Emirates redder A380-programmet

Emirates redder A380-programmet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Emirates annonserte torsdag at de har blitt enige om å kjøpe 20 Airbus A380 med opsjon for ytterligere 16.

Avtalen er avgjørende for Airbus som har slitt med svakt salg og en usikker fremtid for verdens største passasjerfly. For bare en uke siden selskapets salgssjef, John Leahy, uttalte at de måtte avslutte A380-programmet hvis de ikke fikk inn nye bestillinger snart.

Dette flyet har bidratt enormt til Emirates vekst og suksess siden 2008, og vi er glade for at det vil fortsette å gjøre det. Denne nye ordren understreker Airbus’ forpliktelse til å produsere A380 i minst ti år, sier Leahy i en pressemelding.

Emirates har allerede 101 A380 i flåten sin og 41 til i bestilling. Totalt vil flyselskapet potensielt ende opp med hele 178 av verdens største passasjerfly.

Noen av de nye flyene vil være erstatninger for eldre A380er. Denne ordren vil gi stabilitet til A380-produksjonslinjen. Vi vil fortsette å jobbe tett med Airbus for å forbedre flyet og ombordproduktet ytterligere så våre passasjerer kan få den best mulige opplevelsen. Det sier Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group.

Ordren på 36 nye fly er verdt 16 milliarder dollar, eller drøye 125 milliarder norske kroner.

Les også: Se de første bildene av Emirates nye First Class Suites, businessklasse og økonomiklasse

Emirates A380 bar
Emirates har en egen bar i andre etasje på sine Airbus A380.

Emirates moderne flåte på 269 bredbuksfly forbinder mennesker og muligheter over hele sitt globale nettverk av 157 destinasjoner i 84 land. Emirates er basert i Dubai, og er et av verdens største flyselskaper av internasjonal flytrafikk, og et av de mest anerkjente flyselskapene globalt gjennom støtten til førsteklasses sports- og kulturarrangementer. De ble kåret til verdens beste flyselskap i TripAdvisor’s Travelers’ Choice Awards 2017.

Hva syns du om Airbus A380? Delta i diskusjonen i forumet vårt.

Kilde: Pressemelding fra Emirates

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *