Emirates håndplukker vin fra de beste

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mange av våre medlemmer og lesere er opptatt av hva som serveres ombord når man er ute og flyr. Jo mer man betaler for billetten, jo bedre kvalitet på mat og drikke forventer man. Bilder av mat og drikke ombord postes hyppig på vårt forum, og det diskuteres livlig hvilke flyselskaper som har den beste champagnen, den beste cognacen og så videre. Når vi så mottok en pressemelding om at Emirates har investert 500 millioner dollar i en egen vinkjeller, kan vi ikke la dette gå upåaktet hen. Les hele pressemeldingen her:

Emirates har langtidsinvestert over 500 millioner dollar i et unikt vinprogram med over 1,2 millioner flasker som modnes i Emirates egen vinkjeller. Noen av vinene er ikke drikkeklare før i 2020.

Dubai/Oslo, 3. desember 2014 – Hver eneste dag serveres over 60 forskjellige viner, champagne og portviner til passasjerer om bord Emirates flyvninger verden over. Vinene er hentet fra de beste vingårdene i 11 land.

Emirates vinprogram representerer en langsiktig investering på over 500 millioner dollar til dags dato, og er en kritisk komponent i selskapets matopplevelse ombord. Som ved alle aspekter av sin tjeneste, er også vinutvalget og planleggingen utført med nøyaktighet og ekspertise.

En opplevelse, ikke en vare

I stedet for å være avhengig av mellomledd og distributører har Emirates sitt eget team av vineksperter bygget tett relasjoner med noen av verdens mest prestisjefylte vingårder og slott for å kunne håndplukke og kvalitetssikre de vinene som serveres ombord.

– For oss er vin en opplevelse. Våre kunder ønsker å nyte vin ombord som om de var på en fin restaurant. De ønsker ikke valget mellom rød, hvit eller rosé. De er interessert i hvor druen kommer fra, årgang, vingårdens historie med mere. Det er derfor vi for over 10 år siden gikk bort fra den vanlige anskaffelsesprosessen for store virksomheter og bestemte oss for å ta kontroll over vår egen skjebne, forteller Sir Tim Clark, president i Emirates Airline.

– Vi kunne gjort det enkelt og regnet ut hvor mange flasker vi trenger i hver kabinklasse over ett år, og sette dette ut på anbud. Men med omfanget av vår virksomhet vil dette begrense våre valg da det ikke finnes mange produsenter som kan tilby de mengdene vi trenger av den kvaliteten vi ønsker. Vi vil heller kjøpe de beste vinene vi kan få i mindre partier og gi våre kunder et bredere utvalg og flere muligheter til å prøve de beste årgangene. Selv om dette krever mer arbeid i form av administrasjon og logistikk fra lasting av fly og oppdatering av menyer, til opplæring av våre kabinansatte.

Langsiktig investering

Emirates har en dynamisk strategi når det gjelder innkjøp av vin og et intensivt program for å sikre de beste årgangene for fremtidig forbruk ved å kjøpe «en primeur» – ofte før vinene er tappet og sluppet på markedet.

Flyselskapet har per dag dato over 1,2 millioner flasker vin til modning i sin egen vinkjeller i Bourgogne i Frankrike. Noen av disse årgangene vil ikke være drikkeklare før om et tiår.

– Saken med vin er at hver årgang er endelig. Derfor ønsker vi å komme inn tidlig i prosessen for å sikre det beste utvalget for våre kunder. Gjennom årene har vi utviklet meget sterke relasjoner med de beste, så vel som de mest lovende produsentene i alle de viktigste vinregionene. Det bidrar til å åpne dørene for oss slik at vi får plukket det beste først, sa Sir Tim.

Selvfølgelig er det en stor investering. Men vin og champagne vil alltid være en viktig del av vårt produkt ombord og derfor har vi et langsiktig perspektiv. Det er rett og slett en del av vår nøyaktige planleggingsprosess. Akkurat som vi vet hvor stor flåten vår vil bli og hvor disse flyene skal fly, så vet vi hvilke viner vi vil servere i hver kabinklasse på en bestemt rute om fire års tid, fortalte Sir Tim.

Rødt: I hjerte på Emirates vinliste

I hjertet av Emirates egen kjeller er det viner fra Bordeaux-regionen i Frankrike som står for nesten halvparten av flyselskapets totale vinportefølje. Med kjente navn fra Frankrikes mest prestisjefylte vingårder, inkludert Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Château Haut-Brion, og Château Mouton-Rothschild, er Emirates kjeller en vinkjenners drøm.

Utvalgskriteriene til Emirates tar ikke bare hensyn til kvaliteten på vinen og hvordan den går til maten som serveres ombord, men også hvordan det er sannsynlig at vinen reagerer når den blir servert på 35.000 fots høyde.

– Vår vinliste vil konsekvent presentere klassisk fransk vin, spesielt de som er laget for å passe til mat. De fleste av disse årgangene kommer fra anerkjente vingårder som appellerer til våre kunder. De franske røde er holdepunktet i vår vinliste, og så bygger vi et balansert utvalg av regioner og stiler rundt dette slik at våre kunder alltid vil ha et godt utvalg med viner å velge mellom til maten, for å komplementere desserten eller bare for å nytes alene, fortalte Sir Tim.

I tillegg til franske merker tilbyr også Emirates et spennende utvalg viner fra «Den nye verden» som Australia, New Zealand, California (USA) og andre vinproduserende regioner i verden.

Emirates passasjerer på First Class kan forvente å få servert Dom Perignon champagne, en av verdens ledende årgangschampagner på nesten hvert eneste av våre flyvninger. Som en ekstra påskjønnelse i en begrenset tid vil det serveres Dom Perignon 2003 Rosé ombord A380 mellom San Francisco og Houston i desember.

2003 årgangen var en skikkelig utfordring på grunn av ekstreme værforhold. Etter en usedvanlig hard, tørr vinter ble drueavlingen utsatt for alvorlig frost. Dette ble etterfulgt av den varmeste sommeren på 53 år. Druene som mirakuløst overlevde frost og hagl ble deretter utsatt for brennende hete. Men druene som ble høstet var modne og friske, og kan sammenliknes med de legendariske avlingene i 1947, 1959 og 1976. Resultatet er en intensitet som er unik og paradoksal, og som svever mellom nøysomhet og sjenerøsitet.

For å finne ut mer om de fine vinene, portvinene og champagnene som serveres på spesifikke flyvninger, kan kunder besøke emirates.com for å se på vinlisten ved å taste inn flydetaljene.

Emirates infographic wines

 

Les også:

Singapore Airlines med ny champagne i Business Class

Tilbud med Emirates fra Oslo
Samarbeid mellom Emirates Skywards og SPG

Emirates første Airbus A380 fornyet
Emirates med gratis internett ombord
Bonusfeber på besøk hos Emirates

Les også våre tester av Emirates:

Emirates Business Class, Boeing 777-300ER
Emirates Business Class, Airbus A380

Emirates First Class Lounge, Dubai

Husk at du også kan tjene Skywards Miles ved å verve en venn til dette bonusprogrammet. Les mer om det her.

Klikk her for å lese vår guide til Emirates Skywards.

Bli med og diskutér Emirates Skywards på vårt forum her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *