Hi Fly kjøper to Airbus A380 for leasing

Hi Fly kjøper to Airbus A380 for leasing

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det portugisiske leasingflyselskapet «Hi Fly» kjøper nå to Airbus A380-fly.

Leasingselskapet Hi Fly leier hovedsakelig ut fly på kortvarig basis til selskaper som har akutt behov for ekstra kapasitet. Dette kan være i forbindelse med et strandet fly med tekniske problemer, eller generelt behov for ekstra kapasitet for en periode.

Selskapet eier for tiden ingen Airbus A380, men har kjøpt to brukte fly som skal leveres i løpet av de neste månedene. Kabinen vil bestå av 560 seter fordelt på økonomi- og businessklasse.

Selv om 560 personer på et fly kan høres mye, er dette langt fra det fulleste du kan pakke dette flyet. Emirates har daglige avganger fra København til Dubai med samme flytype, med plass til 615 personer om bord – også spredt over økonomi og business.

Nysgjerrig på hva slags fly Hi Fly eier? Her kan du lese om den eksisterende flåten

Det er fremdeles uklart hva hovedformålet med flyet er – og om det er et marked for å lease slike store fly i det hele tatt? Tiden må vise om disse flyene er behov på leasingmarkedet.

En av Hi Flys kunder er Norwegian som stadig vekk leaser inn ekstra kapasitet i de travleste periodene eller når de har tekniske problemer. Kanskje blir Airbus A380 mulig å fly med DY-rutenummer neste sommer.

Er du på jakt etter billige flybilletter? Norwegians høstsalg fortsetter en uke til

Denne artikkelen er skrevet av Peter 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *