Husk å sikre verdiene dine i 2015

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det har kommet et par meldinger på twitter, noen forumer og en bloggpost som skrivet at noen United Milageplus-kontoer har blitt hacket. Ut fra informasjonen som gis kan det virke som lite informasjon er på avveie denne gangen.

Det dukker stadig opp rapporter om innbrudd på websteder, og mange har nok hørt om alle problemene Sony har hatt siste tiden på grunn av dette. Tidligere har vi lest om at SAS-kunder har blitt frastjålet EuroBonus-poeng (les artikkel her). Vi vet også at mange andre flyselskaper ikke lager websidene sine like sikre som banken, selv om det «oppbevares» verdier der.

I relasjonen til flyselskaper og bonusprogrammer anbefaler vi at du ikke bruker samme passord på flere forskjellige websteder. Tenk deg også om før du gir brukernavn/kontonummer og passord til tredjepartssystemer som gir deg samlet oversikt over dine kontoer. Vær oppmerksom om du er på et websted (eks. en nett-butikk) der du blir bedt om å logge inn med kontoinformasjonen for bonuskontoen din. Det burde ikke være nødvendig å logge inn, men dessverre er det laget en del dårlige løsninger som krever dette. Da kan du anta at butikken får tilgang til dine opplysninger.

Når du er ute og reiser så skal du også være klar over at det er veldig lett å avlytte hele eller deler av datatrafikken din når du er tilkoblet WiFi som du ikke har kontroll på. Har du eks. VPN som du bruker mot jobben, så kan det være lurt å bruke det når du er på usikre nett, da er du godt beskyttet. Den høyeste risikoen løper du om du bruker PCer som er offentlig tilgjengelige, slike som står i resepsjonen på hoteller, på internett-kafeer og lignende, til å logge deg inn på egne kontoer. På slike PCer er det fort gjort at nettleseren husker brukernavn/passord, at data lagres eller at det finnes skadelig programvare som overvåker bruken og logger f.eks. passord du bruker.

Artikkelbilde: Jeroen Bennenik (Creative Commons)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *