En matnerd tar en liten tur. OSL-CPH-BER-CPH-OSL-BRU-OSL

Tråd i 'Reisebrev' startet av democomputer, 14. sept 2021.

  1. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Takker ja til dette ja! For mange gode minner er gjenglemt i HKG, som skulle vært frisket opp. Når reiser vi:)
     
  2. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    En dag til i kongens by før ferden går videre.

    Frokost blir i dag på nyhavns færgekro. Her har de sildebord med 10 slag i buffeten.
    857793BA-497F-4F40-81E7-D3B8AB43201A.jpeg
    Det blir eplesild, karrisild, matjesild, drømmesild, sursild og sikkert noen til så mett jeg ble.
    D33D33F4-ED30-4909-9A81-1518BCC3B7D2.jpeg
    To slag egen akevitt ble det også, om enn ikke så fornuftige som dagen før. Maten er super, men service er et hakk ned fra Schønnemann.

    Det et mat øl og vinfestival i Tivoli. Det er dessverre ikke veldig spennende program de dagene jeg er innom, men spanderer en tur innom for å spise smørrebrød… Brdr price serverer vinneren fra en konkurranse to dager før. En trettenåring har laget smørbrød med fritert torsk, semitørkede tomater, guacamole overstrødd med knust chips. Fungerer veldig bra.

    Kveldens middag blir på hotellrestauranten for å utnytte kupong fra vip+

    L’appetito er som navnet avslører en italiensk restaurant. Jeg tror til og med det jobber italienere her. Jeg bestiller vitello tonnato til forrett.
    802D19B6-FDAB-47F1-9C44-1141D656C989.jpeg
    Det er en pussig ting å skulle servere majones blendet med tunfisk fra boks på roastbiff av kalv, men det skal man. Jeg liker ikke tunfisk på boks, men dette liker jeg når det er velgjort, og det er det her. Drikker husets hvit attåt, hyggelig vin. Og pråsekkå drikker jeg ikke.

    Jeg går for risotto frutta di mare til hovedrett.
    7532F200-88A0-455D-8492-A126B6811A62.jpeg
    Her risottoen spot on konsistens. Og med god kraft. Verken akkar scampi eller skjell er viskelær, og når jeg i tillegg får jomfruhummer på toppen er jeg meget fornøyd. Fortsetter med husets hvite.

    Tar kaffen i martiniglass.
    6C180337-B5AB-4C50-ACA0-DDD00AEBFE02.jpeg
    Jammen kunne de ikke mikse drink her også. Men det visste jeg vel etter at det sikkert ble en margarita her tidligere.

    Avslutter etter en litt mer anstendig matmengde, og det er ikke så galt til å være italiensk. Men det er jo min skyld som ikke gikk for secondi og dolce. Grappa for fordøyelsens skyld.
    1D12F617-9631-4C4C-BB33-C243A3224448.jpeg

    K
     
    Kristian, EndreD, Are and 21 others like this.
  3. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    16,790
    Likes mottatt:
    57,165
    Bonuspoeng:
    293
    Nydelig! Blir sulten, her jeg sitter..
     
  4. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Dette blir bare bedre og bedre. Skal sies denne karen vet å kose seg.
    10 av 10 poeng, kommer det mer? :)
     
    democomputer liker dette
  5. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    Takk!

    Det kommer sikkert noe fra Berlin også. Har med en udugelig gjeng til Brussel, så ikke sikkert matfokuset er skyhøyt. Men det er jo mye god mat i godt øl.

    Fikk en hyggelig melding fra SAS: Poeng fra shopping hos L'education Nationale. Det gjorde ikke den restauranten mindre attraktiv.

    K
     
    Earl, Eddie47, holmen and 2 others like this.
  6. obay

    obay Senior Medlem

    Innlegg:
    1,302
    Likes mottatt:
    5,037
    Bonuspoeng:
    183
    Flotters rapport!
    Her tror jeg en må hive seg rundt for en køben tur før den sure høstvinden kommer.
     
    democomputer liker dette
  7. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    Jeg drar videre til Berlin. Morgenmad på loungen på CPH.
    6F0E9262-4BFB-4EF8-892D-1A37CE7659A0.jpeg
    Det er vanskelig å bli entusiastisk. Det blir heller ikke bedre på flyet, flighten er for kort for servering. Kun kaffe og te også i plus. Blir litt gretten når SAS ikke får til å være korrekt, det står måltid inkludert når man booker.

    Vel fremme i Berlin står selvsagt currywürst først på menyen.
    4419D574-5B6E-4D6A-B188-19BCB96A1D93.jpeg
    Mmm pølsebiter druknet i ketchup med karripulver! Hadde kanskje valgt noe annet som signaturrett hvis jeg var en storby, men det er jo godt.

    Lar loungen til Hilton Berlin stå for middagen. Helt ok buffet, og ganske god sekt.
    4E07934A-3E3B-4FA0-8706-21AF9B4E77DF.jpeg

    Ikke de helt store utskeielsene i dag, må variere tempoet litt:)

    K
     
    NorFlight, Kristian, Kalsnes and 16 others like this.
  8. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    Hjemme igjen etter en bra helg i Brussel. Så tid for fortsettelsen.

    Hotellfrokost på Hilton er bra. A3929A53-294F-471A-A66E-54B212ADB6E0.jpeg
    De har sekt, så da kommer man godt i gang. Stor fan av pretzldeig til rundstykker. Eggekokken lager omelett, og servicen er tilstede.

    Jeg holder meg til to måltidet om dagen.
    B25DB153-0719-4C14-A522-8A62BB776952.jpeg
    Ingen er vel overrasket over at jeg finner en fransk bistro. Entrecôte ligger like i nærheten og er erkefransk, men på en systematisk og ordentlig tysk måte.

    Østersen blir i dag med et glass Ayala blanc.
    869E31F1-B562-403C-B4BA-906CFDB40DF0.jpeg
    Heller ikke her er de løsnet, men veldig mye lettere å få løs. Skjønner ikke hvorfor. Tyskeren serverer en bit smør-og-rugbrød-lagkake til. Ikke så dumt i seg selv, men blir pussig tilbehør til østers. Ny rekord i mengde is!

    Eponymhovedrett må selvsagt til.
    A21FBFBB-91CA-4118-9331-601960F13295.jpeg
    Fantastisk saftig og perfekt stekt kjøttstykke. Selv om jeg ikke helt klarer å kjenne igjen den tydelige tredelingen av kjøttet som entrecôte. Men kjenner igjen «ribcap» og øyet i ribeye, som amerikanerne kaller det, så vi er nok på riktig stykningsdel. Men kanskje i enden med en ekstra bit på. Syltynne pommes allumettes og tykk bearnaise. (nesten litt lite saus, men følte meg trygg på at det kunne skaffes mer)

    Ble en halvflaske Château Tour de Pressac fra Saint-Émilion attåt. Finfine mørke frukter og relativt moden selv om den ikke er så gammel.

    Ile flottante.
    7B6A7E55-C664-46E7-8A9E-F7618B66A826.jpeg
    -Jeg har egentlig bare lyst på en skål vaniljesaus til dessert.
    «Men det går vel ikke.»
    -Men jeg vil!!
    «Ja, men…?!»
    -Du kan legge på en liten bit marengs, da.
    «Ile flottante!»

    Fant fruktdestillater fra Etter på menyen, min favoritt destilatør, så da ble det et glass Mirabelle og et glass hasselnøtt(!) attåt.
    5474D5CC-4900-4B90-B55F-CF782507BC8F.jpeg
    Klarer aldri å slutte å bli fascinert av hvor mye råvarepreg de får gjennom destillasjonsapparatet sitt.

    K
     
    NorFlight, Are, Kalsnes and 15 others like this.
  9. anders82

    anders82 Veteran

    Innlegg:
    2,869
    Likes mottatt:
    9,153
    Bonuspoeng:
    183
    JEG BLIR SULTEN! Men for en tur. Gleder meg så vanvittig til å reise igjen. Første stopp er Amsterdam i oktober. Skal løpe en liten runde der og så spise og drikke godt
    Og jeg stemmer fo rtur til København @Eddie47 og @democomputer
     
    RoadKing, Eddie47 and democomputer like this.
  10. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    Reisedag hjem fra Berlin.
    Frokost er reprise fra dagen før.

    Ender opp på Mizu Ramen like nord for Berlin Friedrichstrasse for dagens hovedmåltid.
    B91F4E2A-E4FF-42CE-B54B-FA461E8FFFF5.jpeg
    Takoyaki! Blekksprutballer var bedre i Osaka, men klager ikke for høyt. Skulle vært mulig med gif eller livebilder så tørrfisken kunne sveve.

    Miso Ramen
    F78A0620-2C13-47CA-87A8-8DA02BD88621.jpeg
    Stekt ribbe! Men dessverre ikke langtidsstekt. Må komme meg tilbake til Japan. Godt jeg har en plan med junior i påsken.

    K
     
    Earl, NorFlight, funkenstein and 12 others like this.
  11. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,204
    Likes mottatt:
    5,293
    Bonuspoeng:
    183
    Fredag er reisedag, må bare komme meg til Oslo så jeg kan treffe gjengen som skal til Brussel.

    SAS kansellerte dessverre flyet mitt for en tid tilbake, så jeg har ikke tid til frokost i køben og må ta et tidligere fly til Oslo. Morgenmad på lounge er uspennende nok en gang.

    På Gardermoen bytter jeg en kvote Bollinger mot en vinkoffert og finner veien til en ny lounge. Jeg finner tilbake til syltet rødløk!
    C5793DE4-1EDB-4A2B-8FA0-9007A191C541.jpeg
    Sammen med nudelsalat og tomater var det slettes ikke dumt.

    Vi blir sittende et pr timer for lenge og drikke øl mens vi venter på forsinket fly. Det er bordservering og meget vennlig betjening som sørger for at vi aldri har tomme glass.
    671F745D-E3F2-4ABD-86E9-FDEE556A21A1.jpeg
    Kubematen har sluppet ut av kuben!
    7D484E74-3EFC-440C-8410-076F484F4E50.jpeg
    En av de bedre variantene. Sklir ned med litt hvitvin. Harahorn med fever tree er det også fint å vende tilbake til.
    99F5AE3E-34AA-44C7-8F9D-0A798F9D248D.jpeg
    I Brussel går turen til Poechenellekelder. Like ved Mannekin Pis, så da er sightseeing unnagjort. Fokus er på øl. Vi drikker belgisk blond, et par surøl og Orval.
    E431145D-8EB0-4B12-BD07-F146B9BC5887.jpeg
    Toast på pub omtrent sånn det skal være. Ikke veldig spennende.

    Brussel stenger klokken ett, så da virker alle på lørdag også. Større utskeielser kommer.

    K
     
    Kristian, Earl, Upsaker and 9 others like this.
  12. Are

    Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

    Innlegg:
    13,335
    Likes mottatt:
    19,544
    Bonuspoeng:
    293
    Tydelig at fotografen setter pris på effektiv logistikk, det liker vi!
    3 glass på en gang :D

    upload_2021-9-24_16-54-55.png
     
    Kristian, LN-FHU, Spielhaug and 4 others like this.

Del denne siden