EVA AIR og Hello Kitty flyr deg til Taiwan

Photo: Tony Bradley / Source: PlanePictures.Net

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

EVA AIR er et Taiwansk flyselskap som ble etablert i 1989 og har hub/base på Taiwan Taoyuan International Airport. Selskapet tilbyr ruter til Bangkok fra 5 europeiske byer, disse er London, Amsterdam, Brussels, Frankfurt og Wien. Fra Paris flyr EVA AIR direkte til Taipei på Taiwan. Selskapet er også et ferskt medlem av flyalliansen Star Alliance.

Bilde over: Tony Bradley / Kilde: PlanePictures.Net

I Asia har Hello Kitty feberen rast i flere år og EVA AIR har gjort nettopp Hello Kitty til et av sine varemerker. Flere av selskapets fly er malt med Hello Kitty Livery og mange kunder ber spesifikt om å få reise med disse spesielt dekorerte flyene. EVA AIR har ikke nøyd seg med bare å male flyene med Hello Kitty figurer, de har et vell gjennomført konsept, helt fra innsjekkings område, ombordstigningskort, service som du spiser fra, servietter, sikkerhetskort, menyer og in-flight-systemet om bord, ja til og med smør, frukt og ost om bord serveres med konturene av Hello Kitty. I alt har selskapet tilpasset nærmere 100 ulike gjenstander i og utenfor flyene med Hello Kitty mønster så her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

På en av mine turer så jeg min mulighet for å få teste dette, for meg litt mystiske selskapet og jeg klarte naturligvis det kunststykket å få fly en av maskinene som er dekorert med Hello Kitty på en tur fra Seoul til Taipei.

Hello Kitty inspirert rutekart
Hello Kitty inspirert rutekart

 

Tidligere på dagen var jeg ankommet inn til Seoul med en flygning fra Frankfurt og hadde også rukket å vert en tur inne i sentrum av Seoul samt et lounge besøk før min videre ferd mot Taiwan.
Mitt flight nummer denne kvelden var Br159 og boarding var annonsert til 19:15. Som det ofte er i Asia, var det stort oppbud av ansatte bak skranken, ja til tider var det nesten kaos bakom der. Et øyekast ut vinduet bekreftet at flymaskinen hadde Hello Kitty livery.
Ombordstigning startet eksakt 19:15 og jeg var nesten like spent på dette Hello Kitty styret som mange småbarn, følgelig sto jeg rett foran skranken med boardingkortet i labben å trippet som et lite barn da ombordstigning tok til.

Airbus A330-300 med Hello Kitty Livery
Airbus A330-300 med Hello Kitty Livery

 

I døren på flyet ble jeg møtt av en hyggelig frøken i grønn uniform som viste vei til mitt sete 8K, et vindus sete i Premium Laurel Class som er EVA AIR sin Business klasse. Her er stoler i 2+2+2 konfigurasjon som ikke kan legges helt flatt ned, men det er ikke så langt ifra. Av de stoler som ikke kan legges helt ned, er dette en type stol hvor jeg finner gode stillinger, og på grunn av at sitteputen ikke blir skrå unngår du den tradisjonelle skli-ned problematikken. Er du en person som liker best å ligge på siden eller magen, er nok ikke dette den mest komfortable stolen for deg å sove i.

Stolene går i fargene grått og grønt, en deilig rosa Hello Kitty pute lå der og ventet på meg.

Flotte puter med Hello Kitty motiv
Flotte puter med Hello Kitty motiv

 

Da vi kom om bord var det Hello Kitty som dekorerte skjermer i stolryggene, akkompagnert til Hello Kitty musikk, aldeles herlig. Våre små håpefulle hadde neppe blitt skuffet her om bord men snarere blitt ganske så begeistret vil jeg tro.

Hello Kitty på alle skjermer
Hello Kitty på alle skjermer

 

IFE systemet og skjermen var bra, på denne korte turen på bare tre gode timer orker jeg ikke sette meg til å se filme, men inntrykket var at utvalget var bra.
Du finner to oppbevaringsrom i seteryggen fram forbi deg. Bordet er nedfelt i det brede armlenet mellom deg og naboen og fremst her du plass til pre-departure drinken.
Under i front av dette midtre armlene finnes det også to hyller. Strøm er naturligvis tilgjengelig slik at du kan få ladet opp mobiler eller batteri til kamera.
En sjalusi skjerm kan trekkes fram dersom du vil se mindre til naboen din.

God beinplass.
God beinplass.

 

IFE anlegget styres fra en kontrollenhet som du finner innfestet i stolens ytre armlene. Under et lokk i toppen er styrekonsoll for stol samt belysning montert.

Styringsenhet for IFE samt styring av stolens posisjon
Styringsenhet for IFE samt styring av stolens posisjon

 

Leselys var å finne i øreflippen på stolen, dette har dimmemulighet og posisjon kan justeres.

Leselampe i øreklaffene på stolen.
Leselampe i øreklaffene på stolen.

 

Vell installert i setet kom runden med pre-departure drink, her var ingen Champagne på brettet, kun eple juice, appelsin juice og vann. Siden reisen min på dette tidspunkt hadde vart lengre enn lang, ja omkring 24 timer orket jeg ikke å mase om Champagne så mitt valg falt på appelsin juicen.
Menyer ble delt ut før pusj back, noe som jeg synes er veldig greit, da får du bedre tid til å se skikkelig igjennom menyen i ro og mak før du skal gjøre dine valg.

Forsiden på menyen om bord.
Forsiden på menyen om bord.

 

Business Cabinen ble bare halvfull på denne flighten, så egentlig kunne alle hatt hver sin toseter alene, men det så ikke ut til at det var noe styring av setevelgene slik at flest mulig fikk best mulig plass om bord. Min setenabo på turen var en kar som jobbet for Boeing og han var på vei til Taiwan på jobb, det ble en del fly prat før han kapret en bunke servietter med Hello Kitty til sine døtre, sa takk for seg og tørna inn før maten kom.
Vell i luften tok flyvertinnene på seg et kledelig rosa forkle med påsydd Hello Kitty figur, hvit duk kom på bordet og så startet serveringen direkte med forretten som var en Glazed Smoked Duck Breast, Slice Salad, dette var plassert på en brikke sammen med bestikk og to glass. Nå var også diverse viner samt Champagnen hentet fram, følgelig ble det Champagne Collet Rose til forretten.

Servering av forrett og drikke.
Servering av forrett og drikke.

 

Forrett og Rosa Champagne.
Forrett og Rosa Champagne.

 

Til hovedrett kunne jeg velge mellom to retter, Chicken Cordon Bleu og  Chu-Chi Prawn South Asian Style.
Jeg tok et for meg, noe utradisjonelt valg og valgte sistnevnte, denne ble servert med ris og 3 av de 5 grønnsakene en skal ha for dagen.
Dette var fantastisk godt, litt spicy men det er midt i blinken for meg.

Chu-Chee Prawn South Asian Style
Chu-Chee Prawn South Asian Style

 

Til hovedretten nippet jeg til en Spansk rødvin av typen Monteabellòn 14 Meses en Barrica 2010 som overhodet ikke hadde noen usmak.

Monteabellòn 14 Meses en Barrica 2010
Monteabellòn 14 Meses en Barrica 2010

 

Desserten som ble tilbudt var et stykke sjokoladekake med en mandel og en flott rosa Hello Kitty effekt på toppen.

Sjokoladekake pyntet med Hello Kitty
Sjokoladekake pyntet med Hello Kitty

 

Når bordet var ryddet ble det mer kos med rosa Champagne før lys dimmet ned. Servering av drikke var ikke slutt så det ble flere runder med rosa boblevann før jeg tok meg tid til en liten strekk innen vi landet på Taoyuan International Airport på Taiwan rundt klokken 21:40.

Champagne Collet Rose
Champagne Collet Rose

 

Vi flyr med Hello Kitty og vennene hennes
Vi flyr med Hello Kitty og vennene hennes

 

KONKLUSJON: EVA AIR leverer et solid produkt i Premium Laurel Class/Business Class og var et kjempeflott selskap å reise med, FA er hyggelig og meget smilende, slik personer fra Asia oftest er. De er veldig effektive, ja kanskje litt for effektive, for når servering var i gang var det liksom litt slik som hos Silk Air, «get it done» Smaksmessig var maten kjempebra men presentasjonen av måltidet middels. Hello Kitty setter en spesiell opplevelse over det hele og hadde jeg hatt små barn hadde jeg nok strukket meg langt for at de skulle få opplevd dette.

 

7av10

 

[box style=’info’] Rute: BR 159, Seoul – Taipei
Internett om bord: Nei
Booking klasse: I
Bonus program, poeng opptjent: Nei, reiste for bonuspoeng.
Måltider: Lett måltid
Hjemmeside: EVA AIR eller denne EVA AIR Hello Kitty
Fordeler: Cabin fremstår helt grei og godt inspirert av Hello Kitty
Bakdeler: 
Litt mye hvit steril belysning i cabinen, seating virket tilfeldig [/box]

[box style=’note’] Del dine erfaringer, eller les andres erfaringer med EVA AIR på denne linken [/box]

[box style=’note’] Trykk her for å holde deg oppdatert på gode tilbud og andre nyheter innen reise og bonusprogram   [/box]

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *