Maritim Hotel Düsseldorf

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Av og til er det like greit å bo på et hotell nærme flyplassen. Spesielt når flyet går kl 0600 om morgenen. Derfor valgte jeg å ta en natt på Maritim Hotel på Düsseldorf Airport.

Maritim Hotels er en kjede med 36 hoteller i Tyskland, 4 i Egypt, 3 i Kina, 1 på Malta, 2 på Mauritius, 2 i Spania og 2 i Tyrkia.

Hotellet i Düsseldorf ligger i en forlengelse av flyplass-terminalen, med en egen overbygd gangvei mellom terminal og hotell. Veldig praktisk. Hotellet er temmelig stort. Det består av 2 lange blokker med fellesområde mellom blokkene, med glasstak over. Bygningene rommer hele 533 gjesterom, har 6 restauranter og barer, et stort konferansesenter med kapasitet til 5 000 deltakere i 33 møterom og et wellness senter med både sauna, dampbad, treningssenter og svømmebasseng.

 

Største konferansesal - hotellets egne bilder
Største konferansesal – hotellets egne bilder
Flott bassengområde - hotellets egne bilder.
Flott bassengområde – hotellets egne bilder.

Jeg hadde forsøkt meg på å booke hotellrommet via internett, men det var noe komplisert ettersom jeg skulle bestille 2 rom, hvorav et rom med røyking og et uten. I tillegg har jeg aldri opplevd en bookingprosess på nettet med så mange alternative tilvalg. Det var tidligere ankomst, sen utsjekk, alt fra vann til champagne på rommet, middag i de forskjellige restaurantene, frokost, lunsj – ja det ville ingen ende ta. Da systemet ikke klarte å takle mine bookingønsker, så det ble bestilt via telefon i stedet. 88 euro pr rom pr natt uten frokost var prisen, og det var da ikke så alt for skremmende.

Jeg ankom hotellet nokså sent en søndag kveld og skulle bare ha en kort overnatting før jeg skulle fly hjem neste morgen. Lobbyen virket stille denne kvelden. Kanskje ikke så rart, da natt til mandag normalt er natten med lavest belegg i uken.

Innsjekk var effektiv, og det var ingen kø. Ja, jeg så faktisk ikke en eneste annen gjest i hele det store lobbyområdet. Jeg spurte om hvilke flyselskapers bonusprogrammer man kunne samle poeng i på dette hotellet. Svaret var Etihad og Finnair og at kun rom som kostet 139 euro og oppover kvalifiserte for poeng. Så siden jeg verken hadde noen av disse selskapenes bonuskort og et billig rom, ble det ikke noen poeng på meg, annet enn noen få EuroBonus poeng siden jeg betalte rommet med EuroBonus Mastercardet mitt.

Lobby
Lobby

Internett var gratis. Det vil si et trådløst internett med 0,5 mbit fart. Det er jo ikke akkurat mye å skryte av. Man kunne betale for å få et raskere internett gjennom t-mobile.

Mitt rom var i den billigste kategorien. Hotellet har 3 kategorier av rom som er like store (30k kvm), og som i beskrivelsen har samme innhold. Eneste forskjellen er hvilke etasjer de ligger på. De dyreste rommene ligger øverst. Finner dette litt underlig. I tillegg er det 2 typer suiter på henholdsvis 50 og 100 kvm.

Rommet virket lyst og fint, var rent og pent og ga et godt førsteinntrykk. Eneste minuset var at det var 2 enkle senger og ikke en stor dobbeltseng. Kunne sikkert spurt om å bytte rom, men lot det være.

IMG_5127 IMG_5128 IMG_5129 IMG_5130

Badet var av den romslige sorten.

IMG_5123 IMG_5124 IMG_5125

Minibaren var ikke veldig godt utstyrt, men litt fancy var det med det opplyste glasskapet over med en flaske vann og en del glass.

IMG_5120 IMG_5121

Senga var meget god, og rommet godt isolert. Det var ingen støy fra flyplassen. Og med et godt lufteanlegg var det ikke nødvendig å ha vinduet åpent.

Det som ikke var fullt så godt var at reveljen gikk allerede kl 0400. Det er ingenting som er som 3 timers deilig nattesøvn. Jeg fikk desverre ikke oppleve alle hotellet. Utsjekk kl 0445 gikk også raskt, og det var ganske så stille i lobbyen på denne tiden av døgnet. 10 minutter senere stod jeg i innsjekksskranken på flyplassen, og siden det ikke var så mye frokost på hotellet så tidlig ble denne i stedet inntatt i loungen.

Maritim Hotels har ikke et bonusprogram som de fleste andre hotellkjeder, men har et PartnerCard som gir noen fordeler. Dette må man betale 20 euro i året for å få. Du kan lese mer om hva det inneholder på denne linken.

 

Oversikt

Fordeler

- Lyse og komfortable rom
- God seng
- God luftkondisjonering
- Gangavstand til flyplassterminalen
- God utvalg av restauranter

Ulemper

- Vanskelig bookingprosses på nett
- Skuffende med differensiert wi-fi

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Value4money

Overall Rating

Konklusjon

Greit hotell som nok er mest innrettet på konferanser, men fungerer greit som overnatting når man skal tidlig med fly neste morgen. Har mange fine fasiliteter men bærer preg av å være et stort hotell, og blir derfor litt upersonlig.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *