Hver fjerde planlegger en eksotisk vinter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nå vil vi bytte ut Rudolf med kenguru. En fersk undersøkelse* viser at nordmenns interesse for reiser til fjerne himmelstrøk er høy. 43% planlegger en eksotisk reise i vinter, og 11% har allerede bestilt. Undersøkelsen viser også at Oslofolk er de som drømmer mest om en eksotisk reise, tett fulgt av vestlendinger og trøndere. Og jula? Får vi drømme fritt – uten tanke på budsjett – så vil vi aller helst feire den i Australia eller på New Zealand.

Ifølge undersøkelsen* utført av YouGov for Singapore Airlines, er reiselysten størst i Oslo-området med 56% mot et landsgjennomsnitt på 43%. I Oslo hadde hele 14% booket en oversjøisk reise i vinter da undersøkelsen ble gjennomført. Minst reisesugne var de fra Innlandet og Sørlandet med 39%. 

Mest reiselyst – oversjøisk reise i vinter

  1. Oslo (56%)
  2. Vestnorge (43%)
  3. Trøndelag (42%)
  4. Nord-Norge (42%)
  5. Viken med Innlandet og Sørlandet (39%)

Størst reiselyst hos de under 34 og yngre familier

Det er de yngste og barnefamiliene som drømmer mest om et reisemål langt borte. Hele 52% av alle mellom 18 og 34 år svarer at de planlegger en lengre reise. Tilsvarende tall for unge barnefamilier er 56%, mens pensjonister uten barn hjemme har minst reiselyst. Her er det bare 30% som planlegger en oversjøisk reise i vinter. 

Vil bytte ut Rudolf med kenguru

En lang flyreise skremmer ikke nordmenn når drømmeferien skal realiseres. For om vi fritt kan velge, så vil vi helst feire jul- og nyttår ”Down Under” i Australia (53%) eller på New Zealand (38%). Over halvparten av oss drømmer rett og slett om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing. 

Tidsforskjell på ti timer og lang flyreise demper ikke reiselysten.

-I vinterhalvåret ser vi klart en økning i antall nordmenn som velger å fly videre fra Singapore til Australia og New Zealand. Vi har daglige avganger til bl.a. Sydney fra Singapore, og mange tar gjerne også et stopp her på veien.

Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden.

Reisetiden fra Oslo via København til Singapore er cirka 13,5 timer. Fra Singapore er det knapt åtte timer til Sydney.

Nyttårsshow & BBQ

Om man velger å feire nyttår i Sydney så blir man en av klodens aller første til å ønske 2023 velkommen. Sydney ligger ti timer foran Norge, og er kjent som byen som åpner ”nyttårsshowet” med fyrverkeriet over Sydney Harbour.

Velger du å feire nyttår i Sydney er du en av klodens første til å ønske 2023 velkommen! Her fra Sydney Harbour. Foto: Singapore Airlines / PR

Både i Australia og på New Zealand står grillmat – eller barbecue – på julemenyen. Det er bare å glemme medisterkakene. Og festantrekket? Det er gjerne flip flops, hawaiiskjorte og shorts. 

Ifølge YouGov drømmer 13% av nordmenn om å feire jul- og nyttår i Singapore, som ligger syv timer foran oss. Her er den mest populære nyttårsaktiviteten det ikoniske fyrverkeriet over Marina Bay. 

Men byen er populær året rundt:

-Klimaet i Singapore er behagelig året rundt, og byen er et populært knutepunkt for videre reiser i Asia. Vi ser at både Thailand og Filippinene ligger på topp fem i Norge, og vi ser også en økning i antall bestillinger fra Singapore videre til Hanoi og Danang i Vietnam.

Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden.

Hit vil vi gjerne i vinter 

  • Australia (53%) 
  • New Zealand (38%)
  • Thailand (20%)
  • Singapore (13%)
  • Filippinene (12%)

*Undersøkelsen er gjennomført i perioden 27. september til 3. oktober 2022. YouGov har totalt gjort 1003 intervjuer.

Forsidefoto: Singapore Airlines / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *