Singapore Airlines, morgenflight i Business Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med en rundtur i Asia tidligere i år, skulle jeg fly fra Singapore til Hong Kong. Jeg hadde Business Class billett med SQ 890 som hadde avgangstid 07:35. Jeg har tidligere flydd en god del med Singapore Airlines i Business Class men  dette var bare min andre morgenflight med selskapet.

Jeg liker å være ute i god tid til flyavganger, følgelig hadde jeg møtt opp tidlig og rukket å besøke Singapore Airlines sin Lounge for Business Class reisende, SilverKris Lounge i Terminal 3. Denne Loungen er for øvrig en av de grommeste Business Class Loungene jeg noensinne har besøkt. Jeg hadde det så godt i Loungen at jeg langt fra ble førstemann i ombordstigningskøen.

Vi venter på ombordstigning
Vi venter på ombordstigning

 

Det ble litt kluss med ombordstigningen og de begynte faktisk å slippe inn økonomiklassereisende før alle vi i Business Class var gått om bord, men jeg fant nå veien fram til mitt sete som var 14A. På denne flyvningen var det opprinnelig satt opp en flymaskin med 2+2+2 setekonfigurasjon, noe som er den vanlige konfigurasjonen på intra-Asiatiske flygninger. Noen uker før min flyvning ble flymaskinen skiftet ut til en med Long-haul Business Class seter, disse maskinene har en meget generøs setekonfigurasjon med bare 4 seter i bredden – 1+2+1, seteavstanden er på 51″ og bredden er på hele 30″ noe som gjør dette til markedets bredeste Business Class sete. Denne stolen er kjempegod å sitte i og du har kjempegod plass.

Business Class sete
Business Class sete

 

Sminkespeil med innfelt belysning finner du rett fremfor deg, under er der en hylle for glass og selvsagt finner du strømuttak.

Sminkespeil
Sminkespeil
Strømuttak
Strømuttak

 

Kabinen om bord på disse flyene med Long-haul Business Class seter er nydelig. Setene har god skjerming og oppleves som veldig privat.

Business Class Cabin sett bakfra
Business Class Cabin sett bakfra

 

Som velkomstdrink er det Champagne, mineralvann, juice og vann som vanligvis serveres og dette kan du nyte mens økonomiklasse passasjerene passerer forbi på vei mot sine seter bakerst i flyet.
Jeg tenkte jeg skulle fortsette med det samme jeg hadde drukket i Loungen, nemlig Champagne. Men det viste seg at på serveringsbrettet hadde de ikke noe Champagne, noe jeg da etterspurte. Det viste seg at de ikke engang hadde klar noe Champagne og det gikk hele 10 minutter før Champagne av typen Bollinger spesial curvee Brut ble servert. Dette er noe jeg også opplevde på min første morgenflight med Singapore, så her har de et forbedringspotensial.

Pre-departure drink
Pre-departure drink

 

På grunn av den sene serveringen av Champagne, rakk jeg bare en runde med pre-departure drink før vi var klar for avgang.
I solskinn fra morgensolen tok vi av fra Changi og startet vår ferd mot Hong Kong. De to store motorene på dette Boeing 777-200 flyet lager en ganske imponerende lyd under take-off men du må sitte foran disse for å høre den.

Vi er klar for avgang
Vi er klar for avgang

 

På denne flyvningen ble det ikke hentet inn bestilling på after-departure drink og når vi var kommet opp i marsjhøyde startet den smilende og opplagte kabinbesetningen med å innhente bestilling av frokost. De var meget oppmerksom og jeg ble spurt om jeg ville fortsette med Champagnen, noe jeg høflig takket nei til, jeg valgte i stedet appelsinjuice og kaffe.

Frokostservering er i gang
Frokostservering er i gang

 

Bordet ble dekket med hvit duk og skikkelig servise. Serveringen startet med Prelude i form av  seks sorter frisk frukt og bær.

Delikat frukt og bær
Friske bær og frukt

 

Før hovedretten spiste jeg også litt cornflakes med melk.

Cornflakes
Cornflakes

 

Som hovedrett valgte jeg stekt egg, kylling pølse med sopp og broccoli, dette smakte kjempegodt og maten var ganske flott presentert. Hovedrettene til de enkelte passasjerene ble servert individuelt alt etter hvor raskt de hadde spist de foregående rettene. Brød, smør og syltetøy var også kommet på bordet.

Frokost
Frokost

 

En slik utsikt som vist under må sies å være en fenomenal utsikt fra et frokostbord, været holdt seg slik under hele turen. Vi passerer her sydspissen av Vietnam på turen opp mot Hong Kong.

Nydelig flyvær denne morgenen
Nydelig flyvær denne morgenen
Vi passerer Vietnam
Vi passerer Vietnam

 

Toalett/bad er ikke spesielt stort om bord men her er flott belysning og det er pyntet med friske blomster. Såpe, kremer og godlukt er tilgjengelig. I skuffeseksjonen finner du tannbørster og barberhøvler.

Belysning på bad
Belysning på bad
Såpe
Såpe
Utvalg av toalettartikler
Utvalg av toalettartikler

 

Som jeg nevnte tidligere, så er stolen kjempegod å sitte i og du har veldig god plass. Stolen kan gjøres om til en helt flat seng ved å legge seteryggen framover, dette benyttet ikke jeg meg av, for å sove på fly er ikke helt min greie. Her har jeg funnet en god posisjon.

Her slapper vi godt av
Her slapper vi godt av

 

Belysningen ble dimmet ned og noen av passasjerene så ut til å ta seg en liten formiddagshvil. En time før ankomst til Hongkong ble det delt ut flasker med vann og besetningen startet med å rydde kabinen. Vi landet på rutetid og parkerte på Gate E-15.

Vi nærmer oss Hong Kong
Innflygning til Hong Kong

 

Flere artikler om Singapore og Singapore Airlines finner du på denne linken.

 

Oversikt

Fordeler

Store og gode seter.
Veldig god mat.
Utrolig bra Lounge fasiliteter i Singapore.

Ulemper

Champagne var ikke klar til pre-departure drink.
Litt kluss ved ombordstigning.

SETE

MAT/DRIKKE

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Atter en kjempeflott tur med Singapore Airlines, en kjempeopplagt og smilende besetning gjør at humøret smitter over oss andre. Maten er av høy klasse, dog skuffet det litt at ikke Champagnen er klar når pre-departure drink serveres.

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *