Ti års jubileum for nasjonaldrakt hos Lufthansa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kabinbesetningen hos Lufthansa vil bære jubileums drakt på ruter fra München- til Toronto og Washington fra i dag. Ytterligere destinasjoner inkluderer Shanghai, Hong Kong, Denver og Boston. Også på utvalgte europeiske ruter vil nasjonaldrakten erstatte den tradisjonelle uniformen. Også enkelte bakkeansatte vil delta i feiringen. 

Det er gått ti år siden vi hørte om dette aller første gang: Take-off for LH-mannskap i bunad. Siden den gang har totalt 20 destinasjoner på fire kontinenter blitt fløyet med nasjonaldrakt. Det tre forskjellige motehus i Bayern som står bak introduksjonen av denne berømte tiden av året. To dager før begynnelsen av München Oktoberfest, vil Lufthansa passasjerer igjen få oppleve bayersk tradisjon opp i skyene.

I anledning tiårsjubileet, vil to besetninger fly avsted i drakter produsert av Angermaier. Elleve flyvertinner og to stewards kledd i nasjonaldrakt vil ivareta reisende på fly fra München til Toronto og fra München til Washington. Ytterligere destinasjoner vil omfatte Shanghai og Hong Kong den 20. september, Denver 2. oktober og Boston 3. oktober.

Lufthansa farger

I løpet av de siste ti årene, har både design av kostymer samt navnene på de designerne endret på en jevnlig basis. Men Lufthansa-farger i gult, blått og hvitt har alltid forblitt det samme.

Årets jubileums drakt er designet og tilpasset av bunads spesialisten Angermaier i München. Nasjonaldraktene skal matche den største folkefest i verden for tredje gang på rad. Oktoberfest dirndl for flyge flyvertinner er mørk blå med en sølvgrå pinafore. Mennene bærer knelang lederhosen med en mørk blå vest i samme stoff som dirndls.

Som i tidligere år, vil bunader brukes på fly til utvalgte europeiske destinasjoner fra München. I begynnelsen og slutten av München Oktoberfest, vil et mannskap fra Lufthansa Cityline bytte sin uniform for dirndl. Destinasjoner i år er Beograd, Birmingham, Cluj, Nice, Olbia og Sylt.

For Lufthansas bakke-ansatte på flyplassen i München, har det lenge vært tradisjon for å ønske passasjerene velkommen i bunad under Oktoberfest. I tillegg til Lufthansa-uniform, kvinnene bærer Lufthansa dirndl i gult og blått og menn kledd i mørkeblå drakter i stil med den tradisjonelle drakt. Ansatte i Lufthansa First Class Lounge har kostymer i sort og gull.

Kilde: LufthansaGroup Newsroom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *