Klar for å fly 1 million miles i året?

Tom Stuker, passerte 10 milliner miles med United Airlines i 2011.

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tom Stuker flyr over en million miles i året. Sjekk hvor mye du må fly for å tangere amerikaneren.

Det er mange som flyr ofte, men antakelig ingen som flyr mer og lengre enn amerikaneren Tom Stuker. IBTimes melder at denne uken vil United Airlines mest betrodde kunde passere 18 millioner miles. Dette etter nærmere 50 år i flysetene hos USAs fjerde største flyselskap.

I juli 2011 passerte Stuker 10 millioner miles med United. Året etter passerte han 1 million miles i flysetene til samme flyselskap i løpet av et kalenderår. Når han siste uken i april passerer 18 milioner miles så betyr det at han i løpet av de seks siste årene har tilbragt 1,3 millioner miles årlig i flykabinen.

Hvor mye må du fly?

For å oppnå en million miles må du fly 2739 daglige miles, 365 dager i året. Dette tilsvarer:

  • Tur-retur Oslo – Tromsø to ganger om dagen, altså fire flyvninger. (2740 miles totalt)
  • En daglig tur-retur mellom Oslo og Barcelona (2724 miles totalt)
  • Langtur mellom København og San Fransisco annen hver dag. (5487 miles)
  • 28 daglige flyvninger mellom Stavanger og Bergen (2772 miles totalt)
  • 40 ganger rundt jorden (ved ekvator) i løpet av et år.

Lojal tross United-turbulens

Michigan-mannen, som for øvrig er i full jobb i eget firma, har nå passert 9.000 flyvninger. Videre bekrefter han at han fortsatt er lojal på tross av uheldig medieomtale den siste tiden.

— «Jeg er lojal med United Airlines og ser på de som min andre familie. Så det har vært veldig opprørende med all den negative medieomtalen”, forteller Stuker til IBTimes, med henvisning til passasjeren som ufrivillig ble dratt ut av et United-fly, med påførte skader for to uker siden.

Fredrik Norbo fløy 800 turer på et halvår med SAS i 2016. Foto: Eddie47.
Fredrik Norbo fløy 800 turer på et halvår med SAS i 2016. Foto: Eddie47.

Norsk fly-fanatiker

Det er flere nordmenn som flyr mye. Men i løpet av det siste året er det nok Fredrik Nordbo fra Stavanger som har gjort seg mest bemerket.

I november 2016 fullførte han sin 800. flytur på et halvår og samlet over 1 million Eurobonus-poeng under et flystunt. Dermed gjennomførte flyentusiasten mer enn fire og en halv flytur daglig i 180 dager.

— «Jeg tror ikke jeg hadde klart 1 million miles på ett år. Har jo 100% jobb utenom i ett oljefirma. Men uten jobben så skulle jeg nok klart det, selv mellom Stavanger og Bergen. Jeg hadde totalt 876 flights mellom SVG og BGO på 6 måneder. Det hadde vært kjekt å fly så langt. Selv ligger jeg på 6-7 long-haul i år, så det blir uansett noen tusen kilometer», forteller Fredrik til InsideFlyer.

Insider-tipset

Så om du virkelig vil samle kilometer i luften eller miles, så bør man fly interkontinentalt. Stuker skal siden starten ha flydd over 300 ganger til Australia. I tillegg flyr han tre-fire ganger i året til Hawaii. Statistisk så flyr amerikaneren i gjennomsnitt ca. 10 flyvninger i uken, hver på rundt 2000 miles.

Hvor langt har du klart å fly på et år?
God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *