For godt til å være sant? Kjøp en verdikupong fra Etihad og få 50% bonus!

Etihad Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etihad Airways har akkurat nå en kampanje med et usedvanlig bra tilbud. Tilbudet er faktisk så bra at vi vil være litt forsiktige med å anbefale det.

Planlegger du en reise litt fram i tid har Etihad Airways akkurat nå en kampanje hvor du kan kjøpe en verdikupong og få 50% bonus. Kampanjen varer fram til 24. juni 2020.

I praksis innebærer dette tilbudet at om du bruker $1 000 dollar til å kjøpe verdikupong Etihad Airways, kan du i løpet av de neste to årene kjøpe flyreiser for denne verdikupongen til en verdi av $1 500 dollar. Siden dette er en verdikupong, er den faktiske rabatten du får lett å forholde seg til. Ofte er det nemlig slik at når et flyselskap annonserer en kampanje med 30% rabatt, gjelder rabatten for billettens nettopris, og ikke komponenter som for eksempel skatter og avgifter. Det kan derfor vanskelig å sette seg inn hvor godt tilbudet faktisk er.

Slik bestiller du verdikupong med 50% bonus (33% rabatt) fra Etihad Airways

Slik fungerer det

For å benytte deg av dette tilbudet må du først melde deg inn i Etihads lojalitetsprogram, Etihad Guest. Du må deretter ringe(!) til Etihad for å bestille en verdikupong for et hvilket som helst beløp mellom $250 og $65 000 dollar. Beløpet + 50% bonus overføres så til din «Travel bank» som du enkelt kan bruke som betalingsmiddel når du bestiller flyreiser på etihad.com.

Verdikupongen er ikke personlig, hvilket betyr at du også kan bestille reiser for andre.

Du finner mer informasjon om tilbudet på Etihads nettside.

Etihad Airways flyr ikke fra noen av de skandinaviske flyplassene, men det er som regel mulig å bestille gjennomgående billetter via Brussel eller London med tilslutning fra SAS. Flere ganger i fjor kunne vi finne business class-billetter til Asia fra rundt 10 000 kroner og faktisk også overkommelige priser på Etihad First Apartment.

Dukker disse tilbudene opp igjen vil du, med en garantert rabatt på 33%, i praksis kunne fly business class til Singapore for 7-8 000 kroner og first class for 18-19 000 kroner.

Vi skal jo alle ut og fly igjen, så dette tilbudet er det bare å hive seg rundt å bestille, eller?

Når noe virker for godt til å være sant…

…så er det ofte det. Vi skal hverken oppfordre eller fraråde dere til å benytte dere av tilbudet, men det er flere ting du bør tenke over før du eventuelt slår til.

Vi vet at vi skal ut og fly igjen som før, men ingen av oss vet når. Forhåpentligvis kan du benytte deg av verdikupongen allerede i høst, men hvis de mer pessimistiske spådommene slår til kan det fort bli høsten 2021.

Du bør også være klar over at verdikupongens valuta er amerikanske dollar. Det betyr at du avhengig av valutakurs enten kan oppnå en høyere faktisk rabatt eller i verste fall at hele rabatten spises opp av endringer i valutakurs.

Sist, men ikke minst, får tilbudet i seg selv varsellampene til å blinke. Selv om Etihad Airways leverte sitt beste resultat noen gang for 2019, gikk selskapet fortsatt med underskudd og har gjort det gjennom mange år. Koronakrisen har neppe gjort den økonomiske situasjonen lettere for selskapet. Vi vet alle at flyselskapenes marginer er hardt presset og kampanjer som ubetinget gir 33% rabatt er høyst uvanlig. Vi har ikke noe grunnlag for å si at Etihad Airways står i fare for å gå konkurs, men dette kan virke som et desperat forsøk på å skaffe likviditet for et hardt presset flyselskap.

Du finner mer informasjon om tilbudet på Etihads nettside.

Foto: Etihad Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *