Lokale delikatesser man treffer på rundt i verden

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av kiev, 14. aug 2016.

  1. anders82

    anders82 Veteran

    Innlegg:
    2,870
    Likes mottatt:
    9,153
    Bonuspoeng:
    183
    Lettstekte nyrer med tarm ved siden av på Uruguaynsk restaurant i buenos aires er vel det mest interessante.
    Smakte for øvrig orm
     
    Stuttfeiten liker dette
  2. no-backpacker

    no-backpacker www.lavfodmap.no

    Innlegg:
    526
    Likes mottatt:
    728
    Bonuspoeng:
    93
    Jeg bare sier det: Noen ganger er det en fordel å kunne skylde på kronisk vondt i magen! ;)

    Xxx.
     
  3. Fnate

    Fnate Halvstudert Røver

    Innlegg:
    3,545
    Likes mottatt:
    6,549
    Bonuspoeng:
    183
    Fytti katta for noe gugge dere spiser. Er det rart jeg er 10 ganger i USA for hver gang jeg er i Asia? Og alltid går ned i vekt når jeg er der?
     
    afirm, Larata, Kjakan and 3 others like this.
  4. Sooninson

    Sooninson Medlem

    Innlegg:
    179
    Likes mottatt:
    421
    Bonuspoeng:
    63
    Liten by i Kina. Gikk rundt med lokal guide og stoppet opp i et matmarked der en haug med katter i bur var stablet opp på hverandre. Ble kanskje stående litt lenge og betrakte delikatessene for plutselig kommer handelsmannen skrikende mot meg. Jeg fikk overhøvlingen oversatt; skal du kjøpe en katt eller bare stå der og glo ?
     
  5. Edin

    Edin Aktivt Medlem

    Innlegg:
    404
    Likes mottatt:
    747
    Bonuspoeng:
    93
    Hvis han "hadde" seg en time i skogen, alene, kan det hende han likte krabbe på sin helt egne måte....
     
  6. Bizflyer

    Bizflyer Veteran

    Innlegg:
    3,818
    Likes mottatt:
    3,024
    Bonuspoeng:
    113
    Jeg er absolutt ikke noen tilhenger av lokale spesialiteter rundt i land som ikke har vestlig mat. Da går jeg heller for det trygge.

    Av lokale spesialiteter jeg setter pris på er Döner Kebab i Berlin. Uslåelig!!
     
    Are liker dette
  7. kiev

    kiev Ex Spært

    Innlegg:
    1,213
    Likes mottatt:
    4,290
    Bonuspoeng:
    113
    Mye "trygg" vestlig mat i denne tråden. Vi spiser med stor glede ting som de fleste i verden får krampebrekninger av. Som for eksempel brunost.
    Poenget er faktisk at det meste (alt?) av forskjellen mellom nydelig og pyton sitter i hodet på folk som opplærte matvaner. Vi har alle veldig godt av å utfordre slike innlærte aversjoner og matangst.
    Og renhet og matforgiftning da?
    Jeg spiser i prinsipp alt som blir servert hvor som helst, og har i hele reisekarrieren blitt matforgiftet tre ganger:
    En gang i Malaysia, og to ganger i restauranter i Trondheim. Og jeg spiser lite ute i Trondheim. Det å tro at alt er så mye renere, sunnere og bedre her på berget er bare fordommer.
     
    Sobril, Are, GinTonic and 5 others like this.
  8. Schlandy

    Schlandy Veteran

    Innlegg:
    1,558
    Likes mottatt:
    4,285
    Bonuspoeng:
    113
    Avholdte et julebord i Danmark en gang for mange år siden, hvor det selvfølgelig ble servert alt som hører seg til. En av de som var med var en utvekslings student fra indonesia. Tror ikke det var den ting i verden han hellere ville ha spist end et stykke rugbrød med marinert sild på....:confused::)
    Og snapsen er en historie for seg selv....!

    Beklager hvis det ble litt OT!!
     
    kiev and Larata like this.
  9. Stuttfeiten

    Stuttfeiten Veteran InsideFlyer Ambassadør

    Innlegg:
    3,416
    Likes mottatt:
    18,397
    Bonuspoeng:
    183
    Eg har blitt sjuk to gongar. 50% av desse tilfella i Trondheim. Anar vi eit mønster? :)
     
    Sobril, kiev, Bizflyer and 2 others like this.
  10. Travellingalf

    Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

    Innlegg:
    5,685
    Likes mottatt:
    10,234
    Bonuspoeng:
    293
    he-he, merkelige greier. Jeg har blitt matforgiftet/skikkelig dårlig av mat tre ganger; en gang i Rio, en gang på Mallorca (kunne muligens ha vært pga alkohol...) og en gang i Trondheim...
     
