Finnair fortsetter samarbeid med Widerøe – gjenåpner rutetilbud til Bergen og Tromsø

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Finnair annonserer sin gjenåpning av rutetilbudet til Bergen og Tromsø. Rutene åpner fra 14. desember 2021 og vil opereres av Widerøe. Salg av billetter og markedsføring er i regi av Finnair og flyvningene inkluderer Finnairs servicekonsept med både business- og økonomiklasse.

Finnair opplevde stor suksess med flyvningene til Bergen og Tromsø da de første gang åpnet rutene i 2019. Nå er flyselskapet igjen klare for å fly både asiatiske turister og forretningsforbindelser til norske byer. Det blir tre ukentlige flyvninger til begge byene. Fra neste sommer økes frekvensen med daglige avganger, og samtidig gjenåpner de rutetilbudet til Trondheim.

Vi er glade for å gjenåpne våre ruter til Bergen og Tromsø. Finner vil kunne glede seg over våre direkteruter til norskekysten, og vi er også veldig glad for å kunne tilby nordmenn forbindelser til Finnairs nettverk i Europa, Asia og USA.

Robert Lönnblad, Finnairs sjef i Skandinavia.

Raskeste rute til Asia

Rutene til Bergen og Tromsø tilbyr en sømløs forbindelse til Finnairs europeiske nettverk, og Finnairs omfattende forbindelser til Asia og USA. Direkterutene fra Norge via Helsinki er fremdeles raskeste vei mellom Norge og Asia, noe reisende med Finnair kan nyte godt av.

Økt reiseaktivitet

Etter lettelser i koronatiltakene har reiseaktiviteten i Norge økt. Antall passasjerer på innenlandske flygninger har økt med 42 prosent sammenlignet med fjoråret, i følge tall fra SSB. Finnair svarer etterspørselen med blant annet flyvninger via Helsinki til shipping- og handelsbyene Seoul og Busan i Sør-Korea, Singapore, Shanghai, Hong Kong, Dallas og New York.

Viktig for Bergen og næringen

Finnairs gjenåpning av rutetilbudet til Bergen vil ha stor betydning for næringslivet og turismen i Bergen. Byen er en ettertraktet destinasjon med fjell og fjorder og Bryggen i Bergen som er på verdensarvlisten til Unesco. Handelsvirksomheten i byen har viktige forbindelser til Østen, og reiseglade bergensere drar til flere populære destinasjoner i Asia.

Rutetilbudet til Finnair er veldig viktig for Bergen. Byen vår trenger flere hubber når næringslivet skal ut i verden. At bergensere kan fly den raskeste ruten til Asia via Helsinki, er svært viktig for både shipping-, sjømat- og fornybar energi-bransjen. Også for universiteter og høyskoler som har internasjonale samarbeid, og ikke minst muligheten for fritidsreiser.

Marit Warncke, adm. direktør i Bergen Næringsråd.

Direkteflyvninger fra Bergen til Helsinki og det å slippe å måtte reise innom Oslo, er svært hjelpsomt for byen og næringen, legger Warncke til.

Turistnæringen gleder seg også over gjenåpningen av flyvingene mellom Helsinki og Bergen.

Finland er et spennende nærmarked for reiselivet i Bergen og på Vestlandet. Derfor er vi glade for at Finnair gjør oss til en lett tilgjengelig destinasjon for mange finner. Finnairs rute fra Helsinki til Bergen gjør det mulig for oss å styrke Bergen som destinasjon både i det finske ferie- og fritidsmarkedet og ikke minst i det viktige møte- og konferansemarkedet.

Anders Nyland, reisedirektør i Visit Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *