Stappe fullt fly mellom Brussel og Madrid, så dessverre ikke luksus med ledig midtsete her. Holdt meg våken denne gangen så fikk med meg serveringstrallen. Hadde rett i at ikke mye, dvs ingenting, var inkludert i de billige eco billettene. En kopp flykaffe og en flaske vann kom på 6€. På MAD måtte vi som vanlig taxe rundt i en evighet før vi kom til terminalen. Men når jeg hadde buksert meg ned til bagasjebåndet kom kofferten min kjapt, så kan jo se ut som om Priority-Tag hjelper her i alle fall.
Siden jeg er på jobbtur er det ikke jeg som styrer hotellbooking. Er innkvartert på NH Collection Eurobuilding. Ikke det mest sentrale man finner her i byen, men fortsatt i et urbant område. Taxitur ned til sentrum tar en ca 10-15 minutter og tilsvarende mengde euro så ikke altfor galt. Hovedsakelig ser dette ut til å være et konferansehotell, men for folk som skal på kamp på Santiago Bernabeu ligger det også fint til, bare et par kvartaler unna. Store fine nye rom. En eller annen løk hadde testet samtlige stikkkontakter på rommet med en ikke kompatibel tilkobling så alle var vræka, men front desk fikk rask sendt noen som ordnet opp.
Jeg bor på NH i Utrecht en gang i året, og de har nøyaktig det samme interiøret på rommene. Sparte litt penger på interiørarkitekt der, ja!
Når én er i Madrid må man jo spise tapas. Vi endte opp på flotte Mercado San Miguel, hvor det var yrende liv og flust av muligheter for å teste forskjellige småretter. Helt fullt når vi kom, og med et selskap på åtte personer så det litt vanskelig ut å få plass langs bordene for alle. Strategien ble derfor å skaffe ett brohode inn på et bord når det åpnet seg en mulighet, kjøpe litt vin og gradevis ekspandere utover ved mulighet. Dette funket dunder og snart hadde vi plass til alle. Ekspedisjoner ble så sendt ut proviantering i de forskjellige bodene.
Det markedet er helt fantastisk! Likte meg godt der. Spiste pattegris i en restaurant i en kjeller på motsatt side av gaten, det var ikke så dumt det heller.
Nok en kveld i Madrid, mer tapas med andre ord. Fikk gleden å få en godt bevandret lokal guide fra kontoret her som tok hånd om gruppen jeg var i å guidet oss med stødig hånd. Etter litt opp og ned på metroen dukket vi opp på Plaza De Chueca. I en liten nabolagsgate i området slo vi oss til på Vinoteca «Vides», trivelig sted med flott atmosfære, og ikke minst bra spansk rødvin på magnumflasker.
Etter noen flasker vin og en rekke forskjellige tapas var det på tide å være turist. Vi ble kyndig guidet gjennom små sjarmerende gater til vi kom ut på Gran Via. Videre til Puerta del Sol og Plaza Major. Etter denne gåturen hadde vi opparbeidet sult og tørst til at vi nok en gang endte opp på det fantastiske tapasmarkedet Mercado San Miguel. Mer godt i både fast og flytende form ble rekvirert.
Innsjekk hos Swizz i MAD problemfritt, med kun en foran i kø, fast-track med to maskiner og i gen andre passasjerer. Raskt gjennom og opp i «Puerta de Alcala» Lounge, for frokost. God plass i loungen på denne tiden av døgnet. Brukbart utvalg av drikkevarer, litt mer beskjeden utvalg mat. Flyet fra Zürich en halvtime forsinket inn så rakk å få meg en ekstra kopp kaffe. Bare synd jeg ikke fikk SMS om dette tidligere så hadde jeg ventet litt lenger med å krøke meg ut av sengen i dag tidlig. Bobler til frokost
Swiss - MAD-ZRH i a220 Hadde fått nødutgangsete på rad ti så god benplass. Som nevnt er dette min første test av Bombardier C Series/ Airbus 220. Flyet var nytt og fint, og under tre år gammel ifølge flightradar. Setet var ikke mye å skryte av bortsett fra legroom. Selve puten føltes lav og kort, så følte at jeg satt kontinuerlig i en ubehagelig posisjon uten nok støtte under lårene. Til sammenligning satt jeg bedre på shuttlebussen som tok oss fra flyet til terminalen. En annen ting jeg merket meg var at flyet etter utelukkende subjektive oppfatninger virker mye mer støyende enn jeg hadde regnet med på et så nytt fly. Service ombord på Swiss var bedre enn jeg hadde regnet med, gitt at dette var et strippet eco produkt. Vi fikk utdelt en varm liten grønnsakpai, som faktisk smakte godt og litt drikke. Flott flyvær til ZRH og strålende utsikt over snødekte topper i alpene siste halvtimen.
Inn til Zürich en drøy time etter rutetid, med det ble planen om besøk i lounge og litt lunch forkludret og det ble rett til beste gate i stedet. Trodde jeg skulle fly Swiss hjem til OSL så ble litt overrasket når jeg så det sto en SAS maskin der. Tydeligvis codeshare billetter som jeg ikke hadde sett altfor nøye på. Får håpe det betyr at jeg får noen flere grunnpoeng. Priority boarding funket som det skal. Jeg hadde også fått ledig midtsete, ikke dårlig! Dessverre funket ikke luftrommet som det skulle og vi ble stående en halvtime ved gate og vente før vi fikk lov til å dra. Endelig opp i lufta tenkte jeg at manglende lunch skulle overkommes med kjøp av litt mat, ikke så enkelt det heller. Fikk beskjed av CC, som forøvrig var veldig hyggelige og greie, at de hadde lite mat og skulle en være sikre det måtte en forhåndsbestille, ante ikke at det var en option en gang. Heldigvis fikk de gravd opp en pizza fra et eller annet hemmelig lager så jeg sultet ikke ihjel. Kofferten min dukket opp som nummer fire på båndet, så i dag så det ut til at Priority Tag funket til og med på OSL. En ukes reising rundes av på flytoget, skal bli deilig å komme hjem, og ikke minst snart ta helg! Takk for følget!
Det der er helt utrolig! Hver gang jeg overnatter der så spør jeg om jeg kan snakke med en «manager», for å spørre om rasjonale for den pris-settingen. Men har ennå ikke fått noen i tale. Takk for topp tur