Gullmedlemmer får ikke lengre setegaranti

SAS EuroBonus-kort

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I sommer mister gullmedlemmene Eurobonus nok en fordel, gullmedlemmer får ikke lengre setegaranti på alle fly i Skandinavia og Europa. Dette er den tredje fordelen SAS fjerner på kort tid.

Fra 6 juli til 31 august er ikke Eurobonus-medlemmer med gullkort lengre garantert en plass på flyet for å reise i Skandinavia og Europa. En av fordelene med gullstatus var at man alltid kunne kjøpe en billett i bookingklasse C i minst 48 timer før avgang og dermed var garantert en plass på flyet.

SAS skrev i en mail til sine gullmedlemmer på fredag at mange av deres flyvninger allerede var utsolgt. Derfor var de nødt til å fjerne denne fordelen for å tilby den beste servicen til alle reisende. På langdistanserutene til USA og Asia gjelder garantien fortsatt, men også her må du kjøpe billett i bookingklasse C som er den dyreste SAS tilbyr.

Gebyr for å booke bonusbilletter

Mange har ment at det har vært for liten forskjell på å være gull- og diamantmedlem. Det har SAS nå gjort grep for å endre på den måten at de gjør gullstatusen mindre verdt.

Gebyr for å booke bonusbilletter

Den første fordelen de fjernet var å kunne booke bonusbilletter på telefon uten gebyr. Denne fordelen er det nå bare diamantmedlemmer som får. Det er fortsatt mulig å bestille bonusbilletter gratis på sas.no, men det er ikke alle billetter som dukker opp der.

Gebyr for å booke bonusbilletter

Som om ikke det var nok har både sølv- og gullmedlemmer fått forringet fordelen med rabatt på beste tilgjengelighet-bonusreiser. Det som tidligere har vært en rabatt på 10, 20 og 30 prosent for henholdsvis sølv-, gull- og diamanter har nå blitt 5, 10 og 30 prosent.

Med Beste tilgjengelighet-billetter får du tilgang til alle ledige seter og kan del- eller helbetale disse med poeng. Dette er dog vesentlig dyrere enn vanlige bonusreiser.

Hele listen med fordeler i de forskjellige medlemsnivåene kan du lese på SAS.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *