Emirates økonomiklasse på Airbus A380 øvre dekk

Emirate Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Carl Erik Larsen hos vår søsterside InsideFlyer.dk har testet Emirates økonomiklasse på Airbus A380 øvre dekk, på en flygning fra København til Dubai.

Jeg har tidligere snakket varmt om økonomiklasse på øvre dekk om bord i Emirates high density Airbus A380. På en tur jeg nylig hadde til Dubai fikk jeg gleden av å prøve denne kabinen igjen.

Jeg ville gjerne ha litt mer komfort på denne turen, selv om det er en relativt kort flygning. Jeg hadde derfor forhåndsbestilt plass på øvre dekk. Jeg hadde valgt setene 28 A og C til meg og min sønn.

Ombordstigning

En av fordelene med å kjøpe plasser på øvre dekk er at du får gå om bord i boardinggruppe B. Det betyr at du får komme om bord rett etter passasjerer i business class eller som har høyere status i Emirates’ bonusprogram Skywards.

Kabinen

Økonomiklassekabinen på øvre dekk i Emirates High Density Airbus A380 er plassert foran i flyet, med radene 24 til 39. Radene 34-39, som ligger bak en galley, er ofte blokkert. Dette gir litt luft mellom økonomiklasse og business class som ligger bak i kabinen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Når det gjelder sete og skjerm er kabinen identisk med hoveddekket. Den største forskjellen er at vinduene er noe mindre på øvre dekk, samt at kabinen kurver mer innover. Til gjengjeld er setekonfigurasjonen 2-4-2, mot 3-4-3 i på hoveddekket. Dette gjør at litt mer plass ved vindussetene (A/C og J/K). I tillegg har vindusrekkene (unntatt rad 38) et stort og praktisk oppbevaringsrom rett under vinduet, som også fungerer som et lite bord når det er lukket.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Merk at rad 24 mangler vindu.

Siden denne delen av kabinen er bygget om fra First Class til økonomiklasse, er to av de tre toalettene mye større enn de som finnes i resten av flyet. Svært praktisk når du reiser med barn!

Jeg synes i utgangspunktet at Airbus A380 er en ganske støysvak flytype. Dette merker du enda bedre når du sitter på øvre dekk.

Service om bord

På begge mine flygninger var det bare halvfullt i økonomiklasse på øvre dekk. I forbindelse med innsjekk fikk jeg opplyst at det totalt var cirka 200 ledige seter på flygningen.

Emirate Airbus A380
Flott utsikt til motorene!

I teorien skulle kabinbesetningen derfor ha rikelig med tid til å betjene passasjerene. Dette var også det inntrykket jeg fikk totalt sett. Mat og drikke ble servert med et smil og de besetningsmedlemmene jeg var i kontakt med var hyggelige og tålmodige med min fire år gamle sønn. Manglet jeg noe å drikke var det bare å spørre eller hent selv i galley.

Pris

Hvis u vil sitte på setene A, B, J og K koster dette DKK 511,- (NOK 663,-) på flygningen fra København til Dubai. Setene i midten av kabinen koster DKK 350,- (NOK 454,-).

Såkalte bulk head-seter på rad 25 kan reserveres gratis om du reiser med spebarn.

Konklusjon

Ønsker du litt mer plass og ro rundt deg, er øvre dekk på Emirates Airbus A380 etter min mening en god oppgradering fra vanlig økonomiklasse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *