Hotel Continental, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotel Continental åpnet dørene i 1900, året etter Nationaltheateret på andre siden av gaten ble innviet. Hotellet er eid og operert av samme familie gjennom fire generasjoner.

Tradisjonsrike Theatercafeen, Eik Annen Etage, samt Dagligstuen er herlige oaser i Oslo, noe som gjør hotellet unikt.

Continental har nylig gjennomført en sårt trengt oppdatering av halvparten av hotellet, mens de nå er i gang med andre halvparten som står ferdig i August.

Det var på tide å sjekke ut den nyoppfreshede klassikeren.

Continental er medlem av Leading Hotels of the World, en hotellkjede for uavhengige luksushoteller. Siden jeg er Leaders Club medlem, bestilte jeg rom via www.lhw.com

Jeg ankom tidlig ettermiddag og ble ønsket velkommen av en bellhop som tilbød å hjelpe med bagasjen. Siden jeg kun hadde en liten trillekoffert, takket jeg nei.

I resepsjonen ble jeg igjen ønsket hjertelig velkommen av en hyggelig kar som kunne fortelle at jeg hadde blitt oppgradert til ett Deluxe double i 4. etasje, to kategorier over det jeg hadde bestilt.

Siden det pågår mye oppussing på vestsiden av hotellet, er deler av korridorene blokkert av, i 4. etasje var det ikke tilgang til heisen, så jeg måtte ta heisen opp til 5. etasje og ta trappen ned.

Gangene var nyoppusset og dørene var byttet ut. De hadde også installert nye typer låser med sensorer.

Ett nytt, fresht og rent rom ventet på meg. En egen sofagruppe var det også plass til. Rommet var på romslige 35 m2

DSC03509

DSC03520

På grunn av min Leaders Club status, ønsket hotellet velkommen med en flott amenity som besto av en fruktkurv, ferske Madeleines, en Molton Brown gift pack og ett håndskrevet velkomstbrev.

photo

Rommet hadde en ny, behagelig seng

DSC03526

DSC03523

En liten detalj var vekkerklokken som luksushoteller ofte har, men jeg hadde nok foretrukket en Geneva eller Bose radio siden en moderne reisende bruker iPhone som vekkerklokke.

DSC03527

Badet var stort, moderne og tilbød separat dusj og stort badekar, varmekabler, dobbel vask og Molton Brown amenities.

DSC03516

DSC03511

DSC03515

Minibaren hadde godt utvalg til fornuftige priser etter norsk standard. Hotellet tilbyr også 24 timers romservice, noe kun Continental og The Thief tilbyr i Norge. Rommet manglet Espressomaskin/kaffemaskin, noe som forventes i denne prisklassen.

DSC03532

DSC03533

Rommet var forseggjort med god kvalitet og detaljer

DSC03530

DSC03529

Sammenlignet med kvaliteten fra 5 stjerners luksushoteller jeg har bodd på ute i verden til mange ganger prisen, var jeg fornøyd med rommet.

Skal jeg sette fingeren på noe, så var det sengetøyet og håndklærne. Håndklærne var små og det fantes ikke større badehåndklær. De var heller ikke av imponerende kvalitet. Sengetøyet var OK, men jeg kan ikke si at de er blandt det beste jeg har prøvd.

Jeg merket også at Continental har valgt å fortsette med en hovedbryter der nøkkelen må settes inn i en slot for at alt skal funke på rommet. Er ikke noe stor fan av det, men det er greit. Det som ikke var greit, var at når man hadde kortet inn og strøm var koblet til, kom det en høy, elektrisk summelyd.

Det er også en del støy fra gaten, trikken trommer forbi hvert 10. minutt, noe som man garantert merker.

Frokosten var inkludert siden jeg hadde status og var av god, norsk kvalitet. Stort utvalg av ferske bakervarer og alt som forventes av en fullverdig frokostbuffet.

Jeg ba om sen utsjekk til kl 1500, noe som overhodet ikke var noe problem.

Konklusjon: Luksushotell i Norge vokser dessverre ikke på trær, og Hotel Continental var ett fornøyelig bekjentskap. Staben var topp, maten var meget god og servicen i verdensklasse. Oppussingsjobben var en suksess, rommet var flott, men jeg føler at det er ett par småting de har glemt, som f.eks. en Illy eller Nespressomaskin, bedre håndklær og en Geneva radio. I tillegg håper jeg rommene i den nyere fløyen er bedre lydisolert.

Hotel Continental lever nesten opp til 5 stjerner, men litt småjusteringer må til for at hotellet skal få den siste, halve stjerna.

Quickfacts:

Lokasjon: Midt i Oslo sentrum, ved Nationaltheateret
Rompris: Fra 1699
Bonuspoeng opptjent / program: Ett kvalifiserende stay, Leaders Club
Hjemmeside: Hotel Continental

Karakter 9 av 10

Kommentar

  1. Fnate sier

    Takk for kjempeflott test. Har ikke bodd på Continental etter de pusset opp, men bodde der en del før og synes det er det eneste Norske hotellet i verdensklasse. Det er store ord, siden jeg ikke har testet samtlige, men jeg tror den står seg.

  2. Cecilie Larsen sier

    Enig med Fnate, dette ser meget bra ut! Jeg har aldri bodd på Continental selv men det frister å ta turen dit neste gang jeg er i by’n!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *