FlyViking med rute til Vadsø og Kirkenes

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det satses friskt i Nord-Norge, og FlyViking starter mandag opp nok en ny rute.

Denne gangen er det Vadsø og Kirkenes som blir innlemmet i rutenettverket til FlyViking – som forøvrig har vist en imponerende vekst den siste tiden. Dette skjer kort tid etter at selskapet startet opp rute mellom Ørlandet og Oslo Lufthavn, og startet en ny rute fra Trondheim lufthavn.

Vi har fått flere innspill på behovet for ruter fra Øst-Finnmark og videre sørover, og søker her å imøtekomme dette, sier administrerende direktør i FlyViking Heine Richardsen.

Ruten har avgang alle hverdager fra Tromsø klokken 11:00, med ankomst Vadsø 13:00 og ankomst Kirkenes 13:30. Returen ankommer Tromsø klokken 14:55.

Vi gleder oss til å se hvordan ruten blir mottatt. Det er viktig at Finnmarkingene vil bruke oss og ser frem til å samarbeide med kommunene og næringslivet, fortsetter Richardsen.

FlyViking

Selskapet startet sine ruteflyvninger den 27. mars i år. De har per 30. oktober tre fly av typen Dash-8, med flere på vei. Selskapet opererer med ruter fra Oslo Lufthavn i sør, til Hammerfest i nord.

Gjeldende rutetabell for FlyViking. (Foto: flyviking.no)

Endelig konkurranse

Det har lenge vært tilnærmet monopol på enkelte ruter i landet, hvor f.eks. Widerøe har vært eneste operatør. FlyViking har allerede gått i direkte konkurranse med både Widerøe og SAS med sine ruter, og det er å håpe at en større konkurransesituasjon gir lavere priser. Kun Widerøe opererer direkteruter mellom Tromsø og Øst-Finnmark i dag. Norwegian har tidligere i sitt vinterprogram operert en direkterute mellom Tromsø og Kirkenes.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *