Før innflygningen fikk en servert rekesmørbrød og frukt, kaffi/te Eg liker reker og likte det godt, reisefølget derimot er ikkje sjømat entusiast og valgte vekk heile smørbrødet uten at det var noen alternativ, det synes eg er for dårlig, det kunne jo fortrinnsvis vore 2 ulike varianter og velge mellom, det er tross alt business… Uansett smørbrødet var godt Kunne spart seg rugbrødet og byttet det med en lettere variant
Alt i alt, godt fornøyd med flygningen, god mat, eksemplarisk crew, mulig covid har rensket vekk gjengen som ikkje ønsket å være på jobb og etterlatt berre entusiastene Setet er vel omtrent det beste en får fra på veg over there, ser også at prisene til SAS ofte er langt stykke under endel av konkurrentene
Dagens rant : Hvorfor klager folk på rugbrød lately? Rugbrød er tradisjonsmat fra Skandinavia. Jeg ser ikke folk gå på veggen fordi de får risnudler i stedet for potet på et asiatisk flyselskap. Synes det er flott at SAS tar var på og fremmer Nordisk mat! Helt enig. De burde kunne tilby et vegetar alternativ som et minimum utover sjømaten.
For min del blir klagingen på rugbrød en personlig preferanse, eg er rett og slett ikkje fan, det blir for tørt og tungt Sild, dravle og rakfisk er også tradisjonsmat, men enkelte tradisjoner skal folket få ha i fred
Etter en kjapp runde igjennom immigrasjonen, og togtur til Clark/Lake station med blue line, og en liten tur med Uber heilt fram var vi på plass Hyatt Centric Chicago magnificent mile var hotellet som ble booket denne gang, med assistanse av @milehigh og en garantert suite oppgradering, samt litt gøye Globalist fordeler på hotellet, var vi klare for å ta natt Stor og fin suite, men dessverre med noen tegn til slitasje og antagelig ikkje det beste vedlikeholdet på dører og skap Sengene var bra, også sofasengen var godkjent og utsikten kurrant utover gaten, der kunne en myse mitt på folk og fe som spankulerte forbi. Plasseringen var ellers ca midt på magnificent mile, kort vei til mykje og enkelt å få fatt på undergrunn, tog, uber etc, samt eit hav av spisesteder i umiddelbar nærhet. I god ånd gløymer en å ta bilder før en har rotet til rommet…
Første dagen ble stortsett tilbrakt på museum of Industry and science Liker en denne type museum/attraksjoner er det definitivt verdt eit besøk Her er det eit utvalg fly, blant annet en fullsize 727-100 fra United, en haug med aktiviter mot gebyr, samt mykje annet, bruker lett en dag der om interessen er der, enkel tilkomst med tog fra Millenium station
Middag inntas på Pizzeria Due Visstnok den originale Chicago pan pizza God pizza, fortreffelig betjening og for engangsskyld hyggelige priser Veldig godt utvalg med lokale øl og en kreativ cocktail meny Anbefales
Dag 2 startet med @milehigh frokostbuffet, antar det var standard Hyatt utvalg Men sammenlignet med Residence er det dårlige utvalg på Centric Ellers travet vi rundt i byen og såg på folket, var innom Navy Pier og spiste lilla chips med tilhørende øl, var innom noen memorial parker og stranden, men droppet badet siden det var +1 og sludd i luften, målet for dagen var egentlig pariserhjulet, men heile fornøyelsessvdelingen var stengt Chipsen og ølet var fornuftig priset til å ligge på en klassisk turistfelle Videre ble det sein utsjekk, spiste pizza på Pizzeria Due engang før vi tok toget ( Blue Line ) til O hare
Ankomst O hare, innsjekk ok, ingen kø for business/gold, står på billetten det er fasttrack ? Såg ingenting til det der vi gjekk igjennom vertfall Ikkje spesielt lang kø, men seint gjekk det… SAS Loungen på terminal 5 er en aldri så liten vits, vi var på plass ca 2t før avgang då var det såvidt ståplass igjen, smekkendes full og usedvanlig liten, gjekk inn og gjekk ut det der må det være mulig å få til bedre ! Gaten var heilt ute på den nye delen av terminalen, i motsetning til resten var denne delen ganske lys og trivelig Priority boarding fungerte likt som i Norge
Vel ombord blir det servert velkomst Champagne Etterfulgt av takeoff Deretter nøtter og SASMopolitan Også denne gang i skål og utlevert papirmeny
Forrett Lobster med tilbehør, heilt grei, men eg har en mistanke om at det var en stund siden den hadde vore i vannet
Hovedrett Longrib, med fløtegratinerte poteter og diverse annet Heilt greit, lite saus og desto lite smak, men når en fikk fatt på litt saus så var det heilt greit uten å være en høydare
Til dessert valgte eg isen, kunne få alt, men det var påtide og få seg nokre timer på øyet Setene er som nevnt før noen av mine favoritter og sove i, god plass til beina og nok lengde å legge seg nedpå, at en flotter seg til med «sengklær» er litt ekstra kjekt
Hadde ikkje bedt om vekking til frokost da den erfaringsmessig ikkje er det heilt store Tilfeldighetene ville ha det til at en måtte opp rundt frokosttider uansett og da kan en like godt takke ja til den Standard frokost, heilt greit å restarte dagen med Nevner ellers at crewet var på topp, ble ledet av en svensk dame som virkelig hadde orden i sysakene, ho følgte veldig tydelig med på at alt ble gjort skikkelig og effektivt, heldigvis gjekk serveringen radigt unna da en på nattflygning ønsker å sove Det ser fremdeles ut som om servicen i business er opp fra pre covid standard
Jeg fløy CPH-LAX på søndag, da fikk jeg roastbeef smørbrød som et alternativ til fruens valg av reke/egg smørbrød. Syntes det var et godt alternativ. Vi fikk ikke nøttene varme, men i samme pose som på sas+ innlands.
Og er SSP drevet akkurat som OSLounge. De er bra lounger. Men ikke tilgang for SAS. Lounge key funker, og ellers tar de vel rundt 300kr pr hode. Fort spart inn på noen glass cava og mat, det
Kjempe lekkert smørbrød! Jeg ville elsket det, men skjønner jo at andre ikke gjør det om de ikke liker sjømat. Pleier vel alltid å være mulig å be om vegetar istedet?
Siste strekk var det SAS Link og en Embraer som stod for, servering standard SAS plus stil, men det engelsktalende crewet som sto for servering delte ut akkurat det en ville ha Avsluttet med eit certainly sir Noterte meg og nokre som fekk påfyll Takk for denne gang SAS, vi gleder oss til neste bekjentskap på langdistanse Chicago vil vi antagelig også se igjen, kanskje en gang det ikkje sludder ute