Hvordan velge det rette cruiset?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Cruise har blitt en stadig vanligere ferieform for mange nordmenn. Spesielt er cruise med utgangspunkt i USA populære, men også middelhavscruise og for ikke å forglemme vår egen Hurtigruta er storselgere. Å velge det rette cruiset og rederiet kan være avgjørende for å få maksimalt ut av nettopp din opplevelse. «Hvilket cruise er riktig for meg?» er ett av de oftest stilte spørsmålene når man skal velge cruise. Svaret på det spørsmålet avhenger av mange variabler, men du kan være sikker på at en dårlig dag på et cruise slår hvilken som helst dag på jobben! Det er altså ingen fasitsvar når det kommer til å velge det riktige rederiet og cruiset, men det er noen velprøvde grunnleggende punkter som kan hjelpe deg med å velge det beste for deg.

De store operatørene i massemarkedet som Carnival, NCL og Royal Caribbean har noe for enhver smak. De har de største skipene og med alt fra surfesimulatorer til fjellklatringsvegger, fra diskotek til skøytebane, vil du alltid finne noe å holde på med nesten 24/7. Det er også velutstyrte treningssentre og et yrende uteliv som trekker opp ferieopplevelsen for den aktive reisende. Nå man i tillegg får god og rikelig mat, ikke nødvendigvis av sorten gourmet, så er det godt å kunne få holdt seg i litt aktivitet. Flertallet av cruisegjestene på disse seilingene er i 20- til 40-års alderen, selvfølgelig mange familier, men det er avhengig av reiserute og tid på året. Når det er sagt, du finner nok av «blåhårede» pensjonister som nyter stemningen på disse linjene også. Hvis du er i markedet for en kort 3- eller 4-netters tur, vil du nesten alltid finne et yngre publikum enn du vil på en lengre seiling.

RCCL 1

Celebrity Cruises og Princess Cruises passer sannsynligvis bedre for folk i 40-års alderen og oppover, med Holland America i samme kategori også. Disse selskapene er en «finere» versjon av sine søsterlinjer i massemarkedet, henholdsvis Royal Caribbean og Carnival, og er ansett å være et steg opp fra disse. De kan også dele visse lojalitetsfordeler slik at du ikke «begynner på nytt» med din klatring oppover i rederiets elitestatusstige. Kveldene på disse cruisene kan være litt mer sedate, men disse rederiene har fokus på finere restauranter og tradisjonelle cruiseopplevelser. Så også her; jo kortere reiserute, jo yngre er klientellet mest sannsynlig.

I den øvre delen av cruisespekteret finner vi linjer som Azamara Club Cruises, Regent Seven Seas, Silversea og Seabourn. Disse cruiselinjene tilbyr vanligvis mindre, mer intime skip, lange reiseruter, førsteklasses servering og et velstående, og som oftest, pensjonert publikum. Du finner ikke mange 72-dagers «Sør-Amerika rundt»-cruise på Carnival eller Royal Caribbean, men det kan du godt med Regent, Silversea eller Viking Ocean Cruises. Disse selskapene tilbyr noen av de dyreste cruisene, men de er også «all inclusive» så du ikke trenger å bekymre deg om å telle antall drinker av budsjetthensyn i alle fall.

Harmony of the Seas

Så har du lyst å dra på cruise er det bare å hive seg rundt å bestille. Mange norske turoperatører tilbyr komplette pakker med både flyreise og cruise både i USA og Europa,  men du kan også bestille direkte hos rederiene eller deres samarbeidspartnere. Og et lite tips til slutt: Hvis du vil ha de aller beste dealene, kan du gå til VacationsToGo.com og se om du finner en god deal der. Mange av våre lesere har brukt denne siden til å få gode oppgraderinger til en rimelig penge.

God tur!

(Hovedinnholdet i artikkelen er hentet fra vår søsterside InsideFlyer.com og bildene er lånt fra cruiseselskapenes egne sider.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *