Emirates innfører sete-reservasjon mot betaling i økonomi klasse

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hvis du skal ut å fly med Emirates, og du virkelig ønsker å reservere en vindusplass med flott utsikt kan det nå gjøres i god tid – men det kommer til å deg koste penger. Den 3 oktober 2016 innfører det Dubai baserte selskapet et forhånds valg av sete mot et gebyr.

Gebyret for å forhånds reservere et sete for en voksen person på en kort flyvning mellom Dubai og øvrige land i Midtøsten, deler av Asia herunder India, Pakistan, Afrika og Det indiske hav vil koste AED 50- NOK 113. For et barn på tilsvarende rute er avgiften AED 25 – NOK 56. For reiser på medium-haul flygninger, til Sør-Afrika, Kina, Hong Kong, Thailand og Storbritannia, vil avgiften stige til AED 100 – NOK 226  for voksne og AED 50 per barn. For selskapets lengste reiser som Australia, USA og Brasil er avgiften AED 150 – NOK 339 og halvpris for barn.

En talsmann for flyselskapet sier at gebyret kun gjelder på enkelte booking-koder i økonomiklasse.

«Emirates kan bekrefte innføringen av et mindre gebyr for de som ønsker å velge økonomi-klasse sete sitt på forhånd. Dette gjelder for billetter utstedt på eller etter 03 oktober 2016,» sa talsmannen.

«Avgiften gjelder kun på kampanje og saver-priser i økonomiklasse, og vil variere ut i fra lengden på flyturen.»

Infants – fortsatt gratis

«Barn under 2 år og passasjerer på samme bestilling som denne, vil fortsatt være unntatt gebyret. Gebyret gjelder heller ikke så snart  online check-in åpner, som er 48 timer før avgang. På dette tidspunktet er valg av sete gratis . »

Emirates har vært på søken etter nye måter å øke inntektene fordi en av konsekvense av lavere oljepris presser passasjerenes reisebudsjetter.

I juni sa Emirates CEO Tim Clark at verdens største internasjonale flyselskap vurderer å tilby premium økonomi seter for å forbedre pris fleksibiliteten.

«Det finnes klare og gode bevis for, og det er noe som vi absolutt bør ta på alvor,» sa Mr. Clark den gang, men han var opptatt av å understreke at han ikke ønsket at premium økonomi klasse skulle komme til å kannibalisere etterspørselen i Business class segmentet.

Kilde: UAE, National

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *