Domestic Transfer åpner igjen – Connecting Norway

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Prøveordningen Domestic Transfer åpner igjen, i pir nord, etter en flytteperiode grunnet utbyggingen av nye Oslo lufthavn.

Prøveordningen Domestic Transfer, tidligere kjent som Connecting Norway, gjør at passasjerer som kommer fra utlandet og skal videre innenlands med gjennomgående billett slipper å hente bagasjen i bagasjehallen og sjekke den inn på nytt. Prøveperioden er på tre år, og ordningen startet i september 2015. Grunnet utbyggingen av Oslo lufthavn ble ordningen stengt i oktober, men åpner igjen 1. desember i pir nord.

– Hele veien har planen vært at ordningen skulle ligge i pir nord, men det var ikke klart til bruk da prøveordningen ble satt i gang. Nå gleder vi oss veldig til vi kan åpne på nytt.

Thorgeir Landevaag, Direktør for terminaldrift, Avinor Oslo lufthavn.

Nyåpning

Etter nyåpningen 1. desember er planen at flere og flere passasjerer skal benytte seg av ordningen.

– Et av tiltakene vi jobber med er en ny og forbedret løsning for bagasjehåndteringen, slik at jobben for bagasjehandlerne blir mindre ressurskrevende, forklarer Landevaag.

– Vi satser på å ha dette på plass i januar slik at vi fra februar kan trappe opp antallet flyvninger betydelig. Dette vil gi de aller fleste reisende med gjennomgående billett fra utland til innland anledning til å benytte seg av ordningen.

I oppstarten av prøveperioden var det kun enkelte destinasjoner og flyvninger som var inkludert i ordningen. Dette har økt sakte men sikkert i løpet av det første året med prøvedrift.

– Målet vårt er helt klart, dette skal gjelde de fleste reisende med gjennomgående billett før prøveperioden er over. Det gir oss best mulighet til å sikre gode referanser opp mot myndigheter og flyselskap slik at Domestic Transfer er en naturlig del av reisen til Norge via Oslo lufthavn, avslutter Landevaag.

Kilde: OSL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *