Finnair svarer på økt Asia-etterspørsel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Stadig flere nordmenn vender nesen østover når de skal på ferie, og i takt med økt etterspørsel utvider Finnair kapasiteten til Asia fra juni neste år. Det blir neppe nordmenn skuffet over.

Thailand på topp

Finnair har en ambisiøs vekststrategi, og satser tungt på reiser mellom Europa og Asia. At de nå utvider nettverket til Østen ytterligere er et viktig strategisk trekk for flyselskapet, og ikke minst gode nyheter for reiseglade nordmenn. Finnairs tall fra de siste årene peker nemlig på en tydelig trend blant nordmenn. Vi elsker å feriere i Østen, og Thailand er den destinasjonen desidert flest nordmenn reiser til med flyselskapet, etterfulgt av Japan og India.  Finnairs Skandinaviasjef, Robert Lönnblad, tror det kommer både av lavere priser i Østen, ønsket om å utforske nye destinasjoner og et betraktelig bedre reisetilbud enn før.

Lönnblad sier:

Mange opplever at de får mer for pengene i Østen, sammenlignet med andre destinasjoner vestover. I tillegg er vi blitt mer åpne for nye destinasjoner, og er i økt grad villige til å reise litt lenger for å skape nye og spennende ferieminner. Men mest av alt har flytilbudet blitt betydelig bedre. Det har skjedd utrolig mye bare de siste årene, og reisende har aldri hatt så mye valgfrihet og fleksibilitet i rutetilbudet til Østen. Komforten og kvaliteten på overfarten gjør dessuten at terskelen for å ta en flytur på 10–12 timer blir betraktelig lavere.

Finnair utvider også tilbudet til Kina

Fra 13. mai neste år med en ny helårsrute til Nanjing, som markerer Finnairs økende tilstedeværelse i Nordøst-Asia.

Fra 1. juni utvider Finnair tilbudet til Bangkok, og tilbyr ti ukentlige forbindelser gjennom sommersesongen og 16 på vinteren. Finnair utvider også med tre nye ukentlige forbindelser til Tokyo Narita, og sammen med Japan Airlines tilbyr de nå tre daglige ruter, som en del av samarbeidet med British Airways og Iberia. I tillegg utvider flyselskapet med én ekstra forbindelse til Delhi som gir totalt fire ukentlige forbindelser i sommersesongen, og seks under vintersesongen.

Andre destinasjoner det satses på i 2018 er Chicago og San Francisco. Med to nye forbindelser kan Finnair nå tilby to nye daglige flygninger til Chicago, og de tre ukentlige flygningene til San Francisco får også forlenget sesong, og blir nå tilgjengelig mellom 3. mai og 26. september.

Europa fremdeles populært

Kortere reiser er fremdeles et viktig satsningsområde for Finnair. Europa-tilbudet, som per i dag består av over hundre ulike destinasjoner, utvides derfor også neste sommer. Fra 1. juni tilbyr Finnair blant annet fire nye flygninger til Lisboa i uken, og daglige ruter til Stuttgart i Tyskland.
I tillegg kommer Finnair til å øke frekvensen på ruter mellom flere av de mest populære sommerdestinasjonene i Europa neste år:

  • 17 nye ukentlige forbindelser til Tallinn, med opptil 10 flygninger daglig
  • Én ekstra flygning daglig til Moskva, og Finnair flyr dermed til den russiske hovedstaden tre ganger daglig, og opptil seks ganger daglig i samarbeid med Aeroflot Russian Airlines. I tillegg blir tre daglige forbindelser mellom Helsinki og St Petersburg nå fløyet med et Embraer jetfly.
  • Én ny forbindelse daglig til Gdansk, som dermed to daglige flyvninger til den polske Østersjøbyen
  • Fire nye ukentlige forbindelser til Edinburgh
  • Fire nye ukentlige forbindelser til Barcelona og Madrid fra juni til oktober
  • To ukentlige forbindelser til Reykjavik, og Finnair flyr dermed til den islandske hovedstaden flere ganger daglig i samarbeid med Icelandair
  • Én ny forbindelse daglig til Dublin, Dubrovnik, Malaga, Tel Aviv, Billund, Venezia, Chania, Skiathos, Santorini, Rhodes, Heraklion, og Korfu

Foto: Finnair / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *