Emirates serverte 154% flere veganske måltider ombord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Konseptet “Veganuary”, som promoterer plantebasert diett hver januar, blir bare mer og mer populært over hele verden. I 2022 serverte flyselskapet Emirates 280 000 veganske måltider på sine flygninger. Dette er en økning på 154 prosent fra 2021.

Emirates har servert veganske måltider på utvalgte flyruter siden 1990-tallet. Hensikten var å tilby mat som samsvarte med kulturelle mattradisjoner og religiøse høytider i landene til disse flyrutene. Dette gjaldt hovedsakelig på det indiske subkontinent og i Afrika. I løpet av det siste tiåret har interessen for å spise plantebasert mat økt globalt, og Emirates har merket en voksende etterspørsel i blant annet USA, Australia, Europa og Storbritannia.

Emirates investerer i det veganske kjøkken

I dag tilbyr Emirates over 180 plantebaserte alternativer i alle kabiner på samtlige flygninger. De har jevnlig blitt kåret til det beste flyselskapet for vegansk mat, og fortsetter å investere tungt i utvikling av veganske menyer som kan konkurrere med førsteklasses restauranter. Verdens største selskap for flycatering, Emirates Flight Catering, har blant annet investert i menyutvikling i et års tid. Her jobbet internasjonale kokker fra over 69 land tett sammen med ernæringseksperter for å utvikle sunne, velsmakende måltider som hentet inspirasjon fra det globale kjøkken. Både veganske- og ikke-veganske menyer har fått et løft, med innbydende og fargerike kombinasjoner av smaker og ingredienser fra hele verden. 

Sunne ingredienser av høy kvalitet

Plantebasert mat er også populært blant helsebevisste reisende som ønsker et lettere alternativ som passer med en sunn livsstil. Emirates bruker både veganske alternativer til dyrebaserte ingredienser og supermat som gir en rekke helsegevinster. Måltidene er fulle av frukt, grønnsaker og salat av høy kvalitet som har blitt utsatt for lite eller ingen sprøytemidler eller kjemikalier.

Emirates bruker både veganske alternativer til dyrebaserte ingredienser og supermat som gir en rekke helsegevinster. Foto: Emirates / PR

En av de veganske favorittene i Economy Class er kremet spinat- og avocadomousseline med marinert tofu, blancherte sukkererter, asparges, granateplekjerner, squash og sriracha-olje. På First Class og Business Class ble en ny plantebasert gourmet-meny introdusert i 2022, der de reisende blant annet kunne få servert pannestekt kongeøsterssopp, jackfrukt biryani, kålrabi og brent appelsin. Blant dessertene finnes blant annet sitronterte med kokosnøttkrem og sjokoladetofukake med jordbærkompott.

Når vi ønsket et fast vegansk innslag på First Class-menyen ut fra Norge utfordret vi det regionale kokketeamet. Resultatet er retter som ser spennende ut, og ikke minst byr på spennende smaksopplevelser.

Terje Grue, Norgessjef i Emirates.

Ut fra Norge serveres det nå i januar en aubergine-tartar med sennepsemulsjon, syltet gulrot og kapers som forrett på First Class. Hovedretten er en «ragù» av squash og kastanjer, med vegan spätzle, grillet små-squash, creme fraiche og gressløk.  Som «movie snacks» tilbys veganske silders.

Emirates tilbyr veganske måltider på samtlige flyvninger og i alle kabiner mot forhåndsbestilling senest 24 timer før avreise. På populære flyruter er veganske måltider tilgjengelig på hovedmenyen.

Les mer om måltidene om bord Emirates sine flyvninger via denne linken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *