Så bra er Hotel ICON i Hongkong

Hotel ICON

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg hadde for lengst bestemt meg for å teste Hotel ICON ved mitt neste besøk i Hongkong og valget var ikke tilfeldig. Hotellet har blitt lovprist både av anmeldere og andre reisende jeg har snakket med, og er på TripAdvisor rangert som tredje beste hotell i Hongkong og det beste i Tsim Sha Tsui. Forventningene var derfor rimelig høye i forkant av oppholdet.

Hotel ICON eies av Hong Kong Polytechnic University og fungerer som forsknings- og lærested for School of Hotel and Tourism Management. Hotellbygningen er 28 etasjer høy og hotellet har totalt 262 rom. Hotel ICON ble offisielt åpnet i september 2011.

Beliggenhet

Hotel ICON ligger i Science Museum Road i Tsim Sha Tsui East og dermed et lite stykke unna attraksjoner som Nathan Road, havnepromenaden og fergeterminalen. Området er forholdsvis stille og rolig, og det er ikke lenger unna enn at du kan gå til Star Ferry-terminalen på 20-30 minutter. Hotellet har også minibuss til Tsim Sha Tsui som har avgang hvert 20. minutt og har flere stopp på veien.

Førsteinntrykk og innsjekking

For rommet vi bestilte var transport fra flyplassen i en av hotellets Tesla Model S inkludert. Vi ble møtt av en representant fra hotellet i ankomsthallen som tok hånd om bagasjen vår og fulgte oss ut til en ventende bil. Selv om Model S nærmest er for folkevogn å regne her hjemme føles det likevel ganske eksklusivt. Kanskje ikke helt på høyde med The Peninsulas Rolls Royce transfer-tilbud, men langt mer miljøvennlig. Prisen er også en helt annen.

Tesla Model S
Foto: Hotel ICON

Da vi ankom hotellet ble vi møtt utenfor av en portør som tok hånd om bagasjen vår og en representant fra hotellet som allerede hadde innsjekkingspapirer og nøkkelkort klart. Vi ble fulgt direkte til rommet vårt og de siste detaljene for innsjekkingen ble gjennomført der.

Dette er uten tvil den mest effektive og mest personlige innsjekkingen jeg har opplevd på noe hotell noen gang.

Rommet

Rommet vi booket var av typen Club 36 Harbour View. Jeg hadde hørt mye bra hotellets loungetilbud, og siden både undertegnede og reisefølget er glad i Champagne var dette en investering jeg antok ville gi god avkastning. Å kunne legge seg og våkne til utsikten mot Hongkong-øya er etter min mening verdt å betale litt ekstra for. Spesielt siden det var reisefølgets første besøk i byen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet vårt som ligger i 26. etasje er ca. 36 kvadratmeter stort, noe som er ganske raust til Hongkong å være. Rommet er forholdsvis enkelt innredet med en stor, behagelig dobbeltseng, en lenestol, skrivebord og garderobeskap. Ikke helt i henhold til det papirløse samfunn er rommet også utstyrt med egen printer. Rommene har også en Handy-telefon med ubegrenset internett og lokalsamtaler. Denne er nyere modell enn Handy-telefoner jeg har testet tidligere og fungerte upåklagelig som trådløs router med batteri nok til å holde hele dagen. Innholdet i minibaren er ikke noe å skrive hjem om, men er til gjengjeld gratis. Rommet har også Blu ray-spiller og et enkelt bluetooth musikkanlegg.

Seng

Alt fremstår som nytt og renholdet virker upåklagelig. Detaljer som telefoner og fjernkontroll er dessuten forseglet med et bånd som bekrefter at enheten er desinfisert.

Badet er svært så romslig og har både badekar og egen dusj. Det er også installert en TV i tilknytning til badekaret om du har tenkt å tilbringe mye tid her. Her finnes også alt du kan tenke deg av baderomsprodukter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Hotel ICON har tre restauranter. I lobbyetasjen finner du Green, en enkel og uformell kafé og brasserie. Buffetrestauranten The Market ligger i andre etasje og tilbyr europeiske og asiatiske retter.  I hotellets øverste etasje ligger Above & Beyond som serverer kantonesisk mat og som også står for hotellets loungetilbud.

Frokost i Above & Beyond
Frokost i Above & Beyond

Blant fordelene man får med Club-rom er frokost, afternoon tea og evening coktails i Above & Beyond-loungen. Frokostbuffeten i The Market er også inkludert, selv om dette ikke sto noe informasjon om dette hverken på hotellets nettside eller i bestillingsbekreftelsen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Frokostbuffeten i loungen er ikke all verden, men man kan også bestille a la carte fra en overraskende innholdsrik meny. Loungen kan uansett by på fantastisk utsikt, og som de eneste gjestene til frokost var det også stille og rolig her. The Market byr på en langt mer omfattende buffet bestående av både vestlige og asiatiske retter.

Evening cocktails var svært bra og så vidt vi kunne se var det fri flyt av alt Above & Beyond-baren hadde å by på. En smilende, entusiastisk og serviceinnstilt betjening sørget for at vi alltid hadde Champagne i glassene og serverte alt vi ba om av cocktails. Utvalget av mat var ikke all verden, men helt greit.

Evening cocktails i Above & Beyond
Evening cocktails i Above & Beyond

Fasiliteter

Hotel ICON har et godt utstyrt treningsrom med kondisjonsapparater, styrkeapparater og frie vekter. Treningsrommet ligger i niende etasje hvor man også finner et oppvarmet utendørsbasseng og bassengbar.

Dersom du ankommer tidlig eller skal forlate hotellet sent har Hotel ICON en egen ventelounge. Her kan du slappe av mens du venter på at rommet ditt blir klart eller etter utsjekk før du skal dra til flyplassen.

Hotel ICON har en bilpark bestående av Testa Model S og tilbyr også gratis elektrisk shuttlebuss til Tsim Sha Tsui.

Hotellet har også en spa-avdeling som ikke ble testet under oppholdet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Priser og booking

Hongkong kan by på mange flotte hoteller, men det koster. Dette oppholdet ble booket direkte på Hotel ICONs hjemmeside som hadde beste prisene. Tilbudet med gratis Tesla-transfer gjaldt også bare ved direkte booking.

Gjennomsnittsprisen per natt var HKD 3 055 eller rundt 3 200 kroner.

Konklusjon

Jeg hadde høye forventninger til Hotel ICON og jeg vil absolutt si at de ble innfridd. Design og interiør er friskt og moderne, og alt fremstår som velholdt og nytt. Mat og drikke holder høy kvalitet, og servicenivået er gjennomgående svært bra.

Om man skal pirke på noe måtte det være et beliggenheten kunne vært hårfint bedre, men det er en subjektiv vurdering. Jeg anbefaler gjerne Hotel ICON og bor gjerne her igjen.

Forsidefoto: Hotel Icon

Oversikt

Fordeler

Store rom til Hongkong å være med stort bad
Førsteklasses loungetilbud
Handy-telefon som faktisk fungerer
Fantastisk service
God mat og drikke

Ulemper

Beliggenheten kunne kanskje vært noe bedre

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg hadde høye forventninger til Hotel ICON og jeg vil absolutt si at de ble innfridd. Design og interiør er friskt og moderne, og alt fremstår som velholdt og nytt. Mat og drikke holder høy kvalitet, og servicenivået er gjennomgående svært bra.

Om man skal pirke på noe måtte det være et beliggenheten kunne vært hårfint bedre, men det er en subjektiv vurdering. Jeg anbefaler gjerne Hotel ICON og bor gjerne her igjen.

4.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *