Helt slutt for Boeing i SAS-flåten innen fem år

SAS velger Airbus foran Boeing

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har lenge hatt en uttalt ambisjon om å forenkle og strømlinjeforme flåten for å effektivisere og redusere operasjonelle kostnader. Med den siste ordren på Airbus A320Neo innebærer dette at fly fra Boeing vil forsvinne helt innen fem år.

Om fem år har ikke lenger SAS et eneste Boeing-fly igjen i flåten sin. Det var i alle fall planen som ble annonsert på selskapets siste investorkonferanse. Dette er utvikling man har kunnet se lenge da SAS utelukkende har kjøpt nye fly fra Airbus de siste årene.

På langrutene har det lenge kun vært Airbus A330 og A340 som har vært i bruk i selskapet. Denne strategien videreføres med ny Airbus A330-fly og i 2019 kommer første fly av typen Airbus A350 inn i flåten.

Regionalflygninger med ATR-72 og Bombardier CRJ-900 opereres i dag av andre selskaper på oppdrag fra SAS.

Helt slutt i 2023

På investorkonferansen ble det tydelig kommunisert at SAS kommer til å avvikle Boeing-flåten helt. I grafen under ser man at det vil være helt slutt fra og med 2023.

SAS flåtestrategi
SAS har en klar ambisjon om å ha en ensartet flåte bestående utelukkende av Airbus-fly. Dette betyr at det om fem år ikke vil finnes Boeing-fly i SAS sin flåte.

Hele presentasjonen kan lastes ned her.

Hva tenker du om dette? Diskuter gjerne saken i forumet vårt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *