ITB Berlin – verdens største reiselivsmesse

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Denne helgen kan man besøke verdens største reiselivsmesse i Berlin. Vi har vært innom tidligere i uka og sett oss rundt.

ITB står for Internationale Tourismus-Börse, og er verdens største reiselivsmesse. Alt som kan krype og gå av flyselskaper, hotellkjeder, reisebyråer, nasjoner og andre aktører innen reiseliv har egne stands med nyheter og informasjon. Noen stands er større enn andre, og noen land og selskaper legger virkelig mye prestisje i utførelsen. Flere flyselskaper har stilt ut flyseter i de forskjellige klassene, så besøkende kan prøvesitte disse. Det er også mulighet til å oppleve flere flyselskapers produkter gjennom virtual reality-briller.

Messa er virkelig gigantisk, og det skal godt gjøres å rekke igjennom hele i løpet av en dag. Det kan være lurt å beregne minst to dager for å komme seg gjennom det meste, og det er absolutt lurt å ha på seg gode sko.

Her kan man få et inntrykk av hvor enormt dette messeområdet er:

IMAG2123

Messa varer i fem dager, hvorav de første tre dagene er forbeholdt folk fra reisebransjen. Under disse dagene holdes det seminarer og konferanser, og det gjennomføres møter, salg og til og med fester. Lørdag og søndag åpner messa for utenforstående.

Det hender at det presenteres en del nyheter på ITB, og i fjor kunne vi blant annet presentere Lufthansas nye Premium Economy og Qatar Airways nye First Class. I år derimot, var det ingen særlige nyheter av slikt format. Det er uansett interessant å gå rundt og snakke med representantene for de forskjellige selskapene, og høre hva de tenker om fremtiden.

På ryktebørsen kunne vi blant annet høre at Philippine Airlines muligens vil åpne rute mellom Manila og Frankfurt, og Garuda mellom Jakarta og Frankfurt.

Mer sikkert er det at Turkish Airlines åpner ruter fra Istanbul til San Francisco, Taipei og Manila, mens Lufthansa åpner ruter til blant annet Tampa, Panama City, Maldivene og Mauritius.

For øvrig er det mange flyselskaper som virkelig benytter denne messa til å markedsføre sine produkter. Emirates har en diger stand, hvor de stiller ut selskapets First Class, deres Business Class-bar på Airbus A380, og deres dusj og bad om bord på samme fly.

IMAG2122

IMAG2118

Emirates konkurrent Etihad har stilt ut deres nye Business Studio, First Apartment og The Residence – en egen leilighet på 38 kvadratmeter om bord.

Etihad Business Studio
Etihad Business Studio
Etihad First Apartment
Etihad First Apartment
The Residence
The Residence

Lufthansa, Turkish Airlines og Icelandair kunne by på virtual reality på deres stands, hvor man kunne få et inntrykk av deres produkter.

IMAG2107

IMAG2104

IMAG2080

 

Det italienske flyselskapet Air Dolomiti har en kunstner på sin stand, som driver og maler bilder.

 

IMAG2100

 

Lufthansa kan by på et flipperspill, hvor man kan vinne bonuspoeng. Disse bonuspoengene kan konverteres til en rekke premier dersom man trekkes ut som vinner.

IMAG2109

Dersom man har interesse for reiseliv og/eller luftfart, kan denne messa anbefales på det varmeste. Så å si alle land i verden er representert her, så det skal godt gjøres å ikke bli inspirert, og finne nye reisemål.

Dette bildet illustrerer omfanget av eksotiske reisemål:

IMAG2115

Har du vært på ITB? Fortell gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet, eller i vårt forum.

Her er noen flere bilder fra messa:

IMAG2128 IMAG2117 IMAG2111 IMAG2105 IMAG2084 IMAG2082 IMAG2081 IMAG2079 IMAG2078 IMAG2076 IMAG2062 IMAG2057

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *