Her er endringene i Lufthansa Miles & More

Lufthansa Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi skrev om i helgen vil det komme omfattende endringer i Lufthansas lojalitetsprogram Miles & More. Det har imidlertid vært uklart akkurat hvilke endringer som kommer og hvordan det vil påvirke medlemmene. Nå vet vi svaret.

Lufthansa varslet sine HON Circle-medlemmer forrige uke om at det vil komme endringer i Miles & More-programmet fra og med 2021. Akkurat hvilke endringer det var snakk om fikk vi imidlertid ikke vite før i går kveld. For å ta det viktigste først – endringene påvirker bare hvordan du oppnår status. Det nye systemet vil ikke være omsetningsbasert slik man først antok og er heller ikke nødvendigvis negative.

Lufthansa Miles & More

Statuspoeng i stedet for status-miles

I dag er det såkalte status-miles som er avgjørende for å oppnå elitestatus i Miles & More. Hvor mange poeng man får er basert på distanse og bookingklasse. Dette vil bli endret betydelig. Fra 2021 erstattes dagens status-miles med et vesentlig enklere poengsystem, ikke ulikt det man finner hos for eksempel British Airways Executive Club. Når endringene trer i kraft er det kun den klassen du reiser i som spiller noen rolle og ikke bookingklassen. Dette er hva du får med det nye poengsystemet:

Kortdistanseflygninger

 • Økonomiklasse: 5 poeng
 • Business Class: 10 poeng

Langdistanseflygninger

 • Økonomiklasse: 15 poeng
 • Premium økonomi: 20 poeng
 • Business class: 50 poeng
 • First class: 70 poeng

Med tanke på hvor mange status-miles du opptjener i dagens system kan denne endringen slå positivt ut for mange. Opptjeningen av statuspoeng vil være den samme, uavhengig av om du flyr med en av Lufthansagruppens selskaper eller et annet Star Alliance-selskap.

Definisjonen av hva en langdistanseflygning er vil være i henhold til IATAs definisjon. Med andre ord vil en flygning fra Tyskland til Tel Aviv faktisk være en langdistanseflygning.

Lufthansa First Class
Lufthansa First Class

Elitestatus fra 160 poeng

Med det nye poengsystemet kommer det også nye kriterier for å nå elitestatus. Merk at selv om du opptjener det samme antall poeng uansett hvilket selskap du flyr med, vil det likevel være avgjørende hvor poengene er opptjent.

Du opptjener statuspoeng på alle flygninger med Lufthansa og Star Alliance i henhold til satsene over. Du opptjener også kvalifiserende poeng etter de samme satsene, men disse kan du kun opptjene på flygninger i Lufthansagruppen.

Skal du i framtiden oppnå status i Miles & More må du ta hensyn til både statuspoeng og kvalifiserende poeng. Fra 2021 må nemlig halvparten av statuspoengene du trenger for å nå Frequent Traveler- eller Senator-status være kvalifiserende poeng. Sikter du mot HON Circle må alle poengene komme fra Lufthansagrupppen

 • Frequent Traveler: 160 statuspoeng (inkludert 80 kvalifiserende poeng fra Lufthansagruppen)
 • Senator: 480 statuspoeng (inkludert 240 kvalifiserende poeng fra Lufthansagruppen)
 • HON Circle: 1 500 statuspoeng (1 500 poeng må være kvalifiserende poeng fra Lufthansagruppen)
Lufthansa First Class Lounge
Lufthansa First Class Lounge

Som du kan se må du alltid opptjene halvparten av statuspoengene dine på flygninger i Lufthansagruppen, med unntak av HON Circle, hvor alle poengene må være opptjent i Lufthansagruppen. Med de nye endringene vil imidlertid også flygninger i økonomiklasse telle mot HON Circle-status, noe som ikke er tilfelle i dag.

I dag kan du også kvalifisere deg til Frequent Traveler-status ved å gjennomføre 30 flygninger i Lufthansagruppen. Denne muligheten forsvinner i 2021.

Livstidsstatus

Fra og med 2021 kan du også opptjene Frequent Traveler- og Senator-status som du beholder livet ut:

 • Lifetime Frequent Travel: 7 500 kvalifiserende poeng
 • Lifetime Senator: 10 000 kvalifiserende poeng og minst 10 år som Senator

Det er med andre ord kun kvalifiserende poeng fra Lufthansagruppen som teller mot livstidsstatus. Det er fortsatt ingen planer om å tilby HON Circle-medlemskap på livstid.

Generelle forenklinger

Med de nye endringene forsvinner også noen av de andre komponentene i programmet, blant Jet Friends-programmet og Senator Premium Award. Fra 2021 vil også executive bonus bare gjelde for award miles og ikke for statuspoeng.

Denne artikkelen ble først publisert av Steffen Hager for InsideFlyer.de.

Foto: Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *