Emirates reduserer med 22 % til USA grunnet TSA-trøbbel

gebyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

USAs strenge restriksjoner mot utvalgte land og flyplasser får nå følger for Emirates. Selskapet opplyser at reduksjonen skyldes en svakere etterspørsel i flyvninger til USA.

Emirates reduserer ved fem av sine 12 USA-destinasjoner. Flyvninger til Boston, Los Angeles og Seattle vil bli redusert fra to til en daglig flyvning, mens Ft. Lauderdale og Orlando vil få sine daglige flyvninger redusert til fem ganger i uken.

Dette utgjør totalt 25 av 112 ukentlige flyvninger til USA for selskapet som nylig ble kåret til beste flyselskap av TripAdvisor. Reduksjonen skal iverksettes fra neste måned sier Emirates i en pressemelding.

Kriseløsninger for de med data-/arbeidsbehov

Reisende på Business og First, får låne nettbrett/datamaskin hos Emirates.
Reisende på Business og First, får låne nettbrett/datamaskin hos Emirates.

Reduksjonen kommer bare en knapp måned etter at US Transportation Security Administration (TSA) 25. mars innførte forbund mot bruk av datamaskiner og andre enheter større enn en mobiltelefon inne i flykabinen for fly til USA som kommer fra 10 utvalgte flyplasser i Midt-Østen, Nord-Afrika og Tyrkia. Dette inkluderer Dubai Internasjonale flyplass.

Emirates innførte umiddelbart mottiltak for å best mulig bistå kundene fra forbundet på sine flyvninger. Emirates startet først en service hvor man lot passasjerene å ta med datamaskiner gjennom sikkerhetskontrollen og bruke disse inne på flyplassen, for deretter å samle datamaskiner og kameraer m.m ved flyavgang.

Den 5. april kunngjorde Emirates at de hadde tilrettelagt for utlån av nettbrett til sine First- og Businessklasse-passasjerer. Nettbrettet av typen Microsoft Surface med Office lånes ut for at deres viktigste kunder skulle kunne jobbe under flyturen.

USAs president Donald Trump har også signert to såkalt presidentordre som innebærer strenge restriksjoner for reisende fra mange land i Midt-Østen og Nord-Afrika. Selv om disse bekjempes i rettssystemet, så skal president Tim Clark i Emirates ha uttalt allerede i mars at etterspørselen av reiser til USA hadde blitt redusert med en tredjedel.

Hva betyr dette for Norsk reisende?

Først og fremst vil det kun få konsekvenser for de som reiser til USA fra Dubai med Emirates. Men det er grunn til å forutse at reisende fra andre land og selskaper som også er omfattet av innreise- og «datarestriksjoner» vil kunne oppleve kanselleringer og endringer i rutetilbudet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *