USA innfører ikke et forbud mot elektronikk på flyvninger fra Europa

USA innfører laptopforbud fra Europa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I lengre tid har vi hørt rykter om at et forbud mot elektronikk vil tre i kraft på flyreiser mellom Europa og Amerika. Nå er budskapet fra EU at dette ikke skjer denne gangen.

Etter et møte i Brussel i går mellom det amerikanske Department of Homeland Security og sikkerhetstjenestemenn i EU kan BBC i morges fortelle at det ikke vil bli innført et forbud mot elektronikk denne gangen.

BBC skriver følgende:

US and EU officials have decided against a ban on laptops and tablets in cabin baggage on flights from Europe.

The meeting was requested by EU officials after recent reports suggested US authorities had new information regarding laptop parts being turned into explosives.

An EU source described the briefing as vitally important.

The authorities had been assured by their US colleagues that the meeting signalled the start of an era of better communication on security issues under President Donald Trump.

Det har vært mye debatt om hvor sikkert det egentlig var å transportere alle større elektroniske enheter som last. Både piloter i British Airways og Lufthansa har vært svært bekymret over risikoen ved dette. Det ville ikke være noen god måte å slukke en brann i et lasterom, som er startet av en batteriet i for eksempel en bærbar datamaskin.

I tillegg har Airports Council International Europe (ACI Europe) også vært aktiv rundt risikoen for å innføre et forbud mot elektronikk i fly. ACI Europe er en lobbyorganisasjon som har over 500 flyplasser i 45 europeiske land som medlemmer. Du kan lese pressemeldingen her.

Hva som skjer videre med dagens forbud mot elektronikk mellom flyplasser i Midtøsten og USA er fortsatt usikkert. En ting er sikkert. Vi har ikke sett eller hørt den siste av denne saken, og det kan godt komme til at det vil være et forbud i en eller annen form.

Akkurat nå er det gode nyheter for reisende, spesielt nå som feriesesongen er rett rundt hjørnet. Det ville sikkert ha betydd en større forvirring blant alle de som ikke reiser så mye. En konsekvens som likevel kan komme ut av dette er at sikkerhetskontrollen av elektronikken er skjerpet og skaper lengre ventetider i de travleste periodene. Så dette må man ha i bakhodet når ferien planlegges.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *