Anmeldelse: Kandolhu Hotel, Maldivene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kandholhudhoo er en bitteliten øy, ikke stort større enn rådhusplassen i Oslo, med perfekt utformede kritthvite strender, en varm lagune og et levende korallrev. Øya ligger 70 km sørvest for hovedstaden Malé på den nordlige Ari-atollen. Med bare 30 villaer kan dette 5-stjerners feriestedet by på av avslappet og tilbakelent barbent boutique-atmosfære.

Seks Jacuzzi Beach-villaer på 85 m², fem Pool-villaer på 150 m² og noen av Duplex Pool-villaene på 150 m² byr på direkte strandtilgang. Svevende over det indiske hav ligger fire Ocean-villaer på 80 m² og i tillegg syv Ocean Pool-villaer på 90 m², som vi hadde valgt for vårt opphold. Opphold kan bestilles med frokost, à la carte eller en Ultimate Inclusions-pakke. Vi hadde bestilt Ultimate Inclusions-pakken som inkluderte à la carte-servering i alle feriestedets restauranter, mer enn 30 internasjonale viner inkludert musserende vin (som for øvrig også var å finne i minibaren på rommet vårt), samt førsteklasses brennevin og mineralvann. Man får også 10% rabatt på spa-behandlinger, gratis bruk av snorkel-utstyr og en times privat snorkling på revet eller et solnedgangscruise med champagne og kanapeer.

Ankomst og innsjekking

Kaien hvor vi ble ønsket velkommenVed ankomst Malé lufthavn ble vi tatt imot av en vert som hjalp oss med innsjekking til sjøflyet som skulle ta oss med videre. Bagasjen vår ble tatt hånd om og vi ble kjørt til Kandolhus private lounge ved sjøflyterminalen. Loungen hadde store, hvite sofaer og stoler, gratis wifi og vinduer fra tak til gulv med utsikt til sjøflyene som takset og tok av. Jeg hadde ikke hatt noe imot å måtte vente lenger enn de 40 minuttene vi fikk tilbringe i loungen.
Før ombordstigning fikk vi en kort sikkerhetsdemonstrasjon og vi fikk utdelt ørepropper.

Flyturen tok 25 minutter og foruten barbente piloter i cockpit, kunne vi også nyte en fantastisk utsikt over atollene under oss. Etter landing takset sjøflyet inn til en flytebrygge midt ute på havet. Vi gikk om bord i en privat motorbåt hvor vi fikk utdelt kalde håndklær og vann til turen som bare tok ti minutter. Det tok ikke lang tid før vi fikk våre første glimt av den vakre øya.

På kaien ble vi ønsket velkommen av Marc og Laura med en Mango og Kokos-smoothie og et kaldt håndkle. Vi behøvde aldri å ofre bagasjen vår en tanke, betjeningen ved hotellet tok hånd om alle praktiske detaljer. Vi gikk gjennom sanden over øya, forbi resepsjonen og biblioteket, og over en bro for å komme til vår Water Villa som tok seg godt ut i solskinnet over det vakre, blå havet. Innsjekkingen foregikk i villaen.

Rommene

SengenVi bodde i en av de syv Ocean Pool-villaene (rom 210) og førsteinntrykket kan best beskrives med ett ord, «wow»! Den overlegne detaljrikdommen fremstår som åpenbar når rommets signaturduft treffer neseborene dine. Man blir store i øynene av den uendelige utsikten over havet og revet fra soverommet.

Disse villaene gir deg den best mulige opplevelse av øya, med king size-seng og et overdimensjonert bad med glassvegger som hvor du kan bade over havet og likevel ivareta privatlivet. Det gjennomtenkte designet gjør at det føles privat og tilbaketrukket, uansett om du er i bassenget ditt, på soldekket eller på vei ned til revet i din private trapp. Dette er sannsynligvis verdens beste bad!

Ved inngangspartiet til villaen finnes et fullt vinkjøleskap, en espressomaskin, flasker med vin og brennevin. Det finnes også en minibar med vann, brus, øl og snacks. Om kvelden er det turndown service med hjemmelagde godbiter.Badet

Soverommet ligger til høyre når man kommer inn og har høyhastighets wifi, flatskjerm-TV med mange kanaler og video-on-demand, samt en strandveske man kan bruke under oppholdet. Strandvesken inneholdt flere morsomme artikler, som f.eks. frisbee, balltre med ball og vannpistoler. Rommet er også utstyrt med en iPad hvor du blant annet finner hotellets app, alle menyer og annen informasjon. Det var også installert en «stjernetitter»-app og en spilleliste som kan avspilles via et BOSE høyttalersystem.

Soverommet har en divan, et skrivebord, et lite bord, små designerstoler og en walk-in garderobe. Her finner du badekåper, tøfler, yogamatter og paraplyer om du skulle komme ut for en tropisk storm.

På den private terrassen er det bord og stoler, parasoll og to behagelige lounge-stoler. Her har du også et privat infinity pool på 7 m² og en trapp ned til havet.

Den private terassenTil venstre ligger det imponerende glassbadet, med store skyvedører, et eggeformet badekar, to servanter, regndusj, Voya baderomsprodukter og gulv til tak-utsikt over havet.

Hvis feriebudsjettet ikke strekker til for en Ocean Pool-villa, er det ingenting i veien for å dele oppholdet mellom to romtyper. Hotellet sørger på magisk vis for at alle dine eiendeler transporteres fra et rom til et annet. Dette gjør at man kan oppleve det beste av hva øya har å by på fra strandopphold til Water Villa, som Maldivene er kjent for.

Restauranter

Med fire restauranter for bare 30 villaer har Kandholhudhoo flere restauranter pr. gjest enn noen annen øy på Maldivene. Maten holder høy kvalitet, er vakkert presentert og smaker fantastisk, og er kanskje en av øyas beste salgsargumenter.

Hotellet har «no buffet»-policy som innebærer at alt er á la carte. Her kommer Unlimited Inclusions-pakken virkelig til sin rett og man behøver aldri å tenke på prisen.

Frokost og lunsj serveres alltid i The Market med vakker utsikt over stranden og havet. Frokostmenyen bød på mange valgmuligheter og en av mine favoritter var french toast med banan. Av andre imponerende innslag finner man blant annet honning som siver ned i en skål rett fra en honningkasse, og et stort utvalg av müsli og wienerbrød. Her er det noe for enhver smak!

Lunsjmenyen er den samme som middagsmenyen og byr på et stort utvalg av forretter og hovedretter. Her finnes alt fra karriretter til pizza, gourmetsalater, thai-mat, sandwicher, frisk pasta og alt i mellom. Alt vi bestilte i løpet av oppholdet vårt var av en kvalitet som matcher finere restauranter i Europa. Jeg kunne virkelig tenkt meg å bli her lenger, bare for å kunne jobbe meg gjennom hele menyen.


Ovenfor The Marker ligger Olive, en Middelhavsfushion restaurant med klassiske retter tolket på en ny måte. Alt er selvfølgelig tilberedet og anrettet på et svært høyt nivå. Lenger nede ligger restauranten Banzai. Her kan inntil seks personer av gangen kan nyte en Teppanyake-middag og hvor maten tilberedes foran deg.

Vår favoritt var den enkle Sea Grill-restauranten hvor fisk- og kjøttretter grilles etter gjestenes ønsker. Enkelt, men likevel svært delikat! Restauranten har også en enorm vin- og cocktailmeny som gir de fleste barer vi finner her hjemme noe å strekke seg etter.

Et av turens høydepunkter var en privat middag på ankomstbryggen under den klare stjernehimmelen, med lyden av havet under oss. Vi hadde rådført oss med kokken dagen i forveien og valgte å gi han full kunstnerisk frihet. Kokken vartet opp med en uovertruffen 7-retters tasting-meny som eksploderte i smaksopplevelser.

Aktiviteter og fasiliteter

På Kandholhudhoo handler det først og fremst om å slappe av. Det finnes likevel rikelig med muligheter for å holde seg i aktivitet. Siden de fleste villaene har privat basseng er det ikke noe hovedbasseng på hotellet, og havet er uansett aldri mer enn noen meter unna. Korallrevet byr på fantastiske muligheter for snorkling direkte fra villaen. Her kan du oppleve både hai, skilpadder og store stimer med fargerik fisk på nært hold.

De mer eventyrlystne kan også delta på dykketurer til noen av de beste dykkeområdene i verden. Du kan også ta en padletur med kajakk eller drive med annen vannsport. Heldigvis finnes det ikke jetski i mils omkrets.

Hotellet har en flott spa-avdeling med et bredt utvalg av behandlinger som holder den kvaliteten som kan forventes av et 5-stjerners luksushotell. Hotellet eier også en stor seilbåt som man kan leie til private solnedgangsturer. Vi benyttet også av muligheten for solnedgangscruise siden dette var inkludert i Ultimate Inclusions-pakken. Den private luksusen om bord mens vi seilte rundt øya i solnedgangen har gitt oss minner for livet.

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Carl Erik Larsen på vår danske søsterside insideflyer.dk.

Oversikt

Service

Beliggenhet

Rom/komfort

Fasiliteter

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Personalet er genuint opptatt av at du hele tiden skal ha det bra og gjør alt som står i deres makt for at du skal få den beste ferien du kan tenke deg i en avslappet og uformell atmosfære. Det betyr 5-stjernes luksus uten at det oppleves som snobbete, noe som ikke er uvanlig på hoteller av dette kaliberet. Alt fra maten til de små detaljene på rommene fremstår som svært gjennomtenkt. Den vakre øya, det innbydende landskapet og den flotte arkitekturen gjør Kandholhudhoo til et paradis som jeg gjerne reiser tilbake til så snart som mulig.

4.7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *