Finnair starter codeshare-samarbeid med China Southern

China Southern Airlines Boeing 787

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Finnair og kinas største flyselskap China Southern har blitt enige om en codeshare-avtale. Avtalen omfatter Finnairs rute mellom Helsinki og Guangzhou, samt fem av China Southerns innenriksruter og ruter mellom Helsinki og Europa.

Finnair fortsetter å satse tung på det kinesiske markedet. For bare en uke siden annonsert det finske flyselskapet en avtale med Juneyao Air, og nå utvides tilbudet ytterligere gjennom et samarbeid med China Southern på Finnairs rute mellom Helsinki og Guangzhou.

Flere forbindelser til Kina og Europa

Det nye codeshare-samarbeidet gir Finnair fem helt nye destinasjoner i Kina. Reisende med Finnair kan nå reise videre fra Guangzhou til Changsha, Chongqing, Hangzhou, Nanjing, Sanya, Wenzhou, Xiamen og Xi’an. I tillegg vil flere europeiske destinasjoner i Finnairs nettverk nå også få et CZ-rutenummer.

– Vi er veldig glade for dette første steget i samarbeidet med China Southern. Codeshare-avtalen åpner nye destinasjoner i Kina for våre kunder på Helsinki-Guangzhou-ruten, som akkurat ble utvidet til å være helårsrute. Kina er et av våre viktigste markedet og de gleder oss å kunne tilby forbindelser fra Guangzhou, suer Christian Lesjak i Finnar. – Denne sommeren vil vi ha opptil 42 ukentlige avganger mellom Kina og Helsinki.

Finnair Airbus A350 business class
Finnair Airbus A350 business class. Foto: Finnair

Les vår test av Finnairs Business Class her.

Kinas største flyselskap

Finnair flyttet nylig til terminal 2 på Guangzhou Baiyun-flyplassen. Terminal 2 er designet og optimalisert for gjennomgangstrafikk og et godt utgangspunkt for den nye codeshare-avtalen.

– Vi er beæret over å få samarbeide med Finnair, som en av verdens ledende flyselskap med omfattende nettverk og høyt servicenivå. Gjennom samarbeidet kan vi utvide nettverket vårt i Norden. Finland er en populær fritids- og forretningsdestinasjon, og vi er glade for å gjøre det lettere for reisende fra hele verden å besøke Helsinki.

China Southern er Kinas største flyselskap med en flåte bestående av mer 800 fly og mer enn 100 000 ansatte over hele verden. SkyTeam var fram til 1. januar i år medlem av SkyTeam-alliansen, men valgte å ikke fornye medlemskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *