Ferierapporten 2016: Få skremt av terror

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hva skjer med reiselysten når terroren rammer Europa? Blir vi hjemme, velger vi andre feriesteder eller trosser vi frykten og reiser som planlagt? Svarene får du i årets Ferierapport fra Ving.

– De siste årene har terror og uroligheter rammet flere kjente og nære reisemål. Som Norges største reisearrangør har det vært viktig for oss å kikke bak medienes overskrifter og finne ut mer om hvilke konsekvenser terror og uroligheter får for nordmenn med reiseplaner, feriearrangører og reisemål, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

For å finne svar har selskapet blant annet gjennomført en stor, landsrepresentativ undersøkelse i samarbeid med Respons Analyse. I tillegg er det gjort undersøkelser internt og blant kunder. Sist, men ikke minst, så har Vings diskusjonsforum med deltagere fra media, reisebransjen og trendeksperter diskutert temaet grundig. For første gang er også kunder invitert inn til et eget diskusjonsforum for å dele tanker og ideer.

Fortsetter å reise – men velger trygt

– I korte trekk er konkusjonen at få av oss er bekymret for terror, selv om det er bred enighet om at mediedekningen bidrar til å gjøre oss redde for at noe skal skje. Men urolighetene til tross, vi lar oss sjelden skremme til å bli hjemme. I stedet velger vi bort reisemål vi oppfatter som utrygge, til fordel for tradisjonelle, kjente steder som Mallorca og Kanariøyene, sier Fossum.

Nyttig feltarbeid

Ferierapporten 2016 er den tredje i rekken fra feriearrangøren.

– Målet er å kartlegge trender, og gjennom arbeidet lærer vi mye om gjestene våre og deres behov. Dette er spennende feltarbeid som kommer både oss og gjestene til gode, sier Fossum.

Chartermytene

Andre del av Ferierapporten er viet chartermyter. Er charterflyene trangere enn rutefly? Og er det fremdeles slik at mange klapper når flyet lander?

– Det finnes mange myter om charterferien. Noen tror fremdeles du må gå i flokk etter en guide, mens andre mener chartergjester er mer harry enn andre turister. Gjennom arbeidet med årets Ferierapport har vi avdekket både chartermyter og chartersannheter, fortsetter kommunikasjonsdirektøren. Hun medgir at charterarrangørene fremdeles har en jobb å gjøre for å vise at det har skjedd en stor utvikling med charterkonseptet de siste årene.

– For ti år siden var ikke mange som hadde sett for seg rom med egen bassengutgang fra terrassen på et charterhotell. I dag er dette rommene vi selger ut først, smiler hun.

Last ned ferierapporten her.

Kilde: VING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *