Garuda Indonesia lanserer London – Bali i januar

Bali

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Garuda Indonesia endrer ruten sin fra London Heathrow til Jakarta, til Denpasar Bali fra og med 22. januar. Avgangene flyttes også til terminal 4 hvor de fleste av flyselskapene i SkyTeam flyr fra.

Vi har allerede fått tegn på at det ville komme endringer på ruten. I august ble det klarte at Garuda Indonesia vil legge ned ruten mellom London og Jakarta, og heller bruke kapasiteten på Jakarta – Tokyo og Bali – Melbourne. I november var imidlertid ruten plutselig tilbake på rutekartet med bare noen få dagers varsel.

Garuda Indonesia Boeing 777-300ER
Garuda Indonesia skal bruke Boeing 777-300ER på den nye ruten. Foto: Garuda Indonesia

Tre ukentlige avganger

Den nye ruten vil ha tre ukentlige rotasjoner på tirsdag, torsdag og lørdag. GA87 går fra London Heathrow kl. 21:55 og ankommer Bali kl. 21:30 neste dag. Flytiden vil være 15 timer og 35 minutter. Herfra kan man fly videre til Perth, Melbourne eller Sydney, eller til andre destinasjoner i Indonesia. Reisende til Jakarta må nå fly via Denpasar eller Amsterdam.

Ingen First Class

Returen fra Bali til London ser foreløpig kun ut til å være tilgjengelig via Jakarta, sannsynligvis på grunn av den lengre flytiden når man reiser vestover. Det er heller ikke mulig å bestille billetter i første klasse, så det virker som Garuda Indonesia fortsatt vil bruke Boeing 777-300ER med to-klasse-oppsett på ruten.

Garuda Indonesia Boeing 777-300ER Business Class
Flytypen som brukes på ruten har ingen First Class-kabin, kun business og økonomiklasse. Foto: Garuda Indonesia

Populær feriedestinasjon

For fritidsreisende er nok en direkterute til Bali utelukkende positivt. Forhåpentligvis vil dette gi Garuda Indonesia flere passasjerer ettersom flyselskapet har slitt med å fylle flyene på London-ruten. Det kan også tenkes at flyselskapet ønsker å etablere Bali som et stopover-punkt for reiser videre til Australia, slik for eksempel Emirates har gjort med Dubai-Bali-Auckland. Transfertiden til Sydney og Melbourne for reiser videre samme dag kan imidlertid bli litt knapp med bare en time fra landing til avgang.

Samtidig kan det være på sin plass å stille spørsmål rundt flyselskapets pålitelighet. Det er forståelig at Garuda Indonesia måtte gjøre endringer på London-ruten. Ruten er imidlertid nå lagt ned, gjenåpnet og fått ny destinasjon på bare noen få måneder, og endringene er blitt gjort på svært kort varsel.

Forsidefoto: Keulefm / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *