Hit vil norske forretningsreisende dra denne våren

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Forretningsreisebyrået Egencia forteller hvilke destinasjoner som er på nordmenns toppliste. Er det Stockholm, Frankfurt eller Shanghai som står øverst på nordmennenes liste?

Forandringer i topp ti-listen for norske forretningsreisende skjer som regel sakte, og radikale og plutselige skifter er usannsynlige. Men kanskje er dette i ferd med å endres. Ved å analysere tall langt tilbake i tid, og kombinere disse med globale trender og industriledende innsikt, spår Egencia at enkelte endringer likevel er på vei.

For nordmenn er Stockholm og København favoritter, og de vil mest sannsynlig beholde posisjonene sine. Lenger ned på listen derimot er ting i ferd med å røre på seg.

Carl Moltzau, Direktør Account Management i Egencia Norge sier:

Når vi ser på topp-destinasjonene fra 2017, og sammenligner dem med hvilke reiser som er tatt i starten av 2018, ser vi noen interessante forandringer. Vi spekulerer i om Paris kan miste noen prosentandeler og havne bak byer som Brüssel og Frankfurt. Generelt ser det ut til at de tyske markedene blir mer populære hos nordmenn, blant annet har Frankfurt allerede vokst som nøkkeldestinasjon, og vi tror denne trenden vil fortsette i 2018.

Variasjoner i topplisten kan komme av at det politiske og finansielle landskapet endres. Det vil i tilfelle forklare hvorfor Frankfurt har klatret, mens London har blitt mindre populært i en del markeder. Bloomberg rapporterer at Frankfurt har pekt seg ut som en av vinnerne i kampen om de London-baserte jobbene som nå må flyttes på grunn av Brexit. Blant annet velger mange banker Frankfurt på grunn av nærheten til EU-hovedkvarteret.

Norge er det eneste skandinaviske landet som ikke har en forretningsreise-hub. Det betyr at mange av de norske forretningsreisende bruker Stockholm og København som mellomstasjon for lengre reiser. Ser vi på Skandinavia samlet, peker Shanghai seg ut som en ny og viktig destinasjon. Grunnen til den økte populariteten er trolig endringer i samfunnet generelt slik som høyere inntekter og et mer åpent forretningsmiljø. Dette har gjort det kinesiske markedet mer attraktivt for vestlige virksomheter på tvers av industrier, opplyser B2B International.

Hit vil norske forretningsreisende dra denne våren:

 1. Stockholm
 2. København
 3. London
 4. Amsterdam
 5. Brüssel
 6. Aberdeen
 7. Helsinki
 8. Paris
 9. Berlin
 10. Frankfurt
 11. Munchen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *