En fottur til Machu Picchu, biff i Buenos Aires, strandliv på Copacabana og et hint av gourmetmat

Tråd i 'Reisebrev' startet av artanis, 04. nov 2019.

  1. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,674
    Likes mottatt:
    32,531
    Bonuspoeng:
    293
    Tsk, tsk, man har da dannelse :)
     
    drsyk and Kristian like this.
  2. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Om forlatelse ;), dog med promillen, fallerer en i ifra doktorgrad ned til SFO nivå:rolleyes:
     
    RoadKing liker dette
  3. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Ja, vi fikk det samme i Frankfurt..
    Takk for det. Tror ingen klarer unngå badekar kongene uansett.. :D
     
  4. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Da var vi på plass i Mexico for en 8 timers layover. Hadde booket hotell Aeroporto, som ligger rett i nærheten. Som dumme turister gikk vi på en taxi smell og måtte ut med hele 50 USD den snaue 5 minutter kjøreturen hit..Orket ikke diskutere klokka 0500 på morningen..Skulle egentlig prøve å sove, men er lys våken, så nå venter vi bare på at frokosten på hotellet skal åpne..

    Turen over gikk strålende. Full kabin med 4 svensker og 4 nordmenn i F. Kabinen tok runden for å hilse på før avgang.

    Servicen var nydelig hvor de alltid var på om du trengte påfyll eller noe annet.

    Siden avgang var 2215, var målet å få spist så raskt som mulig, for deretter å sove. Disse planene ble utsatt grunnet enormt med turbulens i starten. Tror hele servicen tok nærmere to gode timer før jeg hadde spist dessert.

    Gikk for kaviar, fisk og ost som smakte godt. Parret opp med champagne og en god chardonnay smakte måltidet fortreffelig.

    Er meget godt fornøyd med sengen, som fikk en "madrass" over setet. Dette gjorde at det ble akkurat passe mykt/hardt for meg. Eneste minuset er at de virkelig skrudde på temperaturen, slik at det ble alt for varmt i kabinen. Til tross for dette, klarte jeg å få gode 7-8 timer søvn.

    Tok ikke bilder av frokosten, men lite som slår eggerøre og bacon, laget i galley til frokost. Fikk også yoghurt og musli, samt noe frukt.

    Immigrasjon i Mexico var gjort unna på snaue 10 minutter...Lite kø så tidlig på morgenen. Ved baggasjebåndet hadde de klart å hente ut kofferten til samboeren som hadde fått seg HON klistermerke og nye bag tags til Lima..Det hadde de ikke klart å gjøre for meg.. Etter mange forsøk på å forklare at vi reiste sammen og at jeg også skulle ha dette på, ga vi opp og tok med oss baggasjen på hotellet..Så får vi bare sjekke den inn ved ankomst på flyplassen..

    Vi var forøvrig begge to enige om at vi likte 747 kabinen bedre enn A340..Syntes den ble litt "trang" i forhold..Er jo ingenting som slår å sitte i nesen på dronningen..

    20191114_220236.jpg 20191114_215606.jpg 20191114_221525.jpg 20191115_003152.jpg 20191115_011155.jpg 20191115_000500.jpg
    20191115_015259.jpg 20191115_015415.jpg
     
    Last edited: 15. nov 2019
    Gullars, kjeeli, jgroneng and 17 others like this.
  5. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Her er menyer for de som liker slikt

    20191115_010925.jpg 20191115_011015.jpg 20191115_011033.jpg 20191115_011020.jpg 20191115_011052.jpg 20191115_011055.jpg 20191115_011109.jpg 20191115_011129.jpg 20191115_011131.jpg
     

    Attached Files:

    jgroneng, Avixlo, Stuttfeiten and 7 others like this.
  6. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    På plass på flyplassen klar for de to neste flyturen med Copa. Vi fikk knapt sove på hotellet etter nattflight, så ble tidlig avreise til flyplassen... Burde heller holdt oss på hotellet. Finn forøvrig en feil på bag tags...

    Terminal 2 på MEX, er preget av Skyteams Aeromexico, mens Copa er eneste A* her slik jeg kunne se. De fleste andre bruker T1.

    Fikk tilgang til den tristeste "loungen" jeg har sett... Aeromat kontrakt lounge med Priority pass access... Tror bildene taler for seg selv.. Eneste positive er at de i det minste har kald drikke...
    20191115_095807.jpg 20191115_095804.jpg 20191115_095224.jpg 20191115_095226.jpg 20191115_083651.jpg
     
    Gullars, kjeeli, jgroneng and 13 others like this.
  7. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    7,759
    Likes mottatt:
    21,957
    Bonuspoeng:
    293
    Uhørt!
     
    jgroneng and drsyk like this.
  8. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Etter landing i Mexico, stod to, 4 timers flyturer for tur. Copa skulle ta oss til Panama og deretter videre til Lima.

    Begge flyturene foregikk med 737-800 i business. Copa opererer med en ny og gammel config. Fikk den nye configen til Panama. Eneste forskjellen er at man får IFE og har flere justeringsmuligheter på setet. Bl.a. benstøtte. IFE var så treg at den for meg var helt ubrukelig. Så heller en film på macen.

    Mellom Panama og Lima fikk vi den gamle configen. Her har man verken benstøtte eller IFE. De opererer med 16 seter i 2-2 config på begge to. Syntes det gikk helt greit på en fire timers flytur. Men likte såklart den nye configen hvor man hadde flere justeringsmuligheter på setet.

    Hadde bare 55 minutter connection tid og trodde dette skulle bli i korteste laget. Bekymringene viste seg å være grunnløse. Panama er en ganske kompakt flyplass, så det tok oss snaue 10 minutter med kjapp gange å komme oss til gate.

    Copa opererer også med strenge retningslinjer på priority boarding, så begge gangene ble mange avist da de prøvde seg med gruppe 1.Mange som prøvde seg før sin tur, ble attpåtil skjelt ut av noen som stod foran oss i køen. Små gleder i hverdagen. :D

    Maten var helt ok. Fikk en "forrett" bestående av salat eller suppe og hovedrett med kylling eller laks. Dessert bestod av is. Crewet gikk rundt og tok bestillinger før vi tok av, slik at det ble servert fortløpende da vi var i luften. Ellers var det relativt begivenhetsløse flyturer uten mye å skrive hjem om.

    Før landing i Lima, fikk vi utlevert tollskjema. Morsomme detaljer at man bare har lov å ha med seg 1 dvd spiller, eller 20 cd plater..Trodde ikke folk hadde slik enda.. :rolleyes:

    20191115_122055.jpg 20191115_122006.jpg 20191115_180559.jpg 20191115_121803.jpg 20191115_180832.jpg
    Fikk tatt et bilde under innflyvning til Panama. Nydelig utsikt med kanalen i bakgrunnen.
    20191115_173324.jpg 20191115_182206.jpg
    20191115_184302.jpg 20191115_184352.jpg

    Dagen idag har vi tilbragt på utforsking av nabolaget. Bor i Minaflores som er sånn relativt sentrumsnært. Har bestilt en guida tur senere idag som skal ta oss til selve bykjernen, så det gleder vi oss til. Kom på 90 USD pr pers for privat guida tur, så satser på at det er verdt pengene.

    Lunsjen ble spist på Alfresco, etter anbefaling fra hotellet. Smakte nydelig. Her gikk vi for en delingsforett, med bl.a. ceviche, mens det ble fisk til hovedrett. Husker ikke hva den heter i farten, men den smakte nydelig. 20191116_124446.jpg 20191116_130019.jpg 20191116_130028.jpg 20191116_132710.jpg

    Vedlagt er også diverse bilder fra litt sightseeing idag. Skal avslutte dagen med et av feriens høydepunkt, middag på Central, verdens 6 beste restaurant. Bilder av dette kommer senere. 20191116_090920.jpg 20191116_105540.jpg 20191116_110712.jpg
     

    Attached Files:

    Last edited: 16. nov 2019
    Gullars, kjeeli, jgroneng and 16 others like this.
  9. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Igår fikk vi oppleve min beste matopplevelse noensinne. Etter nærmere 5 måneder på venteliste, fikk jeg mail en uke før avreise at de hadde et ledig bord. Eneste minuset var at det ikke var før 2130, vi fikk derfor ikke oppleve den ultimate 16 rettere deres, men måtte ta 12 rettere pga tid.

    Maten, servicen og drikken var eksepsjonel. Men hva mer kan man forvente når man spiser på den 6 beste restauranten i verden? Glemte såklart å ta bilde av vinen, men den var nydelig..

    Konseptet til Central er at man jobber seg gjennom de forskjellige økosystemene Peru har. Man starter på havets bunn og jobber seg deretter gjennom 12 forskjellige. På bordet til hver rett, fikk man også en tallerken som illustrerte rettens hovedrett. F. Eks en tallerken med pirajahoder. Disse hadde man laget små fiskekaker fra kinnet, og strø av skinnet. Hele opplevelsen varte i ca 2.5 time og kom på snaue 5000nok. Inkludert tips. Er vel halvparten av Maemo for to og var verdt hver eneste krone.
    20191117_000047.jpg 20191116_213301.jpg
    20191116_213356.jpg 20191116_214410.jpg
    20191116_215144.jpg
    20191116_222056.jpg


    20191116_224312.jpg 20191116_220509.jpg 20191116_222807.jpg 20191116_225229.jpg 20191116_230556.jpg 20191116_230521.jpg 20191116_231301.jpg 20191116_232508.jpg 20191116_233503.jpg
    20191116_235109.jpg
     
    Last edited: 17. nov 2019
    Gullars, kjeeli, jgroneng and 23 others like this.
  10. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Vi har ankommet Cusco. Med sine 3400 meter over havet, er dette det høyeste jeg noensinne har vært.

    Fikk gjort unna litt sightseeing igår før høydesyken virkelig tok oss. Kjentes ut som om vi hadde tømt 10 flasker med DP og Krug hver.. Har vært sengeliggende på hotellrommet i nærmere et døgn. Klarte krype ned til frokost idag, så får vi se om vi klarer bevege oss litt rundt senere.. 20191118_085102.jpg 20191118_085050(0).jpg 20191118_124544.jpg 20191118_113424.jpg 20191118_102324.jpg
     
    magnusant, Gullars, kjeeli and 13 others like this.
  11. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Overlevde 4 dager på Inkatrail. Leggene og lårene er helt kjørt. Opp til nærmere 4200 meter gjorde sitt.

    Turen var helt fantastisk. Utrolige naturopplevelser, nydelig mat og meget bra guide gjorde sitt.

    Nå går turen til Buenos Aires, så får skrive mer senere. I mellomtiden legger jeg ved noen bilder. 20191120_113231.jpg 20191123_063458.jpg 20191122_182502.jpg 20191122_124645.jpg 20191122_150823.jpg 20191122_102255.jpg 20191122_074313.jpg 20191122_071503.jpg 20191123_071737.jpg IMG_20191123_091234_428.jpg DSC01924.JPG
     
    magnusant, Gullars, kjeeli and 17 others like this.
  12. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,652
    Likes mottatt:
    34,854
    Bonuspoeng:
    293
    Så flott at Inka Trail turen deres også gikk fint ;) God tur videre!
     
    artanis liker dette
  13. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Takk for det! Var virkelig en opplevelse man har med seg resten av livet!
     
  14. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,652
    Likes mottatt:
    34,854
    Bonuspoeng:
    293
    Absolutt :) veldig glad for at jeg gikk turen denne gangen.
     
  15. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Er vel på tide å skrive litt mer tekst til Inkatrail. Vi hadde som sagt booket en 4 dagers/3 overnattinger tur. Slik jeg forstår, finnes denne turen i mange forskjellige varianter. Både kortere og lengre turer.

    Kvelden før, var vi på obligatorisk briefing, hvor vi fikk møte guiden vår og han gikk igjennom detaljene rundt turen. Vi fikk også en egen duffelbag som vi kunne fylle opp med 7 kg, inkludert sovepose og liggeunderlag. Dette skulle bli båret av porters som skulle følge oss hele turen.

    På avreisedagen ble vi hentet grytidlig. Klokken 0430 var bilen fra Salkantay trekking på utsiden av hotellet vårt. Her stod først en 2 timers kjøretur på programmet før vi stoppet for frokost. Deretter var det en times kjøretur til, før vi lastet av og offisielt var igang med Inkatrail.

    Her fikk vi for første gang også se hvilket apparat som var i gang, for at 4 stk+1 guide skulle på tur. Hele 9 porters, og en kokk var med, i tillegg til guide. At samtlige av dem var under 160 og bar sekker som var langt større en mange av dem, gjorde det ikke mindre imponerende..

    Gruppen vår bestod av meg og samboeren, samt to irske jenter på ca samme alder som oss. Det ble ganske tidlig klart at de var langt dårligere forberedt og i dårligere form enn oss, men de var utrolig hyggelige å være på tur med.

    Første dag bestod av en relativt enkel transport etappe på ca 12km. Vi startet på ca 2900moh og gikk opp til ca 3000m. Med rikelig av pauser underveis, klokket vi vel inn på ca 5 timers gåing i jevnt stigende terreng.

    Dag to var den hardeste dagen for meg og de fleste andre. Her ble vi vekket klokka 5, deretter var det frokost før vi var avgårde i 6 tiden. Nå skulle vi gå opp til 4200m med ganske tøff stigning underveis. Fjellet opp hadde det passende navnet "dead womans pass", da man på toppen kunne se fjellet formet som en kvinne som lå på ryggen på toppen. Selve turen og gåingen var ikke det som var ille. For meg som aldri har vært på så store høyder før, var det å puste en prøvelse. Den siste timen måtte jeg stoppe etter snaue 2-3 minutters gåing for å ha en kort pause. Her var planen til guiden å forhåpentligvis runde toppen og gå til basecamp før vi stoppet. Her skulle vi både ha lunsj og middag. Etter snaue 6.5 time og 13 km var vi endelig i mål.

    Dag 3 var turens lengste med ca 15 km gåing. Her skulle vi gå nedover til ca 3600m. Også her ble vi vekket klokka 5 og var avgårde klokka 6. Denne dagen var lang, men sett i forhold til dag 2, var det ingenting. Vi fikk først litt oppover, før det bar jevnt nedover hele veien. Med en times lunsj midt i, var dette egentlig en fin dag. Målet var at vi skulle komme oss til en leir som lå rett med sjekkpunktet for Macchu Picchu. Etter snaue 7 timer, var vi fremme i leir. Til middag fikk vi jaggu meg servert pizza?! og kake?! bakt av kokken på det provosoriske kjøkkenet han hadde med seg. Desidert turens mathøydepunkt.

    Etter middag hadde vi en liten sermoni, hvor vi takket for turen. Porterene skulle ikke bli med til Macchu Picchu, men måtte ta et tog som gikk klokka 0500 dagen derpå.

    Dag 4 var vi oppe klokka 3, da porterene måtte ha alle tingene våre og rekke toget. Vi gikk en 10 minutters gåtur til et checkpoint. Der måtte vi vente til klokka 0530 før dette åpnet..Klarte heldigvis duppe av litt før daglyset kom.

    Etter checkpoint var det var det ca 1.5 times gåing i lett terreng før vi kom inn i solporten og Macchu Picchu åpnet seg. Vi var griseheldige med været, det var ikke en sky i sikte og vi fikk virkelig se det fantastiske verket i strålende sol.

    Etter en runde med omvisning av guiden vår, ble vi overlatt til oss selv. Vi hadde booket en ekstra tur opp nabofjellet Wayna Picchu.Dette kostet 65 USD pr pers og var virkelig verdt det. Her var det begrenset til 2x200 folk opp hver dag. Det siste bildet i forrige post viser meg som ser ut over Macchu Picchu fra Wayna Pichu. Turen tok ca 45 minutter opp og var den med tøffest stigning. Her måtte vi bl.a. støtte oss til tau og wire. Etter obligatorisk bildetakning, brukte vi ca 25 minutter ned. I Machu Picchu, gikk vi litt rundt, før vi gikk ned og tok bussen ned til nærmeste by Aguas Calientes. Her skulle vi være i ca 2 timer før toget tok oss hjem igjen etter fire fantastiske dager.

    Noen observasjoner etter turen vår:
    - Man får tre retters til frokost, lunsj og middag. Maten er virkelig god til å være båret gjennom 4 dager på ryggen til en stakkars. Er nok ikke innafor i europa å ta med seg mat slik, men ingen i gruppa hadde noe problemer med magesjau eller lignende. Turens høydepunkt var dritgod pizza siste middag.

    - dofasilitetene varierer fra et hull i bakken, til kanskje et toalett med doring. De første 2 dagene må man betale 1 sol (ca 3 kr) pr dobesøk, da toalettene eies av lokale langs veien. Vi hadde rikelig med antibac og var nøye med dette. Man hadde ikke tilgang til såpe på noen toaletter. Dopapir fikk man utlevert av turselskapet.

    - Husk mer sol / penger enn man tror. I papirene vi fikk i forkant, stod det ca 3-400 sol pr pers. Vi hadde med oss 700 og dette holdt såvidt. De første 2 dagene får man ikke vann. Det er lagt opp til at man skal kjøpe vann og snacks av lokale langs veien. Dette er gjerne priset deretter. Det gikk fort 3-60 NOK pr vannflaske. Vi savnet informasjon om at vi må gjøre dette, selv om tanke er at man skal støtte de lokale. VI tipset også ca 200 SOL/600 nok pr pers i slutten av turen. Etter at man har sett hvordan porterne løper opp og ned fjellet, var dette virkelig verdt det. Vi følte egentlig at vi ga for lite..

    - Ta gjerne med dere noe å drive med. I forkant av middag, har man alltid en times "teatime". Her får man te og noe popcorn samt snacks. Man har som regel 1-2 timer hvor man ikke gjør noe. Vi glemte både bok og f.eks. kortspill. Ble bare til at vi sov i telte i mellomtiden.

    Takk for turen! Idag er det avreise til Rio De Janeiro fra Buenos Aires. Skal skrive en liten oppdatering fra Buenos aires på flyplassen.
     
    Gullars, kjeeli, snartur and 15 others like this.
  16. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,674
    Likes mottatt:
    32,531
    Bonuspoeng:
    293
    For en tur :)
     
    artanis liker dette
  17. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Så var det tid for en ny by og nytt land, Buenos Aires.

    Flyruten var Cusco - Lima - Buenos Aires med Latam. Valgte dette grunnet grei pris og raskeste rute. Tror Avianca skulle ha nær det dobbelte med dårlige flytider, så da ble det Oneworld...

    Selve flyturen er ikke mye å skrive hjem om, A319 på den drøye 4 timer lange flyturen i stappfull kabin. Gikk nærmere 2 timer før vi fikk servert en baguett og litt vann. 20191124_084018.jpg 20191124_190203.jpg

    Ved ankomst Buenos Aires ble vi nærmest overfalt av diverse taxi folk. Vi gikk for det første og beste. Betalte vel ca 150 kroner for en 40 minutters tur inn til hotellet. Hadde booket oss inn på Broadway hotell & suites. Fikk et ca 40 m2 rom/suite med kjøkken og rom. Sentralt plassert midt i sentrum i gangavstand til Obelisken deres.

    Dagene i Buenos Aires fløy egentlig unna. Vi hadde tre overnattinger og brukte bl.a. en av dagene til en guida tur. Her fikk vi en rundtur i La Boca. Distriktet med de fargerike husene. Fikk også sett La Recoleta cemetery hvor Evita er gravlagt. Er egentlig utrolig at en gravlund med 4800 mauloseum er Buenos Aires sin største turistattraksjon..

    Kan også melde at Buenos Aires kan kaffe..Vi var innom en kaffebar hvor man bl.a kunne velge mellom V60, Chemex, Aeropress m.m. Helt utrolig!

    Den første dagen var preget av regnvær, men etter dette var det strålende vær.

    Avreise fra Buenos Aires til Rio, ble gjort med enda et nytt flyselskap og ny allianse. Aerolinas Argentinas. Også dette i A319. Trangt og jævlig og stappfullt.. En flytur det ikke er verdt å skrive så mye om...

    20191126_235326.jpg 20191126_094737.jpg 20191126_102532.jpg 20191126_104425.jpg 20191126_102225.jpg 20191126_115029.jpg 20191126_115101.jpg 20191126_094146.jpg 20191126_102600.jpg 20191126_115705.jpg
    20191125_113845.jpg 20191125_123810.jpg 20191127_145435.jpg 20191127_153138.jpg 20191127_153007.jpg 20191127_153132.jpg
     
    Last edited: 29. nov 2019
    Gullars, kjeeli, jgroneng and 13 others like this.
  18. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Siden dette også skal handle om biff, hadde jeg reservert bord på Steaks by Luis den ene kvelden vår i Buenos Aires.

    Her er konseptet at det skal ligne en "Asado" eller middag med venner som eieren, Luis sa. Her er det bare en bordsetting pr kveld, dvs at vi møtte opp klokka 8 og ble sluppet inn døren sammen med de 12 andre vi skulle spise med. Alle sitter med et langbord og blir servert en 5 retters middag.

    Vi startet med empanadas og diverse fingermat som skinke og ost. Her skulle vi mingle med de andre. Pratet bl.a. med en som reiste hit hvert år og nå var på sitt 5 år, bare for å spise på denne restauranten. Ganske utrolig. Vi var folk fra Usa, Australia, Frankrike, Russland, Tyskland og Norge.

    Deretter ble vi bedt om å sette oss. Fikk servert en salat som smakte utrolig. Han hadde laget en dressing med bl.a. jordbær som gjorde at en kjedelig salat fikk nydelig smak.

    Etter salaten var det tid for kjøtt. Nærmere bestemt diverse pølser, svin og noe okse. Her stod bl.a. blodpølse, nyre og grisekinn på menyen. Fikk også servert en grillet ost med noe krydder på som smakte helt nydelig.

    Så var det tid for middagens høydepunkt, biff. Nærmere 350 gram for å være eksakt. Her fikk vi velge hvordan vi ville ha den. Luis sa med et smil om munnen, at dersom man ikke ville ha medium rare, fikk man sitte ved bordenden. Det var nemlig slik den skulle spises. Biffen hadde fått mørne i nærmere 3 timer i romtemperatur og var bare saltet.
    For å si det slikt, den skuffet ikke. Selve biffen ble "bare" servert med to poteter og litt pure, men det gjorde ingenting. Den smeltet på tungen og er definitivt den beste biffen jeg noensinne har smakt. Bare den gjorde hele turen verdt det.

    Avsluttet med en ostekake som også var meget god.

    Fikk jo såklart også servert vin..Men siden jeg ikke er en vinekspert, skal jeg ikke uttale meg noe særlig utover at den var god og passet fint til maten... :rolleyes: Av de som skilte seg ut, var det den første hvitvinen vi fikk. Husker ikke hvilken type det var, men denne var lagret på stålfat og smakte meget godt. Den første rødvinen, en cabernet sauvignon var også meget god. Fikk muligheten til å kjøpe med meg en flaske av hver, så de skal nytes i romjulen.

    Hele gildet kom på 75 USD pr pers. Inkludert vin.. Latterlig billig spør du meg..

    20191125_200711.jpg 20191125_200703.jpg 20191125_200714.jpg 20191125_201909.jpg 20191125_201911.jpg 20191125_201916.jpg 20191125_201919.jpg 20191125_203856.jpg 20191125_210141.jpg 20191125_214102.jpg 20191125_202001.jpg
    20191125_221624.jpg 20191125_201959.jpg
     
    Last edited: 29. nov 2019
    magnusant, Gullars, kjeeli and 17 others like this.
  19. artanis

    artanis Senior Medlem

    Innlegg:
    690
    Likes mottatt:
    2,101
    Bonuspoeng:
    93
    Dagene flyr avgårde. Idag er siste dag før avreise, så rekker en liten oppdatering.

    På lørdag hadde jeg booket bord på Rios eneste 2 stjerners Michelin restaurant, Oro.
    Vi var 15 minutter for tidlig ute til reservasjonen vår, så de hadde egentlig ikke åpnet enda, men ble kjapt vist til et hjørnebord.

    Oro serverer bare to menyer, "Criatividade" og "Afetividade". Forskjellen er at man får velge fire hovedretter og en dessert til Criatividade og to hovedretter til sistnevnte. Man får like "forretter" som består av noe de kaller "with hands" dvs, små fingerretter.

    Vi gikk for Criatividade med vin, som koster 735 real pr pers, eller ca 1600 NOK.

    With hands består av 11 forskjellige retter som kom var nydeligt lagt opp. De kom enten for seg selv, eller sammen med noen andre retter som man skulle spise i en viss rekkefølge for optimale smaker, ble vi forklart.

    Kort sagt smakte alt utsøkt. Vinene smakte også nydelig til, men kom gjerne i et litt for raskt tempo til forrettene. Vi rakk gjerne ikke å drikke opp alt, før det kom nye glass på bordet.

    20191130_190249.jpg 20191130_190252.jpg 20191130_185902.jpg 20191130_185911.jpg 20191130_191235.jpg 20191130_191445.jpg 20191130_192322.jpg 20191130_193303.jpg 20191130_194350.jpg 20191130_195043.jpg

    Til hovedrett gikk vi for de samme rettene, vi valgte begge å droppe blekksprut, da vi egentlig ikke er noe stor fan av dette.

    Kom til å blande bildenes rekkefølge, men startet med noe så "vanlig" som stekte grønnsaker med curry og kaffeolje på. Kan lett si at dette er de beste grønnsakene jeg noensinne har smakt.

    Deretter var det tid for kylling, ris og løk. Også her var smakene helt utrolige.

    Så var det tid for de to stjernene. Først Gris med potet pure og potetruller med vanilje. Grisen smeltet på tungen og jeg lurer egentlig på hvorfor vi spiser ribbe til jul når vi kan få noe som dette her? :eek:

    Avsluttet hovedrettene med biff og søtpotet. Noe så enkelt, men alikevel så utrolig deilig...:D:D Hadde egentlig ikke trengt kniv, for den gled rett igjennom. Biffen var utrolig mør og smeltet også virkelig på tungen. Rangerer seg lett blandt de beste biffstykkene jeg noen sinne har spist..

    Til dessert valgte vi maiskake med peanutter og sjokolade med banan. Begge to smakte utrolig deilig. Selv om vi på dette tidspunktet var så mette at vi nesten hadde problemer å puste, klarte vi ikke takke nei til kaffe og petit four. Her fikk vi servert et brett med diverse digg sjokolade og konfekt. Tror servitøren vår så at vi slukte dette ned på høykant, så fikk stukket til oss en boks med enda mer konfekt da vi gikk :D

    Servicen var helt strålende, det glimtet litt på engelsken, men dette tok de igjen på alle andre måter. Tror det var de aktuelle kokkene som serverte oss de forskjellige rettene, for det kom forskjellige folk flere ganger med maten vår. Vi fikk en god forklaring på hva de hadde laget for oss, og til forrettene, gjerne en rekkefølge de anbefalte oss å spise de forskjellige rettene på. Hovedservitøren vår var erkebritisk og verdens hyggeligste person. Det samme gjaldt alle ander som serverte oss både vått og tørt. Dersom dere noen gang drar til Rio, anbefaler jeg lett at dere stikker innom her.

    At hele gildet, inkludert rikelig med tips kom på snaue 3900 kroner er heller ikke avskrekkende sett med norske briller på. Det var verdt hver eneste krone.
    20191130_201136.jpg 20191130_202512.jpg 20191130_200001.jpg 20191130_204008.jpg 20191130_205942.jpg 20191130_210000.jpg 20191130_211802.jpg
     
    Last edited: 03. des 2019
    Gullars, kjeeli, miura and 12 others like this.
  20. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
     

Del denne siden