Lettstekte nyrer med tarm ved siden av på Uruguaynsk restaurant i buenos aires er vel det mest interessante. Smakte for øvrig orm
Fytti katta for noe gugge dere spiser. Er det rart jeg er 10 ganger i USA for hver gang jeg er i Asia? Og alltid går ned i vekt når jeg er der?
Liten by i Kina. Gikk rundt med lokal guide og stoppet opp i et matmarked der en haug med katter i bur var stablet opp på hverandre. Ble kanskje stående litt lenge og betrakte delikatessene for plutselig kommer handelsmannen skrikende mot meg. Jeg fikk overhøvlingen oversatt; skal du kjøpe en katt eller bare stå der og glo ?
Hvis han "hadde" seg en time i skogen, alene, kan det hende han likte krabbe på sin helt egne måte....
Jeg er absolutt ikke noen tilhenger av lokale spesialiteter rundt i land som ikke har vestlig mat. Da går jeg heller for det trygge. Av lokale spesialiteter jeg setter pris på er Döner Kebab i Berlin. Uslåelig!!
Mye "trygg" vestlig mat i denne tråden. Vi spiser med stor glede ting som de fleste i verden får krampebrekninger av. Som for eksempel brunost. Poenget er faktisk at det meste (alt?) av forskjellen mellom nydelig og pyton sitter i hodet på folk som opplærte matvaner. Vi har alle veldig godt av å utfordre slike innlærte aversjoner og matangst. Og renhet og matforgiftning da? Jeg spiser i prinsipp alt som blir servert hvor som helst, og har i hele reisekarrieren blitt matforgiftet tre ganger: En gang i Malaysia, og to ganger i restauranter i Trondheim. Og jeg spiser lite ute i Trondheim. Det å tro at alt er så mye renere, sunnere og bedre her på berget er bare fordommer.
Avholdte et julebord i Danmark en gang for mange år siden, hvor det selvfølgelig ble servert alt som hører seg til. En av de som var med var en utvekslings student fra indonesia. Tror ikke det var den ting i verden han hellere ville ha spist end et stykke rugbrød med marinert sild på.... Og snapsen er en historie for seg selv....! Beklager hvis det ble litt OT!!
he-he, merkelige greier. Jeg har blitt matforgiftet/skikkelig dårlig av mat tre ganger; en gang i Rio, en gang på Mallorca (kunne muligens ha vært pga alkohol...) og en gang i Trondheim...
Abalone ... en sjøsneil (?) ... Ming Court i Hong Kong ...er ikke sikker på om det smakte noe spesielt...
Enig. Det er ikke hvor man spiser, men HVA man spiser. Jeg gjorde den generaltabben å ta meg en ost og skinke sandwich i Thailand en gang. Burde visst bedre. Forøvrig ser jeg på klientellet, er det mange lokale gjester, så regner jeg det som bra.
Spiste en suppe med en kompis i går som jeg synes var litt spesiell. Den er laget på oksekraft, så suppen smakte godt, men istedenfor å putte kjøtt oppi, så var det sener og brusk. Smakte faktisk helt ok.
Å joda, alt ble spist. Senene og brusken inneholder visst mye proteiner og energi og er bra å spise under hot season. De var myke, og dyppes lett i en blanding av soyasaus og sennep før det spises (lille skålen til høyre). Litt uvant selvsagt, men det glei greit ned i magen sammen med Soju (koreansk versjon av sake). Nå passer det å bruke @Bizflyer sitt sitat: Er det rart jeg drikker?
Friterte gresshopper, brakt i eksklusiv eske fra Tanzania til internasjonal akademisk lunsj i København i fjor. Det ble tre øl for hver gresshoppe, for å si det slik.
Dette fikk jeg tilbud om som nattmat etter et bryllupp på landsbygden i cambodia, men etter å ha luktet på det, takket jeg nei.. (Bilde fra google, dropbox var vanskelig i dag) Men prøvde meg på slangesuppe av slange som ble fanget utenfor hytten min, og ungene lekte med slangen hele dagen, før den gikk i grønn curry suppe.. Fritert tarantell smakte ikke så gale, litt som svinesvor.. (Og skulle ifølge den amerikanske jenten som tilbø det, være bra for sexdriftene) C