Qatar Airways og American Airlines i gang med strategisk samarbeid

Qatar Airways og American Airlines med codeshare og strategisk samarbeid

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways og American Airlines annonserte tidligere i år at de to selskapene hadde inngått avtaler om strategisk partnerskap og codeshare-samarbeid. Nå er samarbeidet offisielt i gang med codeshare-samarbeid på utvalgte innenriksruter i USA.

I februar i år annonserte de to selskapene American Airlines og Qatar Airways noe overraskende nye avtaler om strategisk partnerskap og codeshare-samarbeid. På tross av at de to selskapene er en del av samme allianse, har tonen vært alt annet enn vennlig de siste årene. Stridsøksen er nå begravet og denne uken kom samarbeidet offisielt i gang, med codeshare på amerikanske innenriksruter.

Den første fasen av samarbeidet vil gjøre det mulig for reisende med Qatar Airways å bestille forbindelser videre i American Airlines’ omfattende innenriksnetterverk via Chicago og Dallas. Mer enn 200 amerikanske byer vil være omfattet av samarbeidet, inkludert Miamia, Houston, Detroit, Minneapolis/St. Paul, Seattle og San Francisco. Flere byer, inkludert destinasjoner i Sentral-Amerika og Karibia, vil bli tilgjengelig etter hvert som godkjenning fra offentlige myndigheter kommer på plass.

– Dette codeshare-samarbeidet er første trinn i et fornyet, langsiktig strategisk samarbeid med American Airlines. Utrulling viser at flyselskapene våre har tro på fremtiden. Vi vil bruke denne vanskelige tiden til å forbedre kundeopplevelsen for våre millioner av passasjerer. Som to av de sterkeste flyselskapene i verden, er jeg ikke i tvil om at vi vil overvinne nåværende utfordringer, sier Simon Talling-Smith, Chief Commercial Office i Qatar Airways.

Som en del av det nye strategiske samarbeidet, ønsker American Airlines å operere én eller flere ruter fra USA til Doha

American Airlines vil fly til Doha

Planen videre er å utvide samarbeidet ytterligere ved Qatar Airways får sette sine rutenummer på American Airlines’ internasjonale ruter til Europa, Nord-Amerika, Sentral-Amerika og Sør-Amerika. Videre vil American Airlines sette sine rutenummer på Qatar Airways’ ruter mellom USA og Qatar, og forbindelser videre til Midtøsten, Afrika og Asia.

Begge flyselskapene jobber også med muligheten for at American Airlines kan operere én eller flere ruter mellom USA og Qatars hovedstad Doha. I tillegg jobber selskapene med en rekke felles kommersielle og operasjonelle tiltak for å styrke det nye samarbeidet.

– Vi er glade for at vi har nådd denne viktige milepælen med Qatar Airways. Vi ser frem til å ønske Qatar Airways-passasjerer velkommen i hele våre innenriksnettverk. Dette er bare begynnelsen på et sterkt partnerskap, og vi har en veldig lys fremtid foran oss, sier Senior Vice President of Network Strategy, Vasu Raja i American Airlines.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *