Hamad International Airport – fortsatt kraftig vekst

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Dubai, London, Bangkok, Bahrain og Colombo var de fem største destinasjonene ved Hamad International Airport (HIA) i  første halvår 2016. Passasjertallet er ny rekord med 17.6 millioner reisende – opp + 20% i forhold til samme periode i fjor.

Flyplassens ledelse rapporterer også «en betydelig økning» i flyoperasjoner fra januar til juni. Totalt er antall flybevegelser opp 118,069 som tilsvarer en 17% økning i avganger og landinger sammenlignet med samme periode i 2015.

I en uttalelse sier flyplassen at dette skyldes » en kontinuerlig utvidelse av Qatar Airways rute nettverk over  perioden, og åtte nye destinasjoner inkludert Adelaide, Atlanta, Birmingham, Boston, Los Angeles, Marrakech, Ras Al Khaimah og Yerevan – pluss ekstra fly introdusert av Philippine Airlines, Atlas Global Airlines og Himalaya Airlines.

Top 5 rutene  20,3% av de reisende ved Hamad

Dubai, London, Bangkok, Bahrain og Colombo sto for 20,3% av all passasjertrafikken, mens UAE ledet alle andre land når det gjelder totale antallet av passasjerene, etterfulgt av India, Saudi Arabia, USA og Storbritannia. Regionalt oppnådde Asia en andel på 33,6% av passasjerbevegelser, fulgt av Midt-Østen med 22% og Europa med 21,6%.

 «De første seks månedene i år har vært den travleste perioden for flyplassen vår hittil, vi har oppnådd rekord både i antall passasjerer og trafikk målt iflybevegelser.»

Engr. Badr Mohammed Al Meer, COO i Hamad International Airport

«Vi forventer at HIA fortsetter å vise en sunn og jevn vekst i antall passasjerer for resten av året, støttet av  Qatars visjon for HIA å være leder blant globale luftfarts huber.

Hamad Airport - Doha - Teddy Bear lampe

Hamad Airport – Doha – Teddy Bear lampe

Høy andel av Business-reisende

Sist men ikke minst, Qatar Airways ble igjen kåret til Beste Midtøsten / Afrika flyselskapet på 2016 Forretnings fra Asia-Pacific Awards holdt i Hong Kong den 23. september 2016. Dette er det syvende året på rad flyselskapet har mottatt denne utmerkelsen.

 «Vi er svært beæret over å bli kåret til Beste Midtøsten / Afrika flyselskapet for syvende år på rad.»

Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways

«Vi ønsker å takke våre trofaste passasjerer for deres fortsatte støtte og for å gi oss sin tillitserklæring. Jeg vil også gjerne uttrykke min takknemlighet til alle våre ansatte for deres fortsatte engasjement for å levere eksepsjonelle, prisbelønte, reiseopplevelser og produkter til våre passasjerer. »

Kilde: HIA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *