Flybytte på Gardermoen blir enklere

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Regjeringen vil gjøre det enklere å bytte fly fra utenriks til innenriks på Gardermoen en gang i løpet av 2015.

I dag er det mange som ikke liker å bytte fly på Gardermoen fordi man må tollbehandle bagasjen der, og ikke på sluttdestinasjonen i Norge. I dag må man vente på bagasjen og ta den med seg gjennom tollen og opp på innsjekk for å levere den på nytt. Det medfører gjerne at man må legge inn ekstra tid, eller at man noen ganger mister fly (eller bagasje).

Regjeringen vil endre reglene og OSL vil bygge om litt på flyplassen slik at man skal slippe å hente bagasjen på OSL før man flyr videre innenlands. Detaljene i hvordan dette løses er ikke kjent, men det bør bli en betydelig forbedring for de reisende. I tillegg vil en del reisende også slippe å gå gjennom ny sikkerhetskontroll siden mange kommer fra allerede «sikre flyplasser». – Passasjerene vil oppleve å få kortere gangvei og redusert reisetid. Det blir en bedre reiseopplevelse for veldig mange, sier samferdselsministeren.

Bilde: osl.no
Bilde: osl.no

Ordningen med forenklet transfer vil gi noen praktiske utfordringer i gjennomføring av tollkontrollen. Tolletaten vil derfor sette i gang en en rekke tiltak for å kompensere for dette. Tiltakene innebærer blant annet bedre utstyr og flere tjenestemenn i tollkontrollen. Det vil bli etablert nye og forsterkede kontrollfasiliteter innenfor den sikre sonen på flyplassen, og tollkontrollen i bagasjehåndteringssystemet vil bli forsterket. Dersom det er behov for det, vil passasjerer kunne bli tilkalt for manuell kontroll av bagasjen. Tiltakene er viktig for å opprettholde tollvesenets kontroll, samtidig som de reisende vil oppleve tollkontrollen som effektiv og smidig.

Ombyggingen skal ikke skjer før i 2015, så man må enda slite med flybytte på Gardermoen eller bytte andre steder og fly direkte til de plassene som har gode utenlandsforbindelser. Reisende som i dag bytter fra innland til innland eller utland eller utland til utland har i dag ikke disse problemene da det kun gjelder når man reiser inn i Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *