Hotelltest: Atlantic Hotel, Kiel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kiel er en kjent tysk by for nordmenn da det er destinasjonen for Color Lines to skip, Color Fantasy og Color Magic. Kiel er på mange måter en hyggelig by med gode muligheter for shopping og også gode muligheter for å hygge seg med god mat og drikke. Skulle du tenke på et cruise med Color Line til Kiel, og vil legge inn en ekstra dag i Kiel, kan Atlantic Hotel være et godt alternativ.

Hotellet ligger sentralt plassert rett over byens Hauptbahnhof (jernbanestasjon), og samtidig i gangavstand fra Norwegenkai, hvor Color Lines skip ligger til kai. Samtidig er det kort avstand til kjøpesenteret Sophienhof og gågata Holstenerstrasse.

Hotellet er ble bygget for få år siden, og består av 187 rom, herav 12 suiter. Hotellet har en restaurant, Pier 16, som serverer frokost, lunsj og middag. I tillegg har hotellet en egen vinkjeller samt en bar i toppetasjen som har et flott uteområde med god utsikt over både havnen og byen. De har også fått plass til et lite treningsrom og saunafasiliteter. Det er også gode muligheter for å avholde konferanser med opp til 400 deltakere på hotellet da de har flere møterom og eget business senter tilgjengelig.

Ved mitt besøk var det særdeles vanskelig å finne ledig hotelrom i Kiel. Jeg stod på venteliste og fikk telefon fra hotellet kl 0830 samme morgen om at de nå hadde et ledig rom til meg, men at det var et superior rom. Det vil si et rom som hadde vindu ut mot havna og som var priset til 140 euro. Vanlige rom pleier å koste mellom 100 og 130 euro.

Det er en staselig bygning som møter deg i det man kommer spaserende over broen fra Norwegenkai. Jeg var på hotellet kl 1430, og den hyggelige betjeningen i resepsjonen måtte da beklage at rommet var ikke klart enda, men at det bare ville være en halvtime. Jeg ba dem derfor ta vare på bagasjen min i mellomtiden og selv gikk jeg rett over gaten til «Blaue Engel» som er en uterestaurant rett ved bryggekanten og serverte litt deilig kjølig drikke i mellomtiden.

IMG_4261

Tilbud på drikke fantes også på en liten utekafe utenfor hauptbahnhof. De var tydeligvis ute etter å tiltrekke seg norske kunder:

IMG_4262

Kl 1500 var rommet klart, og jeg tilbake i den lyse resepsjonen hvor jeg fikk utdelt romnøkkel og bagasjen min.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Mitt rom lå i sjette etasje og var som nevnt et superior rom med utsikt mot havnen. Da jeg tidligere også har bodd på hotellet kan jeg bekrefte at det eneste som skiller dette rommet fra vanlige rom er utsikten.

Rommet er relativt stort, med skrivebord, sofa, dobbeltseng og minibar. Badet er også romslig og har greit utvalg av amenities.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet har gratis wifi og man kan logge seg på med flere enheter samtidig. Dette gjøres ved å legge inn romnummer, navn og avreisedato. Hastigheten varierte i forhold til tidspunkt. Siden hotellet var fullt denne dagen, var det sikkert mange som brukte nettet på kvelden. I 16 tiden på ettermiddagen, var nedlastningshastigheten 6,7 mbps, kl 22 var den på 1,5 og så økte den langsomt til 3 mbps ved midtnatt. Neste formiddag var den oppe på 4,7 mbps. Dette anser jeg for å være høyst akseptabelt.

Hotellets bar, Deck 8 åpner kl 1800. Ved mitt besøk i 19 tiden var det godt fylt opp ute på terassen da været var meget sommerlig denne dagen. Og som bildene viser, var det lite folk inne. Baren er hyggelig, har dyktig betjening og et godt utvalg av drikkevarer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Middagen ble ikke inntatt på hotellet, men på restauranten Das Wirtshaus som ligger litt lenger oppe i byen. Dette er en tysk/bayersk restaurant med mange tyske spesialiteter. De har et stort utvalg av schnitzler med priser under 10 euro.

Bauern Schnitzel på "Das Wirtshaus"
Bauern Schnitzel på «Das Wirtshaus»

Sovekomforten er god, og det er 2 puter til hver seng. Eneste minuset er at det er en del trafikkstøy dersom man har vinduet oppe. Hadde jeg tenkt meg mer om, hadde jeg satt på aircondition anlegget og lukket vinduet. Men det får jeg heller huske neste gang.

En av de beste sidene ved hotellet er frokosten. Det er en utrolig flott buffet, og det beste er at den serveres helt til kl 1030 på hverdager, og helt til kl 1400 på søndager. Den er også inkludert i romprisen. De har egen stasjon hvor en kokk tilbereder eggeretter. Jeg bad om en osteomelett som kom raskt og da baconet var litt lite stekt etter min smak, ble dette stekt litt ekstra samtidig. Utvalget av brød og rundstykker var stort og det samme var utvalget av pålegg. Der var både røkelaks og gravlaks, flere typer sild, 8 typer ost, flere typer kjøttpålegg og faktisk 3 typer honning. Dessuten har de flere typer juice, vann og er man klar for et glass tysk musserende vin på morgenkvisten er det også tilgjengelig for selvbetjening. Kaffe og the serveres ved bordene. Eneste minuset for en majonesfanatiker var at majones ikke var tilgjengelig. Men de hadde begre med hjemmelaget eggesalat så den fungerte i stedet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter frokosten var inntatt var det å finne frem pakkenellikene og få sjekket ut og begi seg over brua til Norwegenkai for å finne et flott blåmalt skip som skulle ta meg videre til Oslo.

Utsikt fra hotellrommet
Utsikt fra hotellrommet

Oversikt

Fordeler

Hotellet fremstår som nytt
Bra internettforbindelse
Meget bra frokost
God seng
Sentral beliggenhet

Ulemper

Litt mye trafikkstøy
At rommet ikke var klart da jeg kom
Litt upersonlig betjening

Komfort/Rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Mitt foretrukne hotel i Kiel. Store, moderne rom. Rent og pent og jeg sov godt. Kommer gjerne tilbake.

4

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *