Slik forandrer nordmenn livsstil på utenlandsferie

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For nordmenn innebærer utenlandsferie å unne seg litt mer enn vanlig. Flere enn annenhver nordmann (62%) bruker mer penger på utenlandsferie enn hjemme. Dessuten blir det mer alkohol, småspising, søvn og sex – og mindre stress. Det viser Tickets Respons analyse-undersøkelse om nordmenns livsstil på reise.

De aller fleste nordmenn forandrer livsstilen på et vis i løpet av ferien. Den vanligste forandringen er å bruke mer penger (62%), fulgt av å drikke mer alkohol (41%), stresse mindre (40%) og småspise mer (26%). Bare 12% oppgir at de ikke endrer vanene sine på ferie. Det viser Tickets Respons analyse-undersøkelse.

–  Nordmenn passer virkelig på å nyte feriedagene og unner seg gjerne mat og drikke, har mer tid til å sove lenge om morgenen og ha sex. For mange innebærer ferie en mulighet til å stresse ned

Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

 

Stresset livsstil

40 prosent oppgir at de er mindre stresset på ferie. Mange legger igjen fornuftige vaner hjemme og slipper hverdagskravene. På ferie er det flere som trener mindre – 16 prosent – enn mer – 12 prosent. Flere spiser mer usunt – 16 prosent – enn sunnere – 6 prosent. Flere småspiser mer snacks og is – 26 prosent – enn mindre – 5 prosent.

–  Mange vil ha mulighet til å trene på reisen og flere drar på treningsreiser. Men når alt kommer til alt er det vanligere at nordmannen trener mindre på utenlandsferie enn hjemme, sier Ellen Wolff Andresen.

De unge skiller seg ut gjennom at de i større grad lar pengene flyte på ferie. 70% av de unge sier at de i større grad bruker mer penger på ferie enn hjemme, sammenlignet med 62% av samtlige nordmenn.

1. Bruker mer penger når jeg er ute og reiser 62 %
2. Drikker mer alkohol enn hjemme 41 %
3. Er mindre stresset 40 %
4. Småspiser mer 26 %
5. Sover mer 18 %
6. Spiser mer usunt 16 %
7. Trener mindre 16 %
8. Har mer sex 9 %
9. Spiser sunnere 6 %
10. Sover like mye som hjemme, men snur døgnet 5 %
11. Småspiser mindre 5 %
12. Krangler mindre med partneren 4 %
13. Bruker mindre penger når jeg er ute og reiser 2 %
14. Drikker mindre alkohol enn hjemme 1 %
15. Har mindre sex 1 %
16. Krangler mer med partneren 1 %
17. Er mer stresset 1 %
18. Endrer andre vaner enn nevnte 6 %
19. Nei, jeg endrer ikke mine vaner 12 %
20. Vet ikke 5 %

 

Kilde: Ticket Feriereiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *