Tips i lounge?

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av magicbyte, 12. juli 2018.

  1. Edvard

    Edvard 一期一会

    Innlegg:
    4,174
    Likes mottatt:
    11,213
    Bonuspoeng:
    183
    Square har en fin løsning der du legger til tips på betalingsterminal. Liker den godt.

    På mindre beløp er det bare contactless touch og et klikk for tips – ferdig.

    If a transaction is less than $10, the available tipping options are: No Tip, $1, $2 or $3.
    For a transaction $10 or more, the available tipping options are: No Tip, 15%, 20% or 25%.

     
  2. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,304
    Bonuspoeng:
    293
    Når du får opp tips-beløp på betalingsterminalen på steder der du hverken har fått varen eller tjenesten når du betaler da kjenner jeg at jeg kan bli litt provosert. (dette er i Norge)

    I Norge har vi såkalt minstelønn.
     
    magnusant, Snacky and Eddie47 like this.
  3. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    16,908
    Likes mottatt:
    57,573
    Bonuspoeng:
    293
    I Norge tipser jeg svært sjelden.
    Her hvor jeg tilbringer sommeren er det en kafe/serveringssted/bar/kiosk.

    Når jeg kjøper is, og skal betale med kort, og først må taste totalbeløpet, det synes jeg ikke noe om.

    Når det gjelder det originale temaet, så tipser jeg ikke i lounge, da jeg allerede har betalt for tjenesten (flyreisen med tilhørende lounge og annet).
     
    magnusant, Snacky, Eddie47 and 3 others like this.
  4. Edvard

    Edvard 一期一会

    Innlegg:
    4,174
    Likes mottatt:
    11,213
    Bonuspoeng:
    183
    DanH and jgroneng like this.
  5. Edvard

    Edvard 一期一会

    Innlegg:
    4,174
    Likes mottatt:
    11,213
    Bonuspoeng:
    183
    For første gang i historien har jeg tipset restauranter i Norge generøst denne sesongen. Det er mange yngre arbeidstakere og studenter som sliter med inntekten. #coronatimes
     
    Last edited: 06. nov 2020
    Calling, leeds1979, Earl and 2 others like this.
  6. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
    Vil
    Du får en like for at du har tipsa nå, men hvorfor ikke før?

    Det er, og har alltid vært en næring som delvis lever av tips.
    Restaurantnæringen er knallhard, og det er syltynne marginer.
    Så kan man diskutere hvem/hvilke som fortjener eller ei.
     
    jgroneng liker dette
  7. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,304
    Bonuspoeng:
    293
    Hvor havner tipsen? Til butikken eller de yngre arbeidstakerne?

    Det er mange fast ansatte som også sliter med inntekten.
     
  8. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
    det er vel mindre vanlig å tipse i butikk enn spisested.
    I restaurant/utelivsbransjen fordeles tips etter forskjellige brøker, litt etter både jobb, ansvar og stilling
     
  9. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,304
    Bonuspoeng:
    293
    Last edited: 07. nov 2020
  10. dahlmath

    dahlmath Aktivt Medlem

    Innlegg:
    429
    Likes mottatt:
    637
    Bonuspoeng:
    93
    Så dålig lön är det inte numera bland servitörerna att man MÅSTE ge dricks...
    Om alla börjar ge dricks utifrån service och upplevelse så är man med på att premiere och lyfta fram dom som verkligen gör en skillnad, både Front of house och köket/oppvask...


    Däremot så är OB och övertids ersättningen under all kritik!
     
  11. VirreVapp

    VirreVapp Aktivt Medlem

    Innlegg:
    370
    Likes mottatt:
    859
    Bonuspoeng:
    93
    Jeg har sjelden fått tips i loungen, kanskje litt ang praktiske ting som gangtid til gate og slikt. Men vil ikke si det er vanlig at jeg får gode tips der
     
  12. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    3,760
    Likes mottatt:
    7,704
    Bonuspoeng:
    183
    De fleste restauranter i Norge selger viner for minst 300% av prisen for samme vin på polet. "Syltynn margin"?
     
    Last edited: 10. nov 2020
  13. dahlmath

    dahlmath Aktivt Medlem

    Innlegg:
    429
    Likes mottatt:
    637
    Bonuspoeng:
    93
    300% där alltså...
     
  14. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    3,760
    Likes mottatt:
    7,704
    Bonuspoeng:
    183
    Stemmer. I mange andre bransjer regnes 10-20% brutto margin som bra

    Litt usikker på hva du prøver å si eller om prosentregningen ble vanskelig, men om du ser på en vinliste på en restaurant er prisen jevnt over rundt 3 ganger polets pris. Altså 300% av polets utsalgspris.
     
  15. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
    nå skal jeg ikke starte en lang tråd om drift av næringsvirksomhet men vil bare si et par ting;
    Ja, erfaringsmessig så selges vinene som ligger litt over sjiktet «husets vin» ell med godt påslag. Dette da det koster penger å ha et vinkart.
    Dersom du ser på de billige eller dyre vinene vil du se at det er en annen kalkulasjon. Jo dyrere polpris jo mindre påslag faktisk.
    Du vil heller ha deg en pils sier du; det er ikke sånn at restauranter betaler så mye mindre enn du gjør på butikken.
    da kunne de solgt pilsen for 40kr halvliteren også.....

    men så er det dette med de andre kostnadene da

    Lokale
    Strøm
    Vann/avløp
    Andre kommunale avgifter
    Lønn
    Arbgiver avgift
    Moms
    Sykepenger
    Pensjon
    Utstyr til stedet, være seg steintøy, innredning etc
    Skal du servere mat? denne skal kjøpes
    Svinn
    Regnskap
    Internkontroll mot myndigheter

    må hente kidden min nå så avslutter, men tipper de fleste skjønner tegningen

    ha en super kveld
     
    snus_mumrikken liker dette
  16. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,304
    Bonuspoeng:
    293
    Regner med at vinmonopolet har tilsvarende utgifter.

    (Anyway: for vin solgt til restauranter så er ikke vinmonopolet noe involvert i handelen. Restauranter kjøper fra importøren/distributøren.)
     
    vegardg, tobeornot999 and Supersergei like this.
  17. Satyv

    Satyv Senior Medlem

    Innlegg:
    524
    Likes mottatt:
    1,273
    Bonuspoeng:
    93
    Det var en merkelig påstand! Mange utesteder kjøper fra polet og det er ikke noe i veien for det. Vinmonopolet har et enormt utvalg. Særlig på dyre produkter kan det være fordelaktig å kjøpe fra de.

    Fordelen med å kjøpe fra importør er f.eks at du kan forhandle deg frem til en cashback bonus på varer du kjøper fra de.
     
  18. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
    Tenker vi gir oss der før tråden fullstendig sporer av til andre bransjer:)

    Tips i lounge handler denne om
     
    RoadKing liker dette
  19. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,186
    Likes mottatt:
    869,728
    Bonuspoeng:
    293
    Jeg tror jeg tipset 1 dollar i Turkish Loungen på IAD en gang .... husker ikke hvorfor?
    Men det var i alle fall etter at de hadde sluttet med ekte champagne ..

    I Polarisloungen på SFO hang det noen i baren og delte ut dollarsedler til en dame bak disken, men vi fikk påfyll av champagne av ryddedamen.

    Doktoren og jeg hang over 4 timer i Signatur-loungen til Air Canada på YYZ, vi fikk alt vi pekte på og en herlig dame fikk 5$ da vi surret oss ned til AC882 ....
     
    RoadKing liker dette

Del denne siden