    Sobril and kiev like this.
  11. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,181
    Likes mottatt:
    869,718
    Bonuspoeng:
    293
    .... det er alltid viktig å smake på det lokale ølet!
     
    Are, Petter B-C and geddi like this.
  12. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,181
    Likes mottatt:
    869,718
    Bonuspoeng:
    293
    image.jpeg Abalone ... en sjøsneil (?) ...
    Ming Court i Hong Kong ...er ikke sikker på om det smakte noe spesielt...
     
    kiev and Stuttfeiten like this.
  13. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,667
    Likes mottatt:
    32,524
    Bonuspoeng:
    293
    Enig. Det er ikke hvor man spiser, men HVA man spiser. Jeg gjorde den generaltabben å ta meg en ost og skinke sandwich i Thailand en gang. Burde visst bedre.
    Forøvrig ser jeg på klientellet, er det mange lokale gjester, så regner jeg det som bra.
     
  14. Rohass

    Rohass Aktivt Medlem

    Innlegg:
    484
    Likes mottatt:
    2,065
    Bonuspoeng:
    93
    Hestekjøtt er jo godt da, noe de tydeligvis har fått med seg i Kina også :)

    20160817_092221.jpg
     
    Last edited: 17. aug 2016
    Are, geddi, Larata and 1 other person like this.
  15. geddi

    geddi Senior Medlem

    Innlegg:
    1,299
    Likes mottatt:
    3,262
    Bonuspoeng:
    113
    Spiste en suppe med en kompis i går som jeg synes var litt spesiell. Den er laget på oksekraft, så suppen smakte godt, men istedenfor å putte kjøtt oppi, så var det sener og brusk. Smakte faktisk helt ok.
    2016-08-18-16-04-29.jpg
     
    Stuttfeiten liker dette
  16. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,667
    Likes mottatt:
    32,524
    Bonuspoeng:
    293
    Antar du ikke spiste senene og brusken?
     
    kiev liker dette
  17. geddi

    geddi Senior Medlem

    Innlegg:
    1,299
    Likes mottatt:
    3,262
    Bonuspoeng:
    113
    Å joda, alt ble spist. Senene og brusken inneholder visst mye proteiner og energi og er bra å spise under hot season.
    De var myke, og dyppes lett i en blanding av soyasaus og sennep før det spises (lille skålen til høyre). Litt uvant selvsagt, men det glei greit ned i magen sammen med Soju (koreansk versjon av sake).

    Nå passer det å bruke @Bizflyer sitt sitat: Er det rart jeg drikker? :)
     
    Last edited: 18. aug 2016
  18. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,181
    Likes mottatt:
    869,718
    Bonuspoeng:
    293
    Lett omskrevet: Er det rart vi er syke?
     
  19. Scandipendler

    Scandipendler Veteran

    Innlegg:
    1,815
    Likes mottatt:
    2,233
    Bonuspoeng:
    113
    Friterte gresshopper, brakt i eksklusiv eske fra Tanzania til internasjonal akademisk lunsj i København i fjor. Det ble tre øl for hver gresshoppe, for å si det slik.
     
    Stuttfeiten liker dette
  20. Chrisbgg

    Chrisbgg Veteran

    Innlegg:
    1,611
    Likes mottatt:
    2,657
    Bonuspoeng:
    113
    Dette fikk jeg tilbud om som nattmat etter et bryllupp på landsbygden i cambodia, men etter å ha luktet på det, takket jeg nei..
    (Bilde fra google, dropbox var vanskelig i dag)

    Men prøvde meg på slangesuppe av slange som ble fanget utenfor hytten min, og ungene lekte med slangen hele dagen, før den gikk i grønn curry suppe..

    Fritert tarantell smakte ikke så gale, litt som svinesvor.. (Og skulle ifølge den amerikanske jenten som tilbø det, være bra for sexdriftene)

    C
     

    Attached Files:

    Sobril, Stuttfeiten and geddi like this.

Del denne siden