IranAir får kjøpe fly fra Airbus og Boeing

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Airbus og Boeing kan snart gjøre handler i nye geografiske områder etter at det amerikanske finansdepartementet ga begge produsentene tillatelse til å handle med Iran. NPR rapporterer at begge selskapene har fått utstedt lisenser for eksport kommersielle fly til gang-sanksjonert nasjon under strenge vilkår skissert av føderalt byrå.

Som del av avtalen må begge flyprodusenter sikre seg at fly solgt til Iran kun må brukes til kommersiell persontransport. I tillegg må ikke flyene gjenbrukes i andre situasjoner,eller videreselges. Forut for godkjenningen, har   Finansdepartementet jobbet tett med Airbus og Boeing.

Den første avtalen mellom Boeing og IranAir ble først annonsert i juni. Den Chicago-baserte produsenten satt til å selge så mange som 100 kommersielle fly til gulf-selskapet. I henhold til den reviderte avtalen, kan Boeing selge inntil 80 fly til  IranAir til en verdi av opp til USD$ 20 milliarder.

Franske Airbus

I tillegg vil den franske produsenten Airbus selge 17 fly til IranAir for en hemmelig kjøpesum. Mens Airbus er et europeisk selskap, ble deres avtale med gulf-staten stablet på bena av det amerikanske Finansdepartementet fordi Airbus er avhengig av avionikk og teknologi som er utviklet i USA.

De nye fly-salgs-avtalene er en del av en større avtale med Iran, som i Midtøsten nå er enige om å slutte å følge et atomprogram. Dette er byttet til fordel for handel bestemmelser og heving av restriksjoner. De nye ordrene på fly ordre vil være den første nye kommersielle Boeing-fly for IranAir siden 1979.

Kilde: NPR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *