IranAir får kjøpe fly fra Airbus og Boeing

iranair

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Airbus og Boeing kan snart gjøre handler i nye geografiske områder etter at det amerikanske finansdepartementet ga begge produsentene tillatelse til å handle med Iran. NPR rapporterer at begge selskapene har fått utstedt lisenser for eksport kommersielle fly til gang-sanksjonert nasjon under strenge vilkår skissert av føderalt byrå.

Som del av avtalen må begge flyprodusenter sikre seg at fly solgt til Iran kun må brukes til kommersiell persontransport. I tillegg må ikke flyene gjenbrukes i andre situasjoner,eller videreselges. Forut for godkjenningen, har   Finansdepartementet jobbet tett med Airbus og Boeing.

Den første avtalen mellom Boeing og IranAir ble først annonsert i juni. Den Chicago-baserte produsenten satt til å selge så mange som 100 kommersielle fly til gulf-selskapet. I henhold til den reviderte avtalen, kan Boeing selge inntil 80 fly til  IranAir til en verdi av opp til USD$ 20 milliarder.

Franske Airbus

I tillegg vil den franske produsenten Airbus selge 17 fly til IranAir for en hemmelig kjøpesum. Mens Airbus er et europeisk selskap, ble deres avtale med gulf-staten stablet på bena av det amerikanske Finansdepartementet fordi Airbus er avhengig av avionikk og teknologi som er utviklet i USA.

De nye fly-salgs-avtalene er en del av en større avtale med Iran, som i Midtøsten nå er enige om å slutte å følge et atomprogram. Dette er byttet til fordel for handel bestemmelser og heving av restriksjoner. De nye ordrene på fly ordre vil være den første nye kommersielle Boeing-fly for IranAir siden 1979.

Kilde: NPR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *