Hva kan AppleWatch hjelpe reisende med?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nylig presenterete Apple ennnå en av sine produktnyheter på en såkalt KeyNote, som de kaller deres  pressearrangementer. Her løftet de blant annet på sløret for at den nye AppleWatch vil ha flere egenskaper som kan være til hjelp for folk på farten.

Hvis du er Apple bruker og har en iPhone, så kjenner du sikkert allerede Passbook, som er Apple’s “billettmappe”, hvor du kan oppbevare dine elektroniske billetter, statuskort og så videre. En ganske enkelt genial løsning som sørger for at de relevante billetter automatisk dukker opp på telefonen når du nærmer deg det stedet du skal bruke dem. Skal du for eksempel fly med SAS fra København, så vil boardingkortet ditt automatisk vises på skjermen når du nærmer deg Københavns Lufthavn.

Passbook på AppleWatch
Passbook vil bli en del av AppleWatch, så du fremover ikke engang behøver at ta telefonen din opp av lommen. På urets display vil du  automatisk kunne se ditt boardingkort og scanne det når du skal gjennom sikkerhetskontrollen eller gå ombord på flyet.

Med AppleWatch vil du have dit boardingkort i dit ur via Passbook.
Med AppleWatch vil du ha boardingkortet ditt via Passbook.

 

Boardingpass på AppleWatch
Boardingpass på AppleWatch

Bestill Uber med klokka
AppleWatch vil ha en del brukbare app’s fra starten. Blant annet den populære Uber app, som brukes av 100 000-vis av reisende hver dag. Med et par enkelte trykk på klokka så vil du kunne bestille din transport og følge med på når din bil ankommer samt få beskjed når den er ankommet.

Uber på AppleWatch
Uber på AppleWatch
Se når bilen ankommer
Se når bilen ankommer
Få beskjed når bilen er ankommet.
Få beskjed når bilen er ankommet.

Bruk AppleWatch på hotellet

Ennå en av de smarte features i AppleWatch er at du på de hoteller som understøtter det, kan foreta innsjekk direkte på klokken, og ikke minst bruke den som nøkkelkort/ døråpner til rommet ditt.

Forestil deg at du ikke behøver å stå i kø i resepsjonen for å få din romnøkkel, og se for deg at du slipper de gamle slitne magnetkortene som du allikevel skal tilbake i resepsjonen for å få omkodet når de blir avmagnetisert.

Sjekk inn på hotellet fra din AppleWatch
Sjekk inn på hotellet fra din AppleWatch
Bruk AppleWatch som romnøkkel
Bruk AppleWatch som romnøkkel

Apple Pay

Klokken understøtter også ApplePay, hvor det er mulig å betale med ditt kredittkort i butikker, bare ved at holde klokken over betalingsterminalen. Men da vi – tradisjonen tro – ikke alltid får de nyeste teknologier fra Apple her i Europa, så kan man ikke benytte dette med norske kredittkort enda.

Smart, men ikke revolusjonerende
Alle disse features (og sikkert mange flere når utviklerne får programmert flere app’s til klokken) er helt sikkert smarte. Når man har hendene fulle av bagasje, så er det ingen tvil om at det vil være en hjelp å ikke skulle finne frem sin telefon når man rejser. Men, og det er et stort men; i praksis er det nok ikke helt så enkelt som det ser ut i Apple’s presentasjon.

Langt fra alle hoteller, flyselskaper, bilutleiefirmaer og så videre støtter Passbook. Derfor vil du i veldig mange tilfeller allikevel måtte medbringe dine reservasjoner på andre formater. Til disse formålene er en AppleWatch ikke optimal og du vil allikevel få bruk for din telefon.

Klokken som nøkkel til hotellrom er genial, men også her skal vi vel ikke forvente at det er spesielt mange hoteller som støtter denne muligheten. Det er dyrt for hoteller å skifte ut nøkkelsystemene, så det kan gå mange år til dette blir noe som vi ser de fleste steder.

Så alt i alt er det noen fine muligheter med AppleWatch, men i praksis ikke noe nytt. Alle disse tingene ville du kunne gjøre med din iPhone også, og når utbredelsen ikke er 100% så vil du allikevel ofte måtte bruke din iPhone. Spørsmålet blir da hvor interessant det er.

Dessuten vil bruken av en AppleWatchbare bety at du skal ha enda en lader med på dine reiser. AppleWatch bruker en helt ny type lader og passer ikke sammen med verken iPhone eller Apple computere. Og flere kabler i min håndbagasje er ikke noe jeg ønsker.

 

Foto: Screenshots af Apple’s Keynote webcast   Opprinnelig skrevet at Flemming Poulsen for Bonusfeber.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *