Norwegian lanserer direkteruter til New York og Boston fra Bergen

Norwegians nye Boeing 737MAX

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Norwegian annonserte i dag to nye direkteruter fra Bergen til USAs østkyst. Rutene skal betjenes med Norwegians nye Boeing 737MAX, med oppstart 1. juli.

Norwegians planer om å bruke de mindre Boeing 737MAX-flyene til å betjene transatlantiske ruter der passasjergrunnlaget ikke er stort nok til å kunne benytte tradisjonelle langdistansefly, har vært kjent lenge. For knappe to uker siden annonserte Norwegian ti nye ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland. I dag kom nyheten om de første rutene fra Skandinavia, fra Bergen til New York og Boston.

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet. Både New York og Boston er populære reisemål og blir nå tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser. I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

New York og Boston

Rutene skal gå mellom Bergen og Stewart International Airport (SWF) i Newburgh, og Theodore Francis Green State Airport (PVD) i Providence, Rhode Island.

Selv om Norwegian markedsfører de nye rutene som hhv. New York og Boston, er det verdt å merke seg at reiseavstanden mellom bysentrum og de nevnte flyplassene er ganske lang, sammenlignet med de flyplassene vi er vant med å reise til. Mens reisetiden fra Logan International Airport til Boston er på rundt 15 minutter, vil du måtte regne med 1,5 til 2 timer fra T.F. Green til Boston. For reisende til New York som er vant med å reise med SAS til Newark Liberty er ikke forskjellen like stor, men også her må du regne med en reisetid til og fra flyplassen på mellom halvannen og to timer.

Det at Bergenserne nå kan reise til USA direkte betyr med andre ord ikke at den totale reisetiden nødvendigvis blir kortere. Det er nok likevel mange som vil foretrekke litt ekstra tid på flybussen eller flytoget heller enn ventetid på flyplassen.

Rutetilbud

Ruten mellom Bergen og New York vil ha to ukentlige avganger, mandag og fredag, med avgang kl. 16:30 og ankomst Newburgh kl. 18:25. Retur er torsdag og søndag med avgang kl. 20:35 og ankomst Bergen kl. 09:55.

Ruten mellom Bergen og Boston vil ha to ukentlige avganger, onsdag og søndag, med avgang kl. 17:20 og ankomst Providence kl. 19:05. Retur er tirsdag og lørdag med avgang kl. 20:50 og ankomst Bergen kl. 10:05.

Boston-ruten har oppstart 1. juli og avsluttes 24. oktober. New York-ruten har oppstart 2. juli og avsluttes 26. oktober.

Priser og booking

Prisene starter på behagelige 699,- hver vei. I skrivende stund er det fullt mulig å finne billetter til disse prisene, i alle fall en av veiene. Billetter kan bestilles på norwegian.no.

Boeing 737MAX

737MAX er Boeings nyeste kort- og mellomdistansefly og er ment å erstatte dagens Boeing 737 Next Generation. 737MAX har lavere drivstofforbruk enn sin forgjenger og tilbyr høyere kapasitet og mer rekkevidde.

Norwegians 737MAX er ikke utstyrt med Premium-kabin slik som dere 787 Dreamliner er. Verdt å vite for de som ønsker ekstra benplass og litt mer komfort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *