Etihad Airways tillater igjen elektronikk ombord

Etihad Airways tillater igjen elektronikk ombord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet fra Abu Dhabi har nå løst problemet med dagens forbud mot elektroniske enheter og Etihad Airways tillater igjen elektronikk ombord.

Skal du reise fra Abu Dhabi til en av deres amerikanske destinasjoner kan du nå ta med din bærbare datamaskinen om bord.

Måten Etihad Airways har valgt å løse det, er at de nå har den amerikanske immigrasjonskontrollen i Abu Dhabi. Det er en avtale der US Immigration and Customs utføres i landet for avreise. På den måten vil flyet ved landing i USA anses som en innenlandsflyvning og dermed vil du ikke må stå i immigrasjonskø i USA.

Les også: USA innfører ikke et forbud mot elektronikk på flyvninger fra Europa

Det har vært snakk om såkalt pre clearance både i Oslo og Stockholm. Om og når dette trer i kraft er foreløpig ukjent.

Etihad Airways tillater igjen elektronikk ombord
All elektronikk er nå tillatt å ta med ombord på reiser fra Abu Dhabi og til USA med Etihad Airways.

For at amerikanerne skal godta dette har flyplassen i Abu Dhabi laget en avtale med amerikanske myndigheter. Denne går blant annet ut på at det skal være amerikansk personell på flyplassen.

Kanskje vil vi snart få se at Dubai (Emirates) og Doha (Qatar Airways) følger i de samme fotsporene. Ellers vil Etihad Airways plutselig ha en klar fordel med reisende til USA via Midt-Østen.

Det vil trolig bli flere innstrammingstiltak på dette området som helt sikkert vil påvirke alle som reiser til USA. Vi forventer å se innstramming også i Europa på dette området på et senere tidspunkt.

Denne artikkelen er skrevet av Henrik Olsen og opprinnelig publisert på vår søsterside insideflyer.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *