Få Accor Gold enkelt med Ibis Business

Få Accor Gold enkelt med Ibis Business

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Har du alltid ønsket elitestatus i en hotellkjede, men har ikke nok netter til å opptjene det? For relativt lite penger kan du få gullstatus hos Le Club Accor (Novotel, Sofitel, Mercure) ved å kjøpe et Ibis Businesskort.

Et nytt år har startet, noe som betyr at mange poengkontoer er satt til null. Vi kan dermed lett se om vi har nådd våre ønskede statusnivåer. Noen har vi nådd, og noen har kanskje ikke blitt oppnådd. For medlemmer av Le Club Accor som ikke har nådd sin status, eller du har aldri nådd elitestatus, er det gode nyheter. Med et Ibis-businesskort får du i tillegg til en rekke andre fordeler i Ibis-hoteller, også Gold-status på Le Club Accor.

Inntil i fjor var det ganske enkelt å få gull- eller platinumstatus. Alle poeng teller mot statusen din, og hvis du var litt kreativ med noen kampanjer, kunne du bli Platinum etter bare 3 eller 4 netter. For et år siden ble det gjort om og om igjen, bonuspoeng teller ikke lenger i statusopptjeningen.

Le Club Accor Hotels

Det gjorde plutselig mye vanskeligere å tjene nok poeng for å få det ettertraktede Gold- eller Platinum-kortet. Gullkortet krever 30 netter eller 7000 statuspoeng. Platinumstatus er bare tilgjengelig etter 60 netter eller 14.000 statuspoeng. Hvis du konverterer det til hvor mye penger du måtte bruke på et Accor-hotell, vil vi ende opp med ca 20.000 kroner for et gullkort og 40.000 kroner for platinum. Det er altså ikke for alle.

En liten snarvei

På Ibis, budsjetthotellene i Accor-kjeden, er det imidlertid en mulighet der du enkelt kan få gullstatus: et Ibis businesskort. Det er først og fremst beregnet for reisende som ofte bor i et Ibis-hotell. De viktigste fordelene:

 • Garantert et rom tilgjengelig på Ibis-hoteller hvis du bestiller mer enn 48 timer på forhånd
 • 10% rabatt på romprisen
 • 10% rabatt på regningen i baren eller i restauranten
 • 5% ekstra rabatt på kampanjepriser
 • og (det beste til slutt) Le Club Accor gullstatus

Le Accor Hotels gullkort

Hva får du med gullstatus hos Le Club Accor:

 • Garantert et rom tilgjengelig hvis du bestiller mer enn 3 dager i forveien
 • Prioritet ved innsjekking
 • Velkomstdrink
 • Gratis tidlig innsjekking eller utsjekking
 • Oppgradering rommet (hvis tilgjengelig)
 • Velkomstgave (unntatt Ibis og Adagio)
 • Fler bonuspoeng

I tillegg har jeg spesielt i Asia opplevd enda flere fordeler, for eksempel tilgang til loungen. Det avhenger imidlertid av hotellets goodwill.

Hva koster det?

Et Ibis Business Card koster €90 per år. Hvis du registrerer deg for 2 år, er prisen kun €159 for begge årene. Hvis du har mistet din status i år, er det en fin måte å bli gull igjen. Eller kanskje få Gold Elite status for første gang. Du kan registrere deg på denne siden.

Til slutt en liten advarsel. Tidligere var det mulig å få Platinumstatus ved å kjøpe aksjer i Accorgruppen. For noen år siden ble tilbudet devaluert til et gullkort i et år og senere til et sølvkort. Det kan derfor være at Ibis Business-tilbudet også vil bli kuttet i fremtiden, men så lenge tilbudet eksisterer, vil jeg ikke nøle med å benytte seg av det. Når du har nådd statusen, vil Accor neppe kunne fjerne den igjen før utløpsdato.

Denne artikkelen er skrevet av Steven Tor og opprinnelig publisert på vår søsterside Insideflyer.nl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *