Guide: Icelandair Saga Club

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Saga Club er Icelandairs fordelsprogram, og i denne guiden vil vi gi en oversikt over hvordan man oppnår elitestatus, opptjener poeng og får de beste fordelene ut av programmet.

Hvem er Icelandair?

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap med base på Keflavik-flyplassen i hovedstaden Reykjavik.  Selskapet flyr til en rekke storbyer i Europa, og utnytter sin geografiske posisjon midt mellom Europa og Nord-Amerika med attraktive rutekombinasjoner mellom Europa og Canada og USA.

Icelandair flyr blant annet til Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo. Ruteplanen er lagt opp slik at ankomstene til Keflavik fra Europa er tidlig på ettermiddagen og avgangene videre til Nord-Amerika går litt senere på kvelden. Ankomstene fra USA lander tidlig på morgenen, og videreforbindelsene til Europa drar litt senere på formiddagen. Slik sett får man en tidseffektiv reise, og Icelandair kan tilby relativt korte videreforbindelsestider fordi Keflavik er en kompakt flyplass.

Prisene er ofte svært konkurransedyktige, og det kan være verdt å merke seg at de også tilbyr enveisbilletter uten at prisene går opp. Selskaper som Lufthansa og SAS tilbyr ikke enveisprising på sine langdistanseflyvninger, så dersom du kun trenger billett én vei over Atlanterhavet, kan det i mange tilfeller da heller lønne seg å kjøpe en tur-retur reise og kaste returen. Med Icelandair slipper man dette, da prisene per strekning holder seg, uavhengig om man kun trenger enveisbillett eller tur-retur.

I tillegg tilbyr Icelandair gratis stopover på Island, før man flyr videre til enten USA eller Europa.

icelandair-52013-route-mapIcelandairs rutekart

Saga Club

Bonusprogrammet Saga Club har tre ulike medlemsnivåer. Inngangsnivået heter Blue, neste nivå heter Silver og det øverste medlemsnivået heter Gold. Hvert medlemsnivå har ulike fordeler, noe vi kommer tilbake til i avsnittet om medlemsfordeler.

Man opptjener poeng når man flyr med Icelandair eller benytter seg av tjenester til Icelandairs partnere. Poengene kan brukes på gratis flyreiser, produkter eller tjenester fra partnere.

Hvordan opptjener jeg poeng?

Poeng tjener du når du flyr med Icelandair. Selskapet er ikke medlem av noen flyallianse, så man er som en hovedregel bundet til å tjene poeng gjennom å fly med dem. Den eneste flypartneren de har er Finnair. Tidligere var SAS en partner men dette samarbeidet ble avsluttet for en del år siden.

Dersom man flyr til New York i Economy Class, opptjener man 7200 poeng.

Klikk her for å komme til Icelandairs poengopptjeningskalkulator!

Noen av partnerne til Icelandairs Saga Club er:

  • Hertz
  • Sixt
  • Bilahotel
  • Hilton
  • Hotel Edda
  • Icelandair Hotels
  • Park Plaza
  • Radisson
  • Diners Club
  • Finnair

Les mer om Icelandair Saga Clubs samarbeidspartnere her!

Hvordan bruker man poengene sine?

Du kan benytte poengene til nye flyreiser med Icelandair. En tur-returbillett starter på 37 900 poeng, men prisen avhenger av hvor du vil reise. Du kan også bruke poengene på å leie bil, kjøpe produkter eller betale for hotellovernattinger. I tillegg er det også mulig å støtte en veldedig organisasjon eller et fond gjennom Saga Club.

Her kan du beregne hvor mange poeng du behøver for å bestille en flyreise med Icelandair

Innløs poengene dine hos Icelandairs partnere – trykk her for å finne ut mer!

Hvordan oppnå elitestatus?

Icelandair har et ganske greit bonusprogram å forholde seg til når det kommer til å oppnå status i Saga Club. Du oppgraderes automatisk til Silver når du har samlet 40 000 poeng, og til Gold når du har samlet 80 000 poeng.

Til forskjell fra for eksempel SAS EuroBonus, så spiller det ingen rolle hvordan du har opptjent poengene dine. I Saga Club teller alle poeng med når det kommer til statusoppgradering. Poengene du får ved å leie bil fra Hertz eller bo på et Radisson-hotell, teller også med ved statusoppgradering i Saga Club. Hos SAS er det kun flyreiser og grunnpoeng som teller for å opptjene høyere status.

Hva er fordelene til de ulike statusnivåene?

Saga Club oppgir på sine nettsider de ulike fordelene man har som henholdsvis Blue, Silver og Gold-medlem.

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 13.28.14

Silver

Som Silver-medlem vil du ha adgang til Icelandair lounger, når du reiser med Icelandair, uavhengig av kabinklasse. Du kan også sjekke inn i de dedikerte business class-skrankene, og ta med en ekstra koffert. Bagasjekvotene til Icelandair er uansett på den generøse siden, men det er allikevel en viktig fordel for mange reisende. På reiser til USA og Canada har nemlig alle økonomiklassepassasjerer, uavhengig av status, mulighet til å sjekke inn 2 x 23 kg bagasje, og ta med seg 10 kg håndbagasje. Med Silver kan man i økonomiklasse da ta med seg 3 x 23 kg innsjekket bagasje.

Som Silver-medlem får du også gratis parkering på Keflavik flyplass, selv om dette kanskje ikke er den viktigste fordelen for en passasjer med utgangspunkt i Norge, så er det allikevel en hyggelig gest fra Icelandair til sine frequent flyers.

Du har også prioritet på ventelister ved overbooking av fly. I tillegg kan du gi bort et Silver-kort til din ektefelle, men helt gratis er det ikke. Du må betale en avgift som tilsvarer cirka 470 norske kroner.

Til sist har du også anledning til å spørre om en gratis oppgradering. Oppgraderingen er ikke garantert, da betalende passasjerer selvsagt har fortrinn.

Gold

Som Gold-medlem har du tilgang til alle Icelandair lounger, business class-innsjekk, gratis wifi om bord og gratis parkering på Keflavik-flyplassen. I tillegg mottar du et gavekort til en hotellovernatting og du kan gi et gullkort til din ektefelle uten å betale avgiften, slik som Silver-medlemmer må. Du får også ta med deg ekstra innsjekket bagasje, samt spørre om oppgradering på alle flyreiser med Icelandair. Du får selvfølgelig også høyeste prioritet på ventelister.

Konklusjon

Saga Club tilbyr en rekke muligheter, og det er relativt lett å tjene poeng og oppnå status hos dem. Det trekker dog ned at selskapet ikke er med i en flyallianse, slik at fordelene man oppnår er kun relevante dersom man flyr med Icelandair. Ellers er fordelene man får som Gold-medlem ganske gode og kan være verdt å gå etter om Icelandair passer inn i ditt reisemønster.

Basert på Peter Frausings guide, publisert på Bonusfeber.dk. Oversatt til norsk av Cecilie Larsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *