Forenklet tollklarering på Oslo Lufthavn starter opp 1. september

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi skrev i fjor, blir det snart enklere å bytte fly på Oslo Lufthavn, fra internasjonal ankomst til innenriks avgang. Prøveordningen «Connecting Norway» starter opp 1. september.

Dette er en prøveordning, som i første omgang gjelder for deg som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe. I starten vil ordningen gjelde for alle flyvninger fra Milano. Deretter vil vi gradvis inkludere flere flyvninger og flyselskaper, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas og legger til:

Slik sikres det at man har en gjennomtestet og god løsning når prøveordningen etter hvert gjelder for majoriteten av passasjerene som mellomlander på Oslo Lufthavn med gjennomgående billett.

Det er ingen tvil om at Oslo Lufthavn ikke er den beste flyplassen i verden å gjennomføre en utenlands-innenlands transfer på. Derfor er denne prøveordningen et steg i riktig retning når det gjelder å forenkle reiseopplevelsen for passasjerene.

«Connecting Norway» er den nye tollklareringen for deg med gjennomgående billett fra en utenlands ankomst til en innenriks avgang ved Oslo Lufthavn.

Når du ankommer Oslo Lufthavn med et fly fra utlandet, og har gjennomgående billett til ditt endelige reisemål i Norge, slipper du å hente bagasjen i bagasjehallen, passere tollen, levere fra deg bagasjen og gå gjennom sikkerhetskontrollen. I stedet vil du bli sluset fra ankomst utland, til avgang innland, via et nytt tollområde som i disse dager ferdigstilles. Fra det nye tollområdet, beveger du deg rett til avgangshallen for innenriksavganger.

Tollklareringen vil sannsynligvis foregå ved at du scanner boardingkortet ditt, og må vente med å passere til avgang innland, til du mottar et grønt lys, og bagasjen din har blitt screenet av Tollvesenet. Dette skjer uten at du er i kontakt med bagasjen din – som jo er årsaken til dagens løsning hvor man må passere sikkerhetskontrollen på nytt.

Dersom du skal kjøpe dutyfree-varer ved ankomst, må du kjøpe dette i Duty Free-butikken på avgang, før du går gjennom tollklareringen.

Dette betyr at du slipper å passere en ny sikkerhetskontroll, og du får kortere vei å gå. Målet er å gi deg som mellomlander på Oslo Lufthavn en enda bedre opplevelse, sier Hasaas.

Legg merke til at dette kun gjelder for passasjerer med gjennomgående innsjekket bagasje. Dersom du har to separate billetter må fortsatt anvende deg av dagens løsning, fordi bagasjen din ikke er sjekket inn til din endelige destinasjon.

Foto: Avinor

Kommentar

  1. Svein Ove Grimen sier

    FORENKLET TOLLKLARERING PÅ OSLO LUFTHAVN. Når kommer den i full drift? Har de ikke holdt på med den ganske lenge ?
    På tide de på Gardermoen følger med i utviklingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